Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Wow efekt je už raz a navždy stratený, napriek tomu mi osobne toto pokračovanie celkom sadlo. Zámerom bolo nesporne aj reflektovať situáciu v súdobom svete, len je trochu škoda, že protesty s transparentmi v zmysle "make love not war" a prítomnosť jadrovej bomby sú až príliš doslovné. Tak ma napadlo, či sa pri skutočnej vizáži ľudských mutantov neinšpirovali tvorcovia slovenského Tretieho šarkana. Stále to má solídnu atmosféru a dej šlape bez problémov dopredu až k (opäť) prekvapivému záveru. Ostatné staré časti som už nevidel a popravde po tom, ako skončilo Do vnútra opíc muselo byť zrejmé, že pôje už len o varenie z vody. 70% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Docela obstojné béčkové pokračování "Planety opic". Nedá se s ní samozřejmě srovnávat, ale že by to bylo strašné jsem nezaznamenal. Docela jsem byl spokojen. Jedná se sice jen o průměrné béčko, ale první polovina je dobrá, pak to trochu vázne a konec je netradiční. Není to skutečně špatný film, ale, jak už jsem upozornil, v žádném případě nesrovnávat kvality s jedničkou. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl ze ságy o Planetě opic. Málokdy se podaří natočit druhý díl lepší než první, tento lepší není, ale jen o kousek. Skvěle je využito zlomu na konci prvního dílu, který dává sáze nový rozměr. Scénáristé si s myšlenkou dokázali pohrát a opět představit filmovou kritiku stávajících poměrů a nesmyslnosti chápání jaderných bomb. je velmi poznat stáří filmu, ne tolik na opicích jako spíše na lidech v zakázaném pásmu, ale to vše vynahradí myšlenka a snaha posunout příběh o planetě opic o další kus dál. Je však patrné, že každý kdo si neoblíbil už první díl by vůbec neměl na pokračování koukat, protože tu bude opět hodně lidí v maskách opic a vize budoucnosti, která nemusí sednout každému. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

To byla vopičárna! Ty zbytky původních lidí to bylo teda fakt něco. Než tohle, radši dobrovolně vyhynu. Ale zase - sranda to byla. Oproti prvnímu dílu, který si přes zastaralost a nechtěnou směšnost masek opic a naivnímu příběhu dodnes uchoval důstojnost a auru výjimečnosti, tohle bylo čistokrevné béčko, které si asi nakonec, až přejde původní šok, oblíbím. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

První půlka se nese v duchu originálu, a i když jen těží z jeho slávy, je to zábavné. Ovšem druhá půlka už je tak neskutečně pitomá. Tohle nemělo vzniknout. Planeta opic je klasika, která nikdy neměla mít následovníka, pokračování. Konec jedničky už nevyniká tak dobře, když se ještě pokračuje dál. Slabé 2 hvězdy. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (16)

  • Arch Oboler sa podieľal na úprave scenára, hoci jeho meno nie je uvedené v titulkoch. (m.a.t.o.)
  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)
  • Posledný film Thomasa Gomeza a zároveň prvý, v ktorom sa objavil Gregory Sierra. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama