Reklama

Reklama

Zdrcující drama, jehož kořeny jsou ve skutečném životě. Překvapující pohled přímo do noční můry každého z nás. The Day After - Den po nukleární katastrofě... Jen střípky naděje uprostřed radioaktivního pekla. Drama lidí, kteří přežili atomový výbuch, napínavý pohled na sebezničení, které není možno ignorovat. Den poté - poslední dějství života na planetě Zemi. (ATTACK FILM VIDEO)

(více)

Recenze (251)

Lanark 

všechny recenze uživatele

Den poté má svoje slabé, ale i silné stránky. Tou nejslabší je ten podivný naivní nadějný tón v pozadí, že časem bude zase dobře a že lidé budou žít dál. Bylo by fajn, aby už někdo konečně těm miliardám sebedestruktivních bytostí natvrdo ukázal, že až nebe ozáří tisíce sluncí, žádný den poté už nebude. Nejsilnější moment je pak vědomí, jak děsivě aktuální jsou úvodní události filmu. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

hrozivé vízie o tom ako to bude vyzerať po tom. Troška mi vadili tie technické veci, nezdá sa mi aby tridsať mil od epicentra spadla po desiatich dňoch radiácia z 50 na "prijateľných" 5 radonov, tak isto doktorove zázračne prežitie v aute po výbuchu atomky na dohľad.. no čo už , o voľačom to už predsa len byť muselo. :) V čase vzniku film musel mať určite veľký ohlas ešte aj teraz po viac ako 30 rokoch je to pozerateľné. ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

War... war never changes… I přes šmírácký televizní vizuál nadmíru atmosférická chuťovečka. Nápaditě artistní zachycení nukleární detonace má sice své kouzlo, ale klidně bych si dal moderní remake s odlupujícím se masem v atomovém CGI pekle. A dost mě iritoval Mahoney, respektive Newton Crosby, v takhle vážném dramatu jsem mu toho obětavého mladíka moc nebaštil. Podobně mohlo vypadat Jericho, kdyby jeho tvůrci nebyli vypatlaní kreténi. Sháním dozimetr a pomalu se chystám na Vlákna. ()

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, že filmů jako je tento nevzniklo víc. Přitom je jich třeba. Někteří lidé si totiž myslí jak není život v postapo super. Vidí to tak že si koupí plynovou masku, nějaké plechovky a balenou vodu. Zavřou se do sklepa, a až bude po všem, tak vylezou ven do úžasného světa, kde budou moct všechno co nemohou zkusit dnes. Skutečnost je ale taková, že nemá cenu jaderný výbuch přežít protože život po něm je peklo. BTW myslím si, že Vlákna byla lepší, protože ukazují jak je současná přetechnizovaná civilizace komplikovaná a křehká. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Vlastně standardní katastrofický film, jehož zajímavostí je, že zkázu nepřináší tsunami, tornádo, sopka nebo zemětřesení, ale atomová válka. Takže tu máme klasicky několik schematických postav, které bolí sledovat, které hrají příšerní herci, kteří pronášejí ještě příšernější repliky. Na mutanty vůbec nedojde, takže ani fanoušci Falloutu nemusí do pozoru. 50 % ()

Galerie (25)

Zajímavosti (27)

  • S velkou pomocí občanů Lawrence v Kansasu proměnil štáb město na postapokalyptickou krajinu po několik týdnů. Na 2.000 lidí si zahrálo komparz a za 50 dolarů byli požádáni, aby si oholili hlavu a chovali se jako lidé umírající na ozáření. Navíc se nemyli, čímž zvýšili autenticitu filmu. Radioaktivní spad pak byl udělán z kukuřičných lupínků namalovaných na bílo. (HellFire)
  • Nepodarilo sa získať povolenie od amerického ministerstva obrany na použitie archívnych fotografií tzv. hubového oblaku, preto tvorcovia boli nútení ho vytvoriť pomocou špeciálnych efektov. (Arsenal83)
  • Sovětský velvyslanec se jmenuje Anatoli Kuragin, stejně jako postava z knihy Válka a mír Lva Nikolajeviče Tolstoje. (HellFire)

Reklama

Reklama