Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Bridget aneb alter ego moderní průměrné ženy. Cíl: oslovit drtivou většinu žen. Prostředek: pandořina skříňka alias deníček ukrývající tajemství zkázy světa. K tomu věčný boj s faldíky v břišní oblasti aneb sisyfovská práce našich žen. Mise splněna, film oslovil. Teda abych upřesnil, mise splněna na 99%, to jedno procento, ta nepatrná vada na kráse, představuje např. uživatele salahadin, canakja či flanker.27, kupříkladu u nás tří se mise minula tím pravým ořechovým účinkem. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, který vymrštil Renée Zellweger mezi hereckou elitu a který rehabilitoval žánr romantické komedie, jež byl na přelomu tisíciletí do jisté míry zprofanovaný řadou průměrných amerických komedií. O obsazení hlavní role se strhla velká půtka, protože autorce a producentovi štíhlá Renée jednoduše nesedla, nicméně Zellweger předvedla i v rámci americké herecké branže obdivuhodně přizpůsobivý výkon, když během pár týdnů ztloustla a odjela do Británie, kde pracovala v podobném nakladatelství, aby získala zkušenosti přímo z terénu. Film je příjemný především situačním a konverzačním humorem a hereckým obsazením, kde vedle Zellweger září oba dva mužští představitelé. Colin Firth v roli seriózního prkenného právníka tak trochu paroduje své předchozí role, které ho proslavily, a Hugh Grant si pošmákl na záporné roli nepolepšitelného sukničkáře, která, jak on sám tvrdí, daleko víc odpovídá jeho přirozené povaze, než role naivních romantických mladíčků, které mu přinesly slávu. Líbivá hudba a přiměřená dávka romance. Celkový dojem: 85 %. ()

Reklama

Kass 

všechny recenze uživatele

Renée Zellweger je jako obtloustlá a bezradně zranitelná Bridget Jones naprosto k sežrání. Podobně Colin Firth představující dokonalého pana Darcyho a Hugh Grant, který je výtečně obsazený proti svému věčnému typu sympat'áků. Výborná britská komedie, kde jedna vtipná scéna střída druhou a do toho hrají skvělé, trefně vybrané písničky. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie většinou nebývají extra kvalitní a kritikou oceňované snímky. Ty výjimky by se daly spočítat na prstech jedné ruky. A lze mezi těmito pár snímky hledat něco jako "kult"? Já myslím, že ano. A je to právě Deník Bridget Jonesové, oné třicátnice, která hulí jak fabrika, má velkou prdel a neúspěšně shání chlapa. Je to jeden z nejpodařenejších romantických filmů s osvědčeným Hugh Grantem a Reneé Zellwegerovou, ze které udělal hvězdu. S přimhouřeným okem plný počet. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Není třeba se na Bridget koukat s despektem a považovat ji za výhradně ženský film ("Tvůj brácha se koukal na Bridget? Tak mu vzkaž, ať si zpátky přišije koule."). Jedná se o film příjemně britský, dobře obsazený a (poměrně) zábavný navrch. Žádný zázrak to není; člověk se u něj neplácá smíchy do kolen a ani nebrečí dojetím, ale proč se na něj někdy nekouknout jako na oddychovku? 70% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Německý distribuční název zní Bridget Jones - Schokolade zu Frühstück, což lze přeložit jako "Bridget Jonesová - Čokoláda ke snídani". (Nancy...)
  • Potyčka Marka Darcyho (Colin Firth) a Daniela Cleavera (Hugh Grant) neměla žádnou předem připravenou choreografii. Byla improvizována tak, aby šlo o co největší zmatek. (NIRO)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama