Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

genetique 

všechny recenze uživatele

Spomedzi troch veľkých mravenčích animákov má práve tento 'najmenšie mravenisko'. Množstvo hlúpučkých postáv, len dve tri, ktoré vedia naizaj pobaviť a aj to len pousmiatím cca každých päť minút. Navyše originál hlasy som si v nadabovanom znení moc neužil a v telke som moc 3D zážitok nemal, ale je to milé, rýchle, poučné a miestami nápadité, takže to ostáva v peknom priemere. 55%. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Mě se to celkem líbilo. Solidních 70%. Sice předvídatelné od začátku do konce, ale natočeno velmi svižně a pohodově. Sem tam nějaký ten vtípek, který mě pobavil a zasmál jsem se. Grafické zpracování pěkné, v dnešní době již standard. Bylo tam pár dobrých nápadů a detailů a hlavně bitvy byly fakt dobré. Musím říci, že jsem po komentářích zde mile překvapen. U mě spokojenost. A trošku moralizování na závěr taky neškodilo (myslím, že toho nebylo moc a hlavně to bylo výstižné) Howgh! ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tento škodolibý lidský ničema, dále pak nazýváný Pinďa Kazisvět, záměrně a se zlým úmyslem rozmačkal zásobárnu jídla, zaplavil líheň kukel v dolních patrech a zmáčel mraveniště obávaným žlutým dehtem............ Gigantická bitva miniaturních rozměrů. Scénář : John A. Davis a John Nickle Kamera : Ken Mitchroney, Michael A. Wallace a Shane L. Wapskineh. Hudba : John Debney - ve filmu mimo jiné zazní : Elvis Presley - I Got Stung http://www.youtube.com/watch?v=TpLk94g7-Xo DIALOG - ZOC : Krucajs, ty šutráku. Proklínám tvý děti. HOVA : Hm, já myslím, že šutry děti mít nemůžou. ZOC : Teď už ne. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Dívám se, že tato animárna má poměrně nízké hodnocení. Zřejmě dnešní nejen mladé publikum potřebuje ke štěstí, aby to všude jen bouchalo, rámusilo a střílelo. Přitom v tomto příběhu je krásně ukázáno, jak důležitý je týmový duch a jak vše funguje, když každý ví, co má dělat a když své úkoly bezezbytku plní. Proto jsou mraveniště tak důmyslná a obdivuhodná. Samozřejmě jsem také zastáncem individualismu. Přece jen jsou ale obory lidských činností, které se bez týmové práce neobejdou. Tento pěkný a roztomilý příběh by mohl být pro mladé publikum i velice poučný a obohacující. Jenže se tam prostě nestřílí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. Parade Of Ants 2. Destroyer 3. Sad Lucas 4. Zac Attempts Potion 5. Head Of Council 6. Parents Leave On Trip 7. Zac Makes Potion 8. Colony Floods 9. Colony Destroyed 10. Mommo Awakens 11. The Queen 12. Team Competition 13. Wasp Attack 14. Honeydew Feast 15. The Ant Mother 16. Sneaking Home 17. Hang Gliding 18. Jellybeans 19. Frog Attack 20. Zac And Lucas 21. Exterminator Arrives 22. Asking For Wasp Help 23. Launching The Attack 24. Assault On Stan 25. Lucas Gets Named 26. Home Coming 27. Bullies And Sweet Rock ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • V rámci reklamní kampaně na stanicích Cartoon Network a Teletoon byly uvedeny krátké příběhy s postavami z filmu. (imro)
  • Zfilmovat příběh napadlo producenta filmu Toma Hankse, když si jeho syn přinesl ze školky knihu "The Ant Bully" od Johna Nicklea. (HappySmile)
  • Jedná se první animovaný film společnosti Warner Bros., který byl promítán i ve formátu IMAX 3D. (jezurka42)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama