Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle pravdivého příběhu. Anthony Hopkins v roli muže, který šel celý život za svým snem: být nejrychlejší. Novozélanďan Burt Munro strávil 40 let života zdokonalováním svého motocyklu Indian Scout z roku 1920. S tímto strojem se pak vydal na cestu na solná jezera v Bonneville v americkém státě Utah, která jsou díky dokonale rovnému povrchu ideálním místem pro rychlostní závody. Přes nepřízeň okolností se mu v roce 1967 podařilo zajet rychlostní rekord, který dodnes nikdo nepřekonal. Příběh filmu V zajetí rychlosti se soustředí na cesty k Bonnevillským solným pláním, které Burt Munro podnikl v 60. letech minulého století. Je to cesta za splněním fantastického snu, pravdivý příběh muže, který nepřestal věřit. „Jestli je to těžké, dej do toho víc. Jestli je to nemožné, dej do toho všechno.“ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (440)

FireBlader 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení a pohlazení po duši, které mi dlouho unikalo. Příběh postaršího člověka s duší dítěte, který se nevzdává svého snu a na sklonku života se rozhodne zúročit celoživotně sbírané zkušenosti a navzdory všemožné nepřízni osudu, uskutečnit svůj životní sen. Doporučuju nejen nadšencům pro rychlé motorky! ()

Montana 

všechny recenze uživatele

Krásný, výborně natočený film. Nejlepší role Anthony Hopkinse (i podle něho samotného). Na první pohled se zdá, že se jedná o jednoduchý příběh o motocyklových závodech, maximálně o tom "jít si za svým snem, ať si ostatní říkají co chtějí", ale pozor(!) možná hlavní poselství filmu je v přijímání reality takové, jaká je. "Tady a teď" v praxi. Možná to může vypadat, že hlavní postava má prostě v životě štěstí, ale tajemství spočívá v přístupu k životu i k lidem a situacím, které potká. To se režisérovi i A. Hopkinsovi opravdu povedlo jemně a trefně předvézt! ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších biografických a nejvíc motivačních filmů. Pro mne tedy jistě. Asi víc nenapíši, je půl třetí v noci, tak jdu do dílny něco vytvářet :-) ()

skoda120L 

všechny recenze uživatele

Tento film mě opravdu dostal. Životopisné filmy pokud jsou dobře natočené jsou ty nejlepší neboť když se někomu něco povede tak to fakt stojí za to a tento film je toho důkazem. Nikdy na dobře natočený životopisný film nebude mít vyumělkovaný hollywoodský film. Skvělé obsazený film a dějově skvěle natočené. Celý film jsem prožíval a moc jsem mu to přál aby to dokázal. Pokud to bylo plus mínus nějak takto i doopravdy se všemi těmi problémy cestou a na místě tak to velký klobouček dolů před panem Munroem. Celý život žil motorkami a tak dlouho svého Indiána upravoval až k dokonalosti a to bez technických znalostí a díly si dělal sám. Musím říci, že za mě tento film můžu zařadit mezi top 10 zahraničních filmů které jsem kdy viděl. Opravdu excelentní film. ()

tekedozai 

všechny recenze uživatele

Prijemny oddychovy film, ktory vam ukaze ze clovek sa po prekroceni sestdesiatky nestava senilnou schrankou ;) Inak vsak trocha prehnany americky dojak, fakt som mal niekedy pocit ze by Munro ukecal aj A.Hitlera aby miloval zidov. Cely cas som sa citil ako keby ma film pripravoval na nejaky kruty a smutny zaver, ktory sa nakoniec predsa len nekonal. Vynikajuci a nestarnuci pan Hopkins, ktory dokazuje, ze aj niektori herci su ako vino. ()

Anakikin 

všechny recenze uživatele

Doslova nádherně milý příběh o cestě k naplnění životního snu starého muže, jemuž při putování za závodem jeho snů vypomáhá několik zvláštních, leč příjemných, charismatem obdařených postaviček. Moc pěkná podívaná, při které jsem Hopkinsovi věřil každé slovo. Vlastně sám nechápu, proč nedávám pět hvězdiček... ()

corax8 

všechny recenze uživatele

Takový milý film. Možná až moc. Všecko je v něm strašně pozitivní, plné štěstí a dobrých konců. Nicméně nejde o blbý film. Je dobře natočený i zahraný. nakonec jsem rád že jsem se mohl seznámit s osudem tohoto superšťastlivnce. ()

Andolino 

všechny recenze uživatele

Krásný film nejen o staré motorce, ale i o starém Burtu Munro (v podání jako vždy vinikajícího Anthonyho Hopkinse), kterého by chtěl znát snad každý z nás. Je to upřímný člověk, se srdcem na správném místě! Jednoduše krásná pohodovka!!! ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Děda sympaťák putuje se svou vylepšenou motorkou napříč Amerikou pokořit rychlostní rekord.Po deseti minutách vás má na své straně,a pak mu už jenom fandíte a se zadrženým dechem sledujete jeho odhodlání.Anthony je opět fenomenální! ()

Paladin78 

všechny recenze uživatele

Pro každého milovníka spáleného benzínu naprostá povinost. Bezchybný výkon A. Hopkinse beru jako extra sladkou třešinku na třešni skvělého filmu. How dreams become true. ()

JIP.XF.cz 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný příběh o jednom sympatickém nadšenci a jeho cestě za snem ve vyzrálém věku. Jeden z mých vůbec nejoblíbenějších filmů. Nenapadá mne vůči němu jediná výtka. ()

ghostwo 

všechny recenze uživatele

Jestli vás jako mě motorky a rychlostní rekordy moc nezajímají, tak nevadí a film si i tak klidně pusttě. Je to velmi příjemný záležitost. Burt si mě omotal kolem prstu jako nic (stejně jako lidi které během své cesty potkal) a fandil jsem mu v každém okamžiku jeho dobrodružství (zejména jsem mu fandil aby ho definitivně neskolil infarkt - to je docela základ, aby se mu Indián neponičil, aby vystačil s penězi atd. a třeba aby i překonal ten rekord). ()

jayjay11 

všechny recenze uživatele

Tento film je úplná senzácia! Úsmev na tvári po celú dobu sledovania. Anthony si zahral geniálneho "pána" kde ukázal svoje kvality naj herca. Milujem takéto filmy kde človek po skončení snímku má balzam na duši. Film sa dostáva do TOP mojich filmov. ()

JaSam 

všechny recenze uživatele

Anthony Hopkins s léty zraje jako víno. Stáří je rána pro jednoho a radost pro druhého. Skvěle podtrhuje to, jakou sílu mají sny každého z nás, tedy těch co si pro ně umí jít až na kopec. Paráda ()

Související novinky

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

Nelezte na skálu, co je hodně špičatá

22.06.2006

...zpívá Ivan Mládek a vlastně tím popírá prvotní ideu horolezectví, tedy překonávání hranic (svých i přírody) a snaha o dosažení nedosažitelného. Filmy o horolezcích a jejich hrdinských výstupech… (více)

Reklama

Reklama