Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér stylových akčních filmů John Singleton (Drsnej Shaft, Rychle a zběsile 2) přichází s dalším drsným a provokativním thrillerem. Čtyři bratři se odehrávají na předměstí Detroitu, v složitém propletenci černé a bílé komunity, jejíž členové se spolu stále ještě učí žít. Dva černí a dva bílí kluci dostávali model správného soužití už od plenek díky lásce své adoptivní matky. V dospělosti se jejich cesty sice rozdělily - tři bratři odešli z města a jeden zůstal doma a "usadil se" - ale tragická událost je zase spojí dohromady. Stačí být v nepravý čas na nepravém místě a celý život se vám sesype jako domeček z karet. Kdyby máma těch čtyř kluků nešla jednou večer nakupovat, nestala by se obětí loupežného přepadení a její život by neukončil výstřel z pistole. Bobby (Mark Wahlberg), Angel (Tyrese Gibson) a Jack (Garrett Hedlund) se proto vrátí do Detroitu, aby spolu se čtvrtým bráchou, Jeremiahem (André Benjamin) svou adoptivní matku pohřbili. Při té příležitosti se začnou nenápadně zajímat o to, zda šlo skutečně o náhodnou střelbu v supermarketu, jak tvrdí policie, nebo zda matčina smrt souvisí s ne úplně čistými podnikatelskými praktikami. Když zjistí, že policejní verze má až příliš mnoho děr, začnou po vrahovi pátrat na vlastní pěst a ospalé předměstí tím promění v peklo... "Film je doslova napěchovaný akcí, obsahuje spoustu nečekaných zvratů a já doufám, že se u něj diváci budou bavit stejně, jako jsme se my bavili během natáčení," říká představitel jedné z hlavních rolí André Benjamin (Buď v klidu). Spolu s ním se po torontských předměstích, která simulovala Detroit, s pistolí v ruce proháněli Tyrese Gibson (Rychle a zběsile 2), Garrett Hedlund (Trója) a v roli nejstaršího z bratrů Mark Wahlberg (Dokonalá bouře, Planeta opic). "Čtyři bratři jsou příběhem o poutu, které nepřirozeně zplodil jeden lidský sen, a které poté, co bylo přetrženo, se ukázalo jako mnohem pevnější než běžné sourozenecké vztahy," komentuje příběh režisér John Singleton. Čtyři bratři tedy nejsou jen akční řežbou, v níž hlavní hrdiny pohání touha po pomstě, ale zároveň přesvědčivým psychologickým dramatem o synovské a sourozenecké lásce, která nemusí nutně být zakódována geneticky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (323)

Gore 

všechny recenze uživatele

Klasický schéma drsný mob scény, která se drží všech zaběhnutejch klišé - pomsta za smrt, správnej polda, křivej polda, rádoby drsný hlášky přeplněný slovem fuck, záporák a jeho pohůnci. Problém je, že nenabízí nic inovativního a drží se jen těch klišé. Navic Ejiofor jako záporák není moc přesvědčivej. Spíš mu víc sluší druhá strana barikády (Špína Londýna, Redbelt). Film, kterej neurazí, ale víckrát se na něj sotva podíváte. To radši klasika s Harry Callahanem. ()

Aldanar 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy, ale pěkné! Poprvé za delší dobu jsem viděl M. Wahlberga v roli kterou jsem mu věřil a sedla mu. Pro mě tento dříve neznámý film, který se zjevil z ničeho, byl příjemným překvapením. Hodina a třičtvrtě uběhla jak voda, a vcelku jsem se i bavil. ()

Nine 

všechny recenze uživatele

Ač žánr <Čtyř bratrů> není tím, který bych přednostně vyhledávala, ráda si k němu občas odskočím. Ovšem v tomto případě se mi to nevyplatilo - film mi nesedl. Vesměs mi přišel přehnaný, přitažený za vlasy a přespříliš agresivní a i násilný (což byl spíš jen důsledek oné agrese). Ústřední čtveřice mi popravdě moc nepasovala, což je pravděpodobně ten hlavní kámen úrazu, proč hodnotím film tak, jak hodnotím. Neříkám, že je to špatný film, jen zkrátka se nakonec ukázalo, že to nebyl můj šálek čaje :-) Za vydařenou považuji práci kameramana. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Byli byli bratři čtyři, to jsou oni, měli se všema při, to jsou oni....no a byli u toho někdy cool, někdy až trapní (sebeparodie je něco, co mě napadlo vícekrát při sledování a bojím se, že to nebyl záměr), ale celkově jim to docela šlapalo. Jejich akce byla místy nezvyklá a osvěžující (automobilová honička), jindy průměrná. Cesty jejich páně byly většinou hloupé, ale v rámci žánru to až tak nevadilo. Takže celkově ucházející průměr, který tito bratři čtyři předvedli. Tři průměrný špatně hrající Marky Marky. ()

Badel 

všechny recenze uživatele

50%. Já se prostě neumim a ani nechci vcejtit do kůže vymaštěnejch ale hustejch týpků. Žádná velká zábava, akorát Wahlberg ujde, prcek, kterej ale umí zjednat pořádek. Finále mi přijde nepravděpodobný, jednání policie celej film jakbysmet. ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Určitě dobré herecké obsazení, Marky Mark si tu zase zahrál zajimavého drsňáka a spolu s adoptivními bratry po celý film řeší pomstu za smrt nevlastní matky. Jak už to bývá, tak jim vše vychází. Furt si říkám, zda by členové gangu ve nezůstali věrní svému šéfovi (pozor spoiler!) a nehodili pod led do studené vody Jeremiaho a hned za ním Bobbyho(Markyho Marka) :-) ()

aliaska 

všechny recenze uživatele

Čakala som niečo drsnejšie,ale sklamaná vôbec nie som.Práve naopak...pre mňa dosť príjemne prekvapenie...hlavne kvôli Markovi😉❤ ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Neslaný nemastný radoby drsny film. Záporak je skôr smiešny ako démonický, dej predvídateľný. Párkrát sa dá celkom zasmiať. ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg v jedné z jeho nejhorších rolí. Celý film je hloupý díky bídnému scénáři, jednoduchým dialogům a ubohým akčním scénám, které jsou asi tři v celém filmu. Nejdřív to vypadá na pořádnou akci ve stylu Big Hit, Wahlberg je evidentně ve formě (biceps asi jako moje stehno), ale nic se nekoná. Jedna dvě přestřelky, žádná pořádná bitka a jedna trapná honička ve stylu sáňkování. Nic víc. 40% ()

MarleyCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně povedené drama Singletona, které jsem si dost oblíbil. Příběh je jednoduchý a zároveň dobře a kvalitně natáhlý. Příběh o čtyřech bratrech jenž jsou adoptovaní matkou, ketrou někdo zabije není sám o sobě nikterak zajímavý, ale to , že se bratři domluví, že najdou jejího vraha a pomstí se je jíné kafe. Koho by napadlo, že půjde o nudnou detektivní práce se zmílil, protože bratři se do toho pustili sami a to na plné obrátky. Policii ze začátku nevěří a tak zde můžeme vidět automobilové honičky, které skutečně stojí za to. Následné zjištění, že jejich matka byla zastřelena úmyslně a zabití nejmladšího bratra celou situaci jen vyhrotí a nastává den odplaty v plné parádě. Celkem jsem se u filmu i místy pobavil, film je svižný. Singleton mě celkem překvapil a to příjemně. 86% ()

Hubis_ 

všechny recenze uživatele

Když budu přehlížet,že bratři lítají po městě s bouchačkami,rozmlatí co se jim připlete do cesty a policisté nikde, tak to byl výborný akční film a já se bavil. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Tvrdá krimi o 4 bratrech toužících po odplatě za smrt jejich matky. Wahlberg a Gibson rozhodně nejsympatičtější postavy. Závěr mi trochu nesedl, takže dávám o hvězdu níž. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Čtyři bratři umí v jistém slova smyslu pobavit, ale v řadě aspektů selhávají. John Singelton složil bratrskou čtveřici opravdu různorodě, což je jednoznačně správné řešení, bohužel herecké kvality všech zúčastněných jsou rozkolísané stejně jako jejich typologie. Marky Markovi podobná drsňácká role sedne, ale herecky do dává doslova po čtyřech. Garrett Hedlund mně jako rebelský nejmladší bráška bavil nejvíc. Stejně nadšený už ale určitě nemůžu být u Tyrese Gibsona a hlavně Andrého Benjamina. Obdobně nesourodě potom působí i Singletonovo pojetí filmu, který začne tragickým okamžikem, aby následně přeskakoval z odlehčeného stylu vyprávění k sakra vážně míněné revenze. Vážnější poloha filmu sluší více, i když konání bratří je někdy hodně přitažené za vlasy, na což navazuje i přehrávající Chiwetel, který to z toho všeho vykukuje stejně nepatřičně jako čertík z krabičky. Jako celek dobré, ale divácky náročnější sousto od toho nečekejte. 60% ()

bolf!k 

všechny recenze uživatele

Je to vtipný, je to chvílema zábavný a chvílema taky docela hloupý. Být mi deset let, tak jsem stoprocentně unešen. Bohužel časy se mění :) 70% ()

gp_one 

všechny recenze uživatele

Ono to vůbec nebylo tak špatné, jak jsem k tomu přistupoval. Naproti tomu, nehty si u toho kousat nebudete a časem trošku nudí. Ale jinak solidní průměr. ()

Luisis 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má koule.Parádní práce a moje srdce jen plesalo.Marky Mark a jeho nejdrsnější bratři na předměstí Detroitu.Singleton, bravo !! - 85% ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

Skvelo spracovaný príbeh, ktorý pekne poukazuje na to, ako sa z človeka delikventa postupne stáva racionálne uvažujúci a empatický tvor, ktorý je za záchranu svojho blízkeho, ochotný položiť aj vlastný život, pričom vpred ho ženie potreba, aby bolo spravodlivosti učinenej za dosť. Skvelé výkony hlavných postáv a vyvrcholenie deja, dávajú tomuto filmu ten správny náboj. 4* ()

Související novinky

Mizera Smith v CIA

Mizera Smith v CIA

23.03.2006

Kdysi mu možná nikdo neřekl jinak než Fresh Prince a jeho poznávacím znamením byl mizerovský kumpán Martin Lawrence, ale dnes je Will Smith v jednom kole s třemi rozdělanými projekty v zádech. Dalším… (více)

Reklama

Reklama