Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Nerobte iným to, čo nechcete aby iný robili vám. Najmä čo sa týka mravcov. V tomto prípade zmenšili chlapca menom Lucas, ktorý mravcom robil zle, hoci nemusel. Za trest musel podstúpiť zmenu svojho správania k lepšiemu. Celkom som sa pri tomto filme pobavil. Bolo to dokonca zaujímavé, hlavne keď to v niektorých miestach vyzeralo, že Lucas si nabalil sexy mravenčicu. Chlapec sa uvedomil, zmenil správanie, mravce ho zväčšili a všetci žili šťastne až do smti. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Lucas je obyčejný malý kluk, který má ale jedno velké trápení. Čas od času se k němu přiřítí banda starších kluků a pěkně mu nabančí. Aby vybil svůj vztek, nachází si Lucas také menšího soupeře - mravence v blízkém mraveništi. Těm ale brzy dojde trpělivost, a vyšlou svého čaroděje, aby vymyslel nějakou fintu, jak jej zastavit. A nejlepší fintou bude jej očarovat aby se zmenšil do mravenčí velikosti, a zkusil si pár dnů s mravenci žít, by viděl jaké to je. A tak Lucas vidí svět z úplně jiné perspektivy, a navíc se musí s mravenci (a okolním hmyzem) pokusit zastavit zákeřného deratizéra ... Asi nejsem tou pravou cílovou skupinou pro tuto "pohádku" (neb mravence jsem nidky neničil, takže mne film nikterak moc neoslovil. Nedá se říct, že by byl úplně špatnej - když toto pustíte svým dětem, tak budou určitě nadšeni - je to barevný, hejbou se tam postavičky a jakejs takejs příběh to taky má. Jenom si dejte bacha, aby vám pak děcka nezačali moc kamarádit s okolo letícím (plazícím, jdoucím) hmyzem, aby ste nemuseli volat deratizéry :) ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný , nedocenený animák , ktorý trošku neprávom ostal v tieni Pixaroviek. Prekvapuje ma pomerne nízke percentuálne hodnotenie. Postavičky spočiatku môžu pripomenúť animák Mravenec Z , ale príbeh je úplne iný. Animák má všetko čo má dobrý animák mať.Ďeťom sa páčilo a mne tiež. Nenudil som sa a dá sa pozrieť aj na viackrát. 80%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nápad to byl slibný, vylezla z toho ale další moralizující báchorka, která postrádá jakýkoliv spád a většinu času také nějaký ten humor. Animace mravenců je skoro stejná jako u několik let starého Mravence Z, ale ty akčnější pasáže jsou velmi dobře uděláné a ke konci se vlastně dostaví i nějaký ten humor, takže jsem vlastně i trochu nasmál. Takže naštěstí se z toho nevyklubala další Karcoolka, Divočina a podobné zhovadilosti. ()

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka animakov je to podpriemer. Infantilné dialógy a blbý dej. Zasmial som sa asi 4x a zvyšok bola nuda. Zdaleka nedosahuje úroveň iných mravčích animakov (AntZ a The Bugs life). No na druhej strane pre deti do 8 rokov v pohode, s morálnym monaučením . Hold nie všetko je zhlianuťelné aj pre starších. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se první animovaný film společnosti Warner Bros., který byl promítán i ve formátu IMAX 3D. (jezurka42)
  • Zfilmovat příběh napadlo producenta filmu Toma Hankse, když si jeho syn přinesl ze školky knihu "The Ant Bully" od Johna Nicklea. (HappySmile)
  • V jednom záběru, když se babička zvedá ze židle, můžeme na jejím opěradle vidět zednářský symbol – spojený úhelník a kružidlo. (Nick321)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama