Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Velmi obtížné hodnotit tento snímek. Na jedné straně velmi silné téma, které přímo vybízí ke zfilmování a už jenom kvůli němu film stojí za vidění, ale samotné zpracování už je na tom o něco hůře. Né, že by to byl vyložený průšvih, určitá atmosféra zde funguje, scénář celkem věcně vyloží obsah problému a herci se taky poměrně snaží, ale přeci jenom čekal bych o něco více. Po čertech škoda, že se tak zajímavý námět nedostal do rukou nějakého áčkovějšího režiséra. Mohl z toho být mrazivý thriller ve stylu Základního instinktu, takhle to působí spíše jako lacině natočený dokument, který kdyby nepojednával o tak tragických událostech, nejspíš by se nedostal ani do kin. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Devízou tohto filmu je skutočný príbeh, na základe ktorého vznikol. Obsahová stránka je nesmierne pútavá a drsná až hrôza! Karla zoči voči väzenskému psychiatrovi retrospektívne vykresluje svoj životný osud plný absurdnosti a intrapsychického násilia a popri tom odhaluje sériu brutálnych vrážd. Celý čas si môžete vytvárať vlastný názor a profil ženy, ktorá bola bytostne prítomná pri všetkých vraždách a v závere si ich môžte porovnať s názorom odborníka. Je to film pre silnejšieho diváka, nápor na psychiku je veľmi silný. A čo sa stalo s tým psychopatom, to pán režisér trošku nedotiahol.. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit i nesouhlasit s k0C0URem. Laura Prepon nehraje špatně, jenže do toho prostě nic nedává. A ty šokující scény tam podle mě jsou..jenže tak špatně využity, že jakoby tam nebyly. Jo, a trochu mi to připomínalo film Irréversible, jenže ten těch scén měl požehnaně a využitých do poslední kapky (čehokoliv..). ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Psychologicka drama o domacom nasili, psychickom zneuzivani, mentalnej zavilosti a aj o inych veciach, ktore su v nasej spolocnosti bezne, hoci sa tvarimie, ze ich nevidime. Mozno nie v rozsahu aky vypoveda tento "skutocny" pribeh, avsak v rozsahu, ktory "denne" pocuvame cez zavrete dvere nasich domovov. Ako Jojinecko spomenul, je skoda, ze tento material nedostal do ruk niekto remeselne zrucnejsi, pri zachovani celkoveho chladu, ktory z filmu srsal. Celkovo vsak chapem nizke hodnotenia tu pritomnych. Tento film je zaujimavy skor svojim vnutrom a jeho pretavenim, hoc nie nijak efektnym sposobom, na obrazovku a pripada mi, ze je viac urceny pre ludi "z fachu". Apropo, Jojinecko, tie rozne variace bitia....no...ono to tak proste byva...ludia si nevymyslaju nejako extremne kreativne sposoby, ako zbit alebo ponizit svojho partnera...to sa mi na tomto filme prave pacilo, nemal snahu umelecky zaobalit skutocnost a podal ju taku aka je, teda miestami az nudne (pamatas na vysetrovanie vo Fincherovom Zodiacovi?) ;) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Valná většina filmů, natočených podle reálných základů dokáže diváka zaujmout kdyby ničím jiným, tak právě tím, že "se to tak nějak opravdu stalo". Ale Bestie Karla to neumí. Skoro mi přijde, jako by ten "duch reality" autoři cíleně zašlapali, aby to divák prostě bral jen jako smyšlený příběh s kriminálním podtextem. Jenže ono to nefunguje ani tak. Celý děj mi přijde totálně nedochucený, herci i jejich role jsou ploší a ty dvě hvězdy jsou víceméně z milosti - právě proto, že se to fakt takhle nějak stalo. Ovšem žádnou hlubší stopu ve mně příběh Karly, Paula i jejich obětí bohužel nezanechal... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • V roce 2005 byla Karla Homolka (Laura Prepon) za velkého zájmu médií propuštěna z vězení. Mnohé skutečnosti jejího propuštění byly přísně utajovány a Karla si nechala změnit jméno. Ve vězení se naučila plynule francouzsky a dálkově studovala psychologii. (Homerking)
  • Vo filme má Tammy Homolka (Cherilyn Hayres) 13 rokov, v skutočnosti mala v čase zneužitia a smrti 15 rokov. (Piri)
  • V čase 0:58:27 je vedle auta vidět mikrofon. (Pepy)

Reklama

Reklama