Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

mire.k 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Film nutící k zamyšlení. Logický je až moc. Kdyby si tvůrci odpustili trochu přehnaný americký patos(i když kdo ví, v takové společnosti) a dovolili si luxus špatného konce, bylo by to na 5 hvězdiček. Téma je krajně nekorektní a jinak než bláznivou komedií to zamaskovat nejde. Ruka jednoho z Cohenů je tam znát. ()

Iroquois 

všechny recenze uživatele

Dokument o budoucnosti lidstva. Uf to bude hrůza, nebál bych se označit tento film za opravdu trudný horor s bezděčnými komediálními prvky. Darwin se bude obracet v hrobě (či přesípat v urně), neboť jeho evoluční teorie dostane pořádně na prdel. ()

rezor 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější částí filmu je začátek, prvních 5-10 minut, kdy autoři vyjádří svoji myšlenku o tom, proč by mělo být lidstvo v budoucnosti hloupější. Zbytek filmu už je více méně jenom přehlídka trapnosti. Ano film si na tom zakládá, ale bránice diváka by se u ní měla prohýbat a ne zůstat klidná de facto celých 84 minut. Ačkoliv není stopáž nikterak dlouhá, tak se táhne jako hodina matematiky ve škole. Na více jak 2* to opravdu šáhnout nemůže. První je za nápad a druhá za pointu na konci filmu. Po druhé už opravdu ne. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Film mi byl doporučen jako zábavná komedie,což moje presumpce byla,že se jedná o inteligentnější komedii než to ve skutečnosti opravdu je,i když je ve filmu tolik blbů. Přesto by si tato komedie zasloužila větší nápaditost,ale u něčeho jsem se přece jen alespoň usmál - a proto filmu věnuji dvě hvězdičky. ()

3k7 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo tak zhruba 8 let, tak je to fakt sranda. Je to americký film o tom, jak si autoři představují zdegenerované, debilní lidstvo za 500 let. Pousmál jsem se tak 1x za celý film.Vtípky jsou lacinné, děj čitelný od začátku do konce, zpracování průměrné, střih průměrný, jediný kdo se to snaží trošku zachraňovat je Luke Wilson a to fakt nestačí. Stejný film se dal zpracovat lépe, z žánru dostat mnohem víc trošku inteligentnější formou méně okatě. Co si budem říkat, je to béčko jak Brno, ale filmu nemohu vytknout začátek a konec. Za tyto 2 pasáže uděluji filmu 2 hvězdy. Je to zkrátka relaxační oddechová blbost, nečekejte od toho hlubší humor, hlubší myšlenku, je to nesmírně povrchní, maximální věk doporučuji tak 14 let pro shlédnutí filmu. Komukoliv staršímu to připadně jako hrozná kravina bez špetky originálního humoru. Je to film o debilních zdegenerovaných lidech vyprávěný režisére točící samá béčka nebo filmy pro děcka. Udivuje mě, že má film tak dobré hodnocení, v době psaní mé recenze 58%. Pocitově bych mu dal tak 40 možná jen 35%. Výhodou bylo, že měl film jen 80 minut. Film je tak podprůměrný, že je úplně jedno jestli na něj koukáte s dabingem nebo bez něj, kdo umí anglicky dobře, pochopí spoustu vtípků založených na špatném vyslovování (masheen místo machine, apod...), ale ani to mi nepřipadlo nijak vtipné, spíš jsem si vždycky u každé snahy filmu mě pobavit řekl jen: "Aha..hmmm..a tomuhle jsem se měl asi taky zasmát..." a takto to bylo pořád a pořád dokola. Jednoduchá zápletka. Možná tu zkuste někdo koukat na ten film hodně opilí minimálně s 3.5 promile v krvi, to by se Vám možná mohlo líbit. Tedy k filmu dávám tento závěr. Pokud jste střízliví, tak je film přístupný od 8 do 14 let, pokud jste mentálně slabší, nebo se Vás puberta ne a ne zbavit, tak řekněme do 16 let. Pokud jste plnoletí, tak 2 promile v krvi je tak minimum, aby Vám to možná přišlo vtipnější. Pokud nepomůže ani tohle k lepšímu hodnocení, tak je mi líto. 2 hvězdy za začátek a konec je však velmi dobré hodnocení v případě tohoto filmu. ()

Foxikus 

všechny recenze uživatele

Tento film je úplná kravina! Jo, občas tam jsou vtipné scény, ale ten film Vás prostě nebaví. Blbý scénář, herecké obsazení a celkově děj je úplně mimo. ()

barbiequte 

všechny recenze uživatele

Dneska už kultovka. Jak se na meme serverech už teď často píše. Jediný film, co začal jako komedie a skončí jako dokumentární film. Celkem obstojný český dabing. ()

everything 

všechny recenze uživatele

Krásny dokumentární film, akorát netuším proč tam je rok 2505, když se spíš jeví jako současnost... plné hodnocení, věřím, že tímhle směrem spějeme. Stačí se kouknout na porodnost v nevyspělých zemích a i u nás je nejvíce těch, kteří jsou no... to co jsou. Za mně 5*! ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Delam s lidma, takze vim s jistotou, ze presne do tyhle budoucnosti mirime :) Jen se asi deiv vyhubime. Paradni zabava s horkou prichuti reality. 28/1/2020 80% ()

Natar 

všechny recenze uživatele

Smutná reportáž o nevyhnutelné přeměně lidské populace v genetický odpad - tedy pokud se nepřestaneme bát genetického inženýrství a nepřijmeme ho jako nevyhnutelnost. ()

Xspy 

všechny recenze uživatele

S odstupem času si na tuhle taškařici vzpomínám častěji a častěji ...Ono to co se zdálo jako bezbřehé popuštění uzdy fantazii se nakonec pomalu vyplňuje a nemusíme ani čekat 500 let než demence ve společnosti dosáhne vrcholu . Auta na elektrické baterie , ekologické uhelné elektrárny spalující štěpku z lesů ,všemožná rasistická antigenderová hnutí získávající na oblibě ..Omluva bílých mužů za to že se narodili jako bílí muži ...... Absurdistán byla dokonalá iluze o moudrosti masy ...a bohužel ona to tak úplně iluze a scifi nebylo. Takový scénář už jen tak nikdo v hyperkorektní době plné umělecké inflace neprotlačí až na plátna kin .... ()

jarynzlesa 

všechny recenze uživatele

Obsahově velmi přímočaré filozofické drama, podávací divákovi hlavní myšlenku interakce a vývoje společnosti, stejně tak jako jednotlivce, veskrze zobrazení úpadku hlavních hodnot preferencí jednoduchosti a konzumu. Svižné tempo příběhu podporuje živá kamera a radost přinášející hudba. Technicky velice zdařilé a jistě by tento snímek právoplatně zasloužil více ocenění od duchapřítomných kritických diváků. ()

Reklama

Reklama