Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a přitom efektní námět ve stylu Telefoní budky. Dusná atmosféra, chytré dialogy, občas dokonce humor. Krásná Rachel McAdams, která s přehledem uhraje i fakt, že polovinu filmu má v očích slzy (od toho možná původní název Red Eye) - až vám připomene Sidney z Vřískotů. A hlavně Cilian Murphy, připomínající ty staré dobré záporáky, kterým v koutku duše fandíte. Jenže pak jsou tu taky zbytečné scény, které slouží k prodloužení stopáže (Brian Cox vyjde na verandu, podívá se na BMW a zase zajde), sem tam kolaps logiky a hlavně zápěrečné zaškobrtnutí, které z efektního bad boye udělá standartního šášulu. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Collateral pre teenagerov. Bohužiaľ bez slušného protihráča pre lovca. Bohužiaľ bez debát postáv o živote. Bohužiaľ Rachel McAdams vyzerá ako typická vytretá umelá kráska, a jej postava je občiansky uvedomelá úspešná vytretá umelá kráska s traumou z parkoviska a kurzom na zvládanie stresových situácií. Napriek tomu sa Cravenovi darí výborne dej gradovať až dovtedy, kým lietadlo nepristane a z utláčanej ženy sa stáva Lara Croft kombinovaná s Madlax. Nuž a uznajte, kombináciu ženy, ktorá porazí ktoréhokoľvek chlapa so ženou, ktorá k tomu navrch nemôže zomrieť nemôže ustáť ani profík v podaní CIliana Murphyho. Ak sa totiž kvôli nejakej postave oplatí Red Eye vidieť je to práve jeho charizmatický bábkarský zloduch. Výbornú thrillerovú atmosféru stiesneného priestoru v lietadle počas prvých circa 50 minút však Craven absolútne zabije totálne opozeranými a absurdne naivnými scénami zvyšku filmu (kraľuje scéna pred rodičovským domom). Preto je výsledný dojem na lepšie tri hviezdičky a trieskanie si hlavou do stola, prečo sa tohto nechytil napr. Michael Mann. 7/10 ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl film pojat jako krátkometrážní snímek, odehrávající se celou dobu v letadle, nejspíš bych hodnotila i čtyřmi hvězdičkami. Jenže se zde bohužel vyskytla jistá "technická závada." První část filmu "Ve vzduchu" je zvládnuta skutečně brilantně. Cillian Murphy to na nás valí mistrně, v některých scénách mi skutečně lehce tuhla krev v žilách. Rachel McAdams je půvabná a sympatická žena, a ve své roli obstála velmi přesvědčivě. Avšak jakmile letadlo v poklidu přistane, začíná část 2. - Na zemi. Najednou, jako bych sledovala úplně jiný film. Co scéna, to klišé a o konci filmu ani nemluvě. Říkala jsem si, při sledování oné druhé části, toto že má být od Wese Cravena? ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tady mě Wes Craven doslova dostal. Už jsem v něj ztratil víru a nevěřil že dokáže udelat nic jiného než průmernou vyvraždovačku a ejhle. U Nočního letu jsem s otevřenými ústy zíral od začátku až do konce a ani na moment nemohl odtrhnout oči od obrazovky. Všechno skvělé. Nepřestávající akce, skvělý herci, zajímavé pojetí hodnkrát použitého tématu. Paráda. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Držet se film po celou dobu pouze v kulisách letadla, neměl bych žádné připomínky. To se ale nestalo. Posledních dvacet minut totiž smetlo pečlivě vybudovanou atmosféru ze stolu během několika okamžiků, celé předchozí dění na obrazovce znehodnotilo a Noční let se tak pro mne stal jen "další" thriller, který vytahují z průměru vynikající herci. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Scénárista Carl Ellsworth – i když je debutant – pracoval jako jediný na scénáři Nočního letu. Později uvedl, že čekal možnost, že ho vymění kdykoli od první stránky po skutečné natáčení. (imro)

Reklama

Reklama