Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (CinemArt)

(více)

Recenze (366)

Tempest 

všechny recenze uživatele

Některé scénky jsou poněkud úsměvné a někdy zase logika kulhá na obě nohy. Hlavní hrdinové by v dané situaci měli šanci přežít asi jako sníh na Sahaře, u Posledního města se zase 10 minut kecá o tom, jak je děsně složité dostat se dovnitř a ejhle, ono to jde sakra snadno. I přes tyto výhrady musím dát poměrně vysoké ohodnocení, film je výborně natočen, jméno režiséra si musím zapamatovat, děj docela rychle plyne a žádná z postav neprojde dějem bez šrámů a některé dokonce neprojdou vůbec. Akční scény jsou výborné a apokalypsa Posledního města je dech beroucí. Výborné zakončení trilogie. ()

lubostar 

všechny recenze uživatele

Skoda velkeho mnozstva logickych chyb alebo nedomyslenych/nevysvetlenych casti. Pokial ale tento film budete brat ako akcnu oddychovku, tak budete spokojni. Dojem mi trochu pokazili aj nekvalitne titulky v kine. Akoze seriozne, kto vyraba tie titulky? Clovek by cakal ze aspon v kine budu mat titulky uroven. ()

FlySKS 

všechny recenze uživatele

Tak to je masakr - ten scenar psal nejakej zmrd z trznice tak 5 minut. Strasna nuda. Skoda potencialu u jednicky :( ()

Snekac 

všechny recenze uživatele

Na prvním dílu jsem byl v kině dokonce 2x, druhý se mi také líbil, bohužel třetí je zklamání. Až příliš mnoho "náhod", filmových klišé až kýčů... První dva díly se víceméně držely knižní předlohy, u třetího dílu už byl film z velké části jiný. Neříkám, že to je nutně špatně, ale výsledek mě po víc jak 2letém čekání zklamal... Pokud jste nečetli knihy, rozhodně je doporučuji, zejména třetí díl vás, věřím, příjemně překvapí. ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Natocene to neni spatne, ale dejove je to hloupe, spousta klise, natahovany dej. Chvilemi jsem se nudil a bylo mi docela jedno, jak to dopadne. Za me 2* ()

Goumen 

všechny recenze uživatele

Výborné zakončení trilogie se vším všudy. Akční scény jednoznačně dominují a drží celý film ve slušném tempu. Prostředí a celkově vizuální stránka dobře zmáknutá. Na nudu nebyl prostor, takže za mě spokojenost. ()

cortez 

všechny recenze uživatele

Boha jeho. Více patosu jsem pohromady už dlouho neviděl. 1minuta, oh shit, 1minuta, noooo... Nevím jestli to bylo tak blbě hrané, nebo tak blbě napsané. Repliky samoučelné. Navíc už mi to přišlo, že toto mělo být posledních 30 minut z druhého dílu, ale prostě z toho udělali 3tí díl...natahnuty jak nudle z nosu. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Za mě moc dobré. Sice to ztratilo hororový potenciál, ale o to víc to nabralo akční potenciál. Napětí filmu absolutně nechybělo a stále mě film překvapoval. 150 min se zdálo být jako chvíle, spousta zvratů i smutných věcí. Bohužel i ve válce lidi umírají a aspoň to z toho filmu nedělá akční grotesku. 75% ()

TesterX 

všechny recenze uživatele

Jak to tak s nastavovanými sériemi bývá, s každým dílem kvalita postupně padá. Vražedná léčba se aspoň může pochlubit vyladěnou technickou stránkou a udržováním jistého napětí. Bohužel stránka příběhu je už jedna velká sračka. Na to, jak film je dlouhý, bych ocenil se začátkem nějakou osvětu, kdo, co a proč - ačkoliv jsem předchozí díly viděl, dělalo mi problém zjistit, proč tenhle tamtomu dává přes držku, co ta doktorka udělala, že ji všichni nenávidí a proč chtějí sérum, když to, co zlosin vyvíjí, vlastně nefunguje. Ztrácení se ve vzpomínkách nabyde dalšího rozměru, když všechny možné postavy během několika scén několikrát změní svoje smýšlení a vy vlastně ani nechápete proč a mám pocit, že to ani nevědí tvůrci. Až vtipně působí, jak tu každý dělá něco jiného - např postavy si něco řeknou, potvrdí, rozdělí se a za tři vteřiny se jedna postava rozhodne udělat něco jiného. Tvůrčí guláš je završen koncem, který ve vás vyvolá jedinou otázku - k čemu tohle vlastně všechno bylo? Takže ve výsledku dynamická akční jednohubka vycpaná hodně smradlavýma hovnama. ()

hrdygay 

všechny recenze uživatele

najlepsie vyvrcholenie teen adult kniznej adaptacie (twilight, hunger games, nedokoncena divergencia), neriesili sa hovna ako hlavna hrdinka miluje dvoch chlapov, vo filme ani raz nezaznela veta: "milujem ta", film mal plno akcnych scen, ktore som si uzil, najlepsia akcna scena bola hned na uvod, ked vyslobodzovali tinedzerov z vlaku, pekni zombici, vyborny postapokalypticky svet, nadherne futuristicke neonove blade runner mesto, vyborne postavy thomas (dylan o brien), brenda (rosa salazar), teresa (kaya scodelario), vince (barry pepper), zaporak jason (aiden gillen), rosa salazar a kaya scodelario su jebacky, na konci filmu vynikajuca emotivna scena s vybornym soundtrackom jak z DCEU, SPOILER: ked na streche horiaceho mrakodrapu sa teresa so slzami v ociach ospravedlnovala zranenemu thomasovi za tu zradu: "nehnevaj sa, ja som snazila", prislo po nich lietadlo, bola nadhera sledovat tu scenu, ako sa im nedarilo dostat do lietadla, ako sa za nimi z lietadla natahovali, aby ich dostali z mrakodrapu, thomas sa dostal do lietadla, teresa skoncila tragicky, bolo neskoro, mrakodrap sa zrutil spolocne s nou, pekny spomaleny zaber ako teresa padala KONIEC SPOILERU, pri tejto scene som cely cas brecal, od justice league konecne!!! 10/10 ()

FireOfFilth 

všechny recenze uživatele

Za mě totální dlouhá nuda, stopáž mohla být o půlhodky klidně kratší. Celkově atmosféra prvního dílu, žádná tajemství a celkově určité prvky, které by udrželi divákovu pozornost jsou ta tam. Ani podobné survival a hororové prvky co nabízel díl druhý. Tohle je prostě akční "jízda", která moc nejede. Knihy jsem nečetl, ale z nápadu, který nadhodil první film šlo vyždímat o dost více. Tenhle film to totálně zazdil, škoda. Nedoporučuji na tento film kouknout. ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po dlouhém odkládaní pustil tenhle závěr série. Naprostá ztráta času, který jsem mohl využít lépe. Sletování tohoto filmu způsobuje utrpení hodné Z.L.S.N. aneb dvě hodiny čirého zoufalství, dokoukáno s velkou mírou sebezapření. Jediné co se na filmu dá pochválit je technická stránka, kde je vidět, že to spolklo pár milionů, ale hovno zůstane hovnem, i když jej vymalujete v pastelových barvách. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Labyrint vrcholí třetím dílem, kdy z prvních dvou už si nic moc nepamatuji. Žádná rekapitulace se nekoná, jen rovnou se vrháme do akce, kde Thomas a spol. zachraňují Minho, protože je kámoš. I kdyby při tom měli zničit zbytky moderní civilizace. Je to nepochopitelné a všichni se chovají jako idioti. (2D titulky) Rozpočet: $ 62 miliónů, Tržby: $ 288,261 miliónů. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Třetí díl překvapil solidním akčním tempem a napětím, poměrně realisticky vypointovaným chováním jednotlivých postav, a dokonce i vnitřními pravidly fikčního světa, který konečně začal alespoň v obrysech dávat smysl. Jen se nesmíte zamýšlet nad celkovou koncepcí díla, jež se urputně nese ve smyslu "ano, vším, co mám a co umím, Vám budu bránit v tom, abyste nalezli lék k záchraně lidstva, protože jsem puberťák a určitě mám pravdu...", a nedoporučuji ani uvažovat nad motivací hlavního padoucha, jehož nevyrovnané přelévání se od jednoho extrému k druhému nedokázal zahrát ani A. Gillen. Nuž a konečně tento díl mile překvapil i proto, že čtvrtý už očividně nebude. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Dôstojne zakončenie adult série ktorá je dostatočne výpravná a akčná. Aj postupne dospievajúci herci hrajú solídne a uveriteľne. V rámci daného žánru ide o ľahší nadpriemer. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovanie Maze Runner, ktorému pomaly ale isto dochýdza dych. Scénické spracovanie síce nadobudlo až veľkolepé rozmery, no na úkor scénaru a hereckých výkonov. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Třetí (a snad závěrečný) díl "Labyrintů" je v mých očích nakonec možná nejlepší, i když o žádný velký posun se rozhodně nejedná. Je to stále jen sotva průměrný akčňák se slušnou výpravou, dobře natočenými akčními scénami, s nevýraznými hereckými výkony, některými ne zrovna věrohodně působícími pasážemi a vcelku tuctovým příběhem. 55%. ()

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama