Reklama

Reklama

Zdrcující drama, jehož kořeny jsou ve skutečném životě. Překvapující pohled přímo do noční můry každého z nás. The Day After - Den po nukleární katastrofě... Jen střípky naděje uprostřed radioaktivního pekla. Drama lidí, kteří přežili atomový výbuch, napínavý pohled na sebezničení, které není možno ignorovat. Den poté - poslední dějství života na planetě Zemi. (ATTACK FILM VIDEO)

(více)

Recenze (251)

laik_60 

všechny recenze uživatele

hrozivé vízie o tom ako to bude vyzerať po tom. Troška mi vadili tie technické veci, nezdá sa mi aby tridsať mil od epicentra spadla po desiatich dňoch radiácia z 50 na "prijateľných" 5 radonov, tak isto doktorove zázračne prežitie v aute po výbuchu atomky na dohľad.. no čo už , o voľačom to už predsa len byť muselo. :) V čase vzniku film musel mať určite veľký ohlas ešte aj teraz po viac ako 30 rokoch je to pozerateľné. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nesdílím nadšení ostatních ohledně tohoto filmu. První polovinu snímku tvoří nudné plytké rodinné scény plné naivního herectví. Staří a zkušení herci sice hrají slušně, ale ti mladí jim to kazí. Film začne nabírat obrátky až ve druhé polovině, ale ani zde jsem se nedočkal nějaké nadstandartní zábavy. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně depresivní a sugestivní film. Pokud trpíte utkvělou představou konce světa nebo se obáváte jaderný války, tak na to radši vůbec nekoukejte. Pokud máte blbou náladu, tenhle film vám jí nezvedne. Musíme jenom doufat, že v reálu se to nestane a pokud ano, tak věřím, že by to bylo nějak takhle.85% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dost možná to tak jednou dopadne, protože lidstvo je nenapravitelné a nepoučitelné a můžeme použít slova, která ve filmu zazní, avšak v opačném slovosledu - lidé nejsou blázni, ale šílenci. Den poté je dost depresivním snímkem, sugestivní ukázkou blížící se jaderné války a jejích destruktivních následků. Mě osobně tento počin zaujal více než Vlákna, která se mi tenkrát jevila zdlouhavě. Podobných filmů by mohlo být i více. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tenkrát v pozdní fázi studené války asi děsivý, bohužel teď už značně vyčpělý a plytký drama dní kolem nukleární války, z perspektivy běžných živáčků v Kansasu. A že mě tohle téma extra zajímá a přijde velefascinující, bohužel, tady ten televizní pokus ztrácí jak v laciném provedení, odbytých maskách, spoustě slabých neherců, tak vůbec spálené údernosti dopadu takové tragédie na lidstvo. OK, těch osudových 5 minut (a napětí chvil před) se povedlo, jinak ale vůbec nejsledovanější americký TV film všech dob za mě celkem slabota a zklamání. Možná mám moc vysoká očekávání. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (27)

  • Televizní stanice ABC zřídila speciální telefonní linky, aby uklidnila občany během a po skončení filmu. (HellFire)
  • Televize ABC odvysílala film 20. listopadu 1983. Pokud nepočítáme televizní minisérie, byl film do dubna roku 2006 nejsledovanějším televizním filmem v USA, když jej shlédlo 38.55 milionů domácností. (HellFire)
  • V roku 1987 podpísali Reagan a sovietsky premiér Michail Gorbačov Zmluvu o jadrových silách stredného doletu, ktorá viedla k zákazu a zníženiu ich jadrového arzenálu. Následne sa rozšírila historka, že Reagan po summite poslal Meyerovi telegram s textom: "Nemyslíte si, že Váš film nemal na tom zásluhu, pretože mal." Počas rozhovoru v roku 2010 Meyer však povedal, že telegram bol mýtus a že tento sentiment pochádza z listu priateľa Meyerovi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama