Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

No musím se přiznat, film jsem chtěla shlédnout hlavně proto, že mravenčí královnu mluví má oblíbená Meryl. Bohužel, v celém filmu s ní byly prakticky dvě scény, což je málo. Jinak ale zbytek - dobrý no. Ten děj, jojo, bylo to ohrané. Ale co chcete v dnešní době v animácích vymyslet? Vždyť všechno už tu bylo. Dnešní animáky hrajou hlavně na grafiku, která tady byla tradičně skvělá, a pak taky na vtípky a gagy. Ne že bych se nasmála, ale byly tu milé scény. Jako animák pro děti - ideální. Pro větší možná trošku nuda, ale jak říkám, zase to třeba bylo milé... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Podobné námety tu už boli a omnoho zaujímavejšie podané a asi aj preto je to najväčší prepadák na poli CGI animácie. Po grafickej stránke je to miestamy až dosť nepekný podpriemer - čo teda fakt bije dosť do oči, samozrejme nie je to až taký nevydarený zmätok a nájde sa tu zopár milých momentiek ale je tam opäť to klasické moralizovanie a to už fakt nemusím. ║Rozpočet $50miliónovTržby USA $28,142,535Tržby Celosvetovo $55,181,129 ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Není to sice taková sranda jako Auta, ale když si vezmu, jak jsem se nudil třeba u nedávných Robotů či Madagasracu, řadím rozhodně Mravenčí polepšovnu k nadprůměru, prostě na úroveň nedávného Za plotem. První polovina je sice trochu nudná, víceméně se jedná pouze o to, jak se malý kluk ponaučí a jak ho mravenci postupně přijímají mezi sebe, avšak ta druhá půlka - to už je jiný kafčo. Tady nastupuje několik dost vtipných scén a hlavně - na poměry animovaného filmu až téměř nevídané akční sekvence (překvapilo mě, kolik hmyzu tady zařvalo, děti asi budou čumět). Dabing je celkem solidní (akorát mě mrzí, že jsem si nevychutnal v původním znění Nicolase Cage nebo Bruce Campbella). Animace je docela dobrá (rozhodně lepší, než jakou jsem viděl v ukázce) a prostě sečteno podtrženo je to docela dost dobrej animák. 70% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Dost slušná zábava, která je takovým trošku následníkem mravence Z. A možná proto se mi to líbilo. V mraveništi to žije, postavičky jsou zajímavé, přerod kluka taky není špatný. Hlavně je polepšovna pěkně naanimovaná a závěrečná bitva s deratizérem díky tomu stojí vážně za to. Jo bavil jsem se skvěle. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Dětské, animované, mravenčí, spratkovsky americké (americko-spratkovské), poučující. Poslední půlhodinu jsem prospala, takže se moc omlouvám, ale nevím jak to dopadlo. Ale i přesto si dovolím hodnotit. Děj trochu chudší na animovanou pohádku, ale i tak dobrý. Velký výbuch v trávě následovaný malým obláčkem dýmu na celé parcele trávníku byla asi nejvtipnější scéna. sladké kameny, šílená babka, čaroděj, malej Zip, naivní mravenečnice, to je jediný co mi utkvělo v paměti. poučné rozhodně v tom smyslu, jako "nečiň druhým co sám nemáš rád", a že mravenci jsou taky živý tvorové. ..ale stejně se mi zdálo o tom, jak zabíjím upíry, tak kde to jsme.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • V rámci reklamní kampaně na stanicích Cartoon Network a Teletoon byly uvedeny krátké příběhy s postavami z filmu. (imro)
  • Sladké kameny, na které mravenci ve filmu nedají dopustit, jsou slavné americké pochutiny Jelly Belly. (imro)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama