Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jako bych viděl novodobého Hitchcocka. Tempo od začátku do konce, nervy i cynický humor pro odlehčení a hlavně vypiplaný scénář, který nakonec zužitkuje úplně všechno. Každou třeba jen trochu představenou vedlejší postavu i další věci typu rekonstruovaného domu nebo zmínky o noži nebo sportu... Nic tu není navíc, všechno dříve či později dostane smysl, prostě skvělé. Část v letadle je velmi napínavá, část po letadle zase jaksepatří vypjatá a vůbec se mi nezdálo, že by se konec k tomu, co mu předcházelo, nehodil. Naopak jsem si zase vzpomněl na finále Hitchcockových filmů, která se mnohdy odehrávala v jiném prostředí než zbytek filmu, a nikomu to nevadilo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Solidní thiller, který si díky své krátkosti udržuje po celou dobu slušné tempo. Herci své jednorozměrné postavy zvládají výborně a dokáží jim i něco dodat nad rámec, což platí především u Cilliana Murphyho. Dokud se snímek drží na palubě letadla jedná se o výborný, napínavý thiller s jasně rozdanýma kartama na omezeném prostoru. Ve chvíli kdy letadlo přistane jde vše do kopru a film se zvrhne ve festival žánrových klišé a logických kiksů, což je škoda, jelikož to zhatí jinak veskrze pozitivní dojmy. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Atmosféra 10/10 Prostředí 8/10/// +skvělá Rachel McAdams, opět výborný Cillian Murphy, obrovské napětí, spád, motivace hlavní hrdinky -no nic mě nenapadá/// Parádní let, sice krátký, ale možná díky tomu tak našlápnutý. Není čas na řeči kolem, hned se de na věc a vy se bavíte od prvních minut. K závěru to graduje a vám nezbývá než žasnout a vřískat nadšením. Jsem rád, že jsem na to nešel do kina, protože tam bych se asi nemohl odvázat tak jako doma, kdy jsem nervózně chodil po místnosti a dělal další impulzivní věci. Jsme nadšený./// Celkem 88%/// ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem vždycky považoval Noční můry a vřískot spíš za směšné, než kultovní, jsem přistupoval k novému Cravenovu filmu dosti skepticky. Ovšem i slepé kuře občas zrno najde a já se (bohužel jen skoro) po celých 85 minut příjemně ošíval a se zaťatými pěstmi čekal, co bude dál. Zvláště dokud děj neopustí palubu letadla, je to na poctivé 4*. Cilian Murphy je sympaticky děsivý a jeho chladně výhrůžný pohled mrazí v zádech. I Rachel McAdams zvládá svou roli nečekaně uvěřitelně až na příliš akční konec. Ke konci se to ovšem mění v klasickou Cravenovskou domácí honičku a hlavně dialogy nabývají poněkud na trapnosti. Po druhém shlédnutí i přes Rachel, která je k sežrání, snižuju na 3. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že Wes Craven už je minulost a musím uznat, že jsem se kurva mýlil. Méa culpa Wesi, natočit takhle svižný thriller umí málokdo. A tím svižný myslím, všechno. Například bitka maniaka s kudlou proti hlavní hrdince s baseballkou byla fakt namakaná. Navíc herecké obsazení bylo výborné, Cillian Murphy a jeho psychopatickej ksicht nezklamou nikdy a Rachel McAdams to slušelo a opravdu si získala, mé sympatie. A ještě jedna pochvala pro Cravena, konečně někdo natočil film s odpovídající stopáží a zbytečně to nenatahoval na úkor spádu a švihu. Prostě v rámci žánru excelentní dílo. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Filmovanie snímky prebiehalo striedavo v Los Angeles a Miami. (MikaelSVK)
  • Režisér i scénárista si ve filmu střihli cameo – Carla Ellswortha uvidíte v letištní hale, kde se o něho opírá jedna ze třech spících žen, zatímco Wes Craven skončil na podlaze ve střižně – nedokázal totiž udržet kamennou tvář během scény v letadle. (imro)

Reklama

Reklama