Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

themic 

všechny recenze uživatele

Já bych to nějak špatně nehodnotil, mě se to docela líbilo.Sice je film natočen spíše pro děti mladší dvanácti let, ale i přesto. Poslední dobou se s animovanými pohádkami roztrhl pytel, jedna je pomalu lepší než druhá. Mravenčí polepšovně nemám úplně co vytknout, nic zásadního, možná jen to, že příběh o mravencích je už trochu okoukanou záležitostí. Přesto se to řadí mezi ty lepší animované pohádky, pokud srovnám jiné takovéto animováky, tak tento má rozhodně lepší a zábavnější příběh.Celý film je zábavný, hodnotím ho kladně 4*. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Dívám se, že tato animárna má poměrně nízké hodnocení. Zřejmě dnešní nejen mladé publikum potřebuje ke štěstí, aby to všude jen bouchalo, rámusilo a střílelo. Přitom v tomto příběhu je krásně ukázáno, jak důležitý je týmový duch a jak vše funguje, když každý ví, co má dělat a když své úkoly bezezbytku plní. Proto jsou mraveniště tak důmyslná a obdivuhodná. Samozřejmě jsem také zastáncem individualismu. Přece jen jsou ale obory lidských činností, které se bez týmové práce neobejdou. Tento pěkný a roztomilý příběh by mohl být pro mladé publikum i velice poučný a obohacující. Jenže se tam prostě nestřílí. ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Já sem se překvapivě bavil. Film je předvídatelnej až hanba, po deseti minutách filmu by závěr uhádlo i mražený kuře co mám v mrazáku. Ale na hru jsem přistoupil a bavil jsem se náramně. Spousta humorných i napínavých scén, třeba únos PidiLucase vypadal skoro hororově, stejně tak útok vos. Škoda že při závěrečné akční scéně tvůrci trochu víc nešlápli na pilu, udělat nálety vos na deratizátora ve stylu filmů Michaela Baye by tam sedlo jak prdel na nočník. Hudba Johna Debneyho byla tradičně na špičkový úrovni. Je fakt že pár nedotažeností tam bylo, jako třeba že nikdo Lucase po celou dobu co byli rodiče pryč nepostrádal. A poblázněná, věčně bezzubá babička moc vtipná nebyla. Ale jinak dobrý. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Kluka šikanují spolužáci a on je nasraný tak si to vybíjí na mravencích těm se to nelíbí tak ho zmenší a unesou.  Mají dvě možnosti buď ho zabijou nebo naučí chovat jako mravenec jelikož je to animák zvolí druhou možnost. Animák je to průměrný zvířata se ještě dají naopak lidské postavy vypadají podobně hnusně jako v animáku Mezi Námi Zvířaty co vyšel ten samý rok. Nebudu to srovnávat s Pixarem , protože to je jak srovnávat Hurvínka s Pinokiem. Za 2   vtipné scény (trávící ústrojí žáby a hlava člověka s mluvícími vši) 2 hvězdy. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Pro mě největší animákové překvapení roku, které strčí s přehledem do kapsy Monster House i Za Plotem. Děj je sice klasicky animácky jedoduchý, ale vaše škvrňata si z něj i tak odnesou poučení, které je předáváno nenásilnou formou. Ve filmu najdete mnoho zábavných postav. Ať je to šílená babička, vychloubačný mravenec či jiná havěť zaručeně vás skvěle pobaví a minutáž bude spokojeně plynout. A když už si myslíte, že vás nic nepřekvapí, objeví se scéna, která velmi vtipně a trefně paroduje hvězdné války.Jen nechápu, z jakého důvodu film propadl jak u diváků tak u kritiků. Každopádně pro mě další důvod, proč různé recenze i tabulky návštěvnosti nebrat až tak vážně, každý přece máme jiný vkus. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Sladké kameny, na které mravenci ve filmu nedají dopustit, jsou slavné americké pochutiny Jelly Belly. (imro)
  • Mravenčí polepšovna je třetí trojrozměrný animovaný snímek o mravencích. Předchází jej Mravenec Z (r. Eric Darnell a Tim Johnson, 1998) a Život brouka (r. Andrew Stanton a John Lasseter, 1998). (imro)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama