Reklama

Reklama

Kvílení vlkodlaků VI

  • Velká Británie Howling VI: The Freaks
Trailer

Obsahy(1)

Touha po pomstě je silnější než touha po krvi. V zapadlém americkém maloměstě se objevuje tajemný Angličan jménem Ian. Mladík se ubytuje v místním kostele, kde pomáhá s opravami a spokojeně se začleňuje do zdejší společnosti. Vše se změní ve chvíli, kdy do města přijíždí pojízdné Harkerovo obludárium. Jeho majitel mladého Angličana zajme a před všemi obyvateli městečka odhalí jeho vlkodlačí stránku. Sám Harker však má tajemství, kvůli kterému se jej snaží Ian zničit… (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Další ze série Kvílení nenadchne ani neurazí. Má slušný vizuál, dobrou hudbu a solidní herecké výkony odpovídající danému žánru. Bruce Payne má v sobě natolik temnou jiskru, že uhrane už jen svým pohledem. Vlastně nemusí vůbec mluvit, jemu stačí být v obraze. Jednou z nejlepších částí je až dokumentární procházka obludáriem. Triky jsou obstojné, byť na první díl proměna rozhodně nemá, jelikož tam za ní stál mistr v oboru speciálních efektů, oscarový Rick Baker. Zato maska hlavního padoucha je více než slušivá! Trochu mě a nejspíš i Elizabeth zaskočil konec, ale budiž. Jako škraloup na kráse se objevil stín mikrofonu na zemi, když hlavní hrdina dorazí s knězem ke kostelu - trestuhodné! Finále mohlo být drsnější, zejména jsem očekával účtování s bandou maloměstských vidláků. Oddechovka na jednou podívání dostačující. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Moje zatím poslední zastavení u série Howling. Ta tam je zábavnost prvních dílů. Šestka je jen nudná a zbytečná nastavovaná kaše. Na scénu nastupuje v jednom zapadákově hodný vlkodlak. Uchází se tu o práci, pomáhá zvelebovat městečko, zamiluje se – no prostě idilka jak hrom. A pak přijede do města jakési cirkusové obludárium. A začnou se dít divné věci. Spíše je to teda asi zbožné přání těch co Howling 6 točili. Obludy jsou totiž obyčejní lidi. Jen jeden je trochu zamaskovaný za hmm muže aligátora. A pak je tu taky jeden trpaslík. No a samozřejmě obludáriu šéfuje zlý principál, který skrývá jedno nehezké tajemství. Bohužel ho pak vybalí v plné kráse ke konci filmu i na diváky. Budete svědky souboje dvou nejstrašlivějších monster historie. A je to opravdu hrůza. To my věřte. Naprosto zbytečné a tuctové pokračování, které má překvapivě vysoké hodnocení asi právě kvůli té tuctovosti a absolutní absenci snahy něčím šokovat. Smutný to konec jedné zajímavé série ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Film je natočen podle knižní série The Howling I. II. a III. spisovatele Gary Brandnera a začíná dramatickou scénou za podpory klavíru a houslí. Ještě štěstí, že pak následuje scéna " Oprava kostela " a ta je podpořena žánrem country, moc jí nemusím, ale lepší než piáno. V úvodních titulcích se dovíme i jméno Harberova ( majitel cirkusu ) maskéra .... Steve Jahnson ... a tak jsem čekal jak se mu to podařilo. No nebudu to prodlužovat, čekal jsem až na konec filmu a maska byla povedená ale to film už nezachrání, že. Děj filmu je pomalá a nudná záležitost. Jediná " akční " scéna se dá napsat v jednom citátu : Kdo uvidí Ďábla, zastřelí ho. Nějaké otázky? OK jdeme na to. Herci : Ian - Brandan Hughes, Harker - Bruce Martyn Payne. Ve filmu zazní i song Sammy Faina - I´ll be seeing you http://www.youtube.com/watch?v=2JWy0wf66mA ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Po spackaných pokračovaniach II., III. a IV., ktoré som zatiaľ mal možnosť vidieť je aspoň šieste pokračovanie s podnázvom The Freaks ako-tak pozerateľné, hoci s vlkodlačou tematikou má táto snímka v skutočnosti spoločné iba pramálo... Predstaviteľ vlčieho muža Brendan Hughes je beznádejný tragéd, nehodiaci sa snáď do žiadnej filmovej role a po premene do svojej monštruóznej podoby na tom nie je o moc lepšie, potešujúci je však výskyt a vzhľad jeho protivníka - upíra, ktorého maska je na začiatok 90. rokov vcelku solídna a vzdialene pripomína Salvovho Creepera. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V podstate ani nie je príliš o čom písať. Oproti odpadovej trojke a štvorke je to posun k lepšiemu, ale v konečnom efekte je to rovnako nudné, ako štvorka s päťkou. Prostredie panoptika dodáva nezáživnej britskej snímke aspoň náznak atmosféry, keď už scenár stojí za kravskú lefušu a herci by mali problém kvalitne hrať aj v porne. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Film není na rozdíl od předchozích filmů série natočeno podle románové trilogie „Howling“ z let 1979 až 1985 Gary Brandnera, jde jen o pokračováním předchozích filmů. (Terva)
  • Film byl distribuován přímo na DVD, a to s přechodzím pokračováním Kvílení vlkodlaků 5 (1989). (Terva)

Reklama

Reklama