Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V letním táboře Camp Walden se kurážná jedenáctiletá Hallie, která žije se svým otcem v Kalifornii, setká se stejně starou elegantní Annie, žijící s matkou v Londýně. Střetnou se v šermířském souboji, a když si po jeho skončení sundají přilby, zjistí, že jsou si k nerozeznání podobné. Zatímco v šermu byla úspěšnější Annie, Hallie zvítězí v partii pokeru. Přes vzájemnou nevraživost se dívky dají do řeči o svých rodičích a překvapeně zjistí, že jsou ve skutečnosti dvojčata. A když jim dojde, že ani jeden z rodičů si po rozvodu nenašel nového partnera, řeknou si dívky, že dají otce a matku opět dohromady. A protože každá z nich by ráda poznala druhého z rodičů, rozhodnou se začít tím, že si při odjezdu z tábora vymění místo. Zatímco Hallie se vydává do Anglie jako Annie, její sestra se vydává za otcem do Kalifornie. Obě dívky jsou svými nově objevenými rodiči nadšené. Jenže zatímco dojatá Hallie se seznamuje s dědečkem a matkou, představí otec Annie svou snoubenku, nafoukanou vydavatelku Meredith, které jde zjevně jen o Nickův majetek. Když dívka zjistí, že svatba se má konat už za čtrnáct dní, volá Hallie do Anglie. (TV Nova)

(více)

Recenze (326)

laik_60 

všechny recenze uživatele

dvojčatá, a ešte k tomu identické, obľúbená to téma rozprávkárov od čias antických, veď kto by nepoznal legendu o romulusovi a removi, ci dumasovho muža s maskou, a nás - nemeckou literatúrou päťdesiatych rokov odchovaných - Lujzu a Lotku ? A práve tento príbeh je v americkom vydaní (aj keď v podaní trochu afektovanej Lindsay Lohanovej), je z tých dielok od podobných dievčatach snáď najlepšie spracovaný. Prijemné oddychové sledovanie. Možno by si ten film zaslúžil viac bodov odo mňa, ale som už predsa len na to pristarý, ale odkladám si ho pre svoje male dievčence, raz ich poteší, minimálne mozno tak ako kedysi mňa jeho knižná podoba. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Podobné rodinné snímky sa na takúto stopáž neodvážia, avšak toto nie je iba klasické stereotypné béčko, keďže tu sa to prekvapivo netočilo celé iba okolo toho nápadu. Dej nejde prvoplánovo, pekne sa vyvíja a mení a ak tam aj boli nejaké klišé, tak som ich úspešne odignoroval. Trochu ma mrzelo, že sa nespravilo viac vtipných situácií, ktoré by pri takom námete mohli byť, ale je to skôr rodinný film ako komédia, ktorý skôr zahreje pri srdiečku ako pobaví. Nejaký pokus o romantiku bol však vyložene nuda. 7,5/10 (Videné v TV, CZ dabing) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Lindsay Lohan nikdy nepatřila mezi moje oblíbené hollywoodské hvězdy, ale coby hodně mladá herečka si nevedla vůbec špatně. To ještě nepoznala co je chlast, drogy a jiné skandály. Dvojroli zvládla vcelku slušně, byla roztomilá - zdatně sekundovala dospělým kolegům a ani samotný příběh nebyl úplně uhozený. Tu a tam se zde vyskytlo i pár povedených humorných pasáží, ale souhlasím s tvrzením, že ta celková stopáž byla naprosto přestřelená. ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Nejde zapomenout na léta, kdy jsem si na videokazetě pouštěla pořád dokola a dokola Past na rodiče. Snímek mě uchvátil a Lindsay Lohan jsem si v hlavní roli sester - dvojčat vychutnávala od začátku až do úplného konce. Vlastně je to takřka jediný film kde ji můžu vystát ;) Odvedla ovšem výbornou práci a i když je tento film remake, chytne vás za srdce a už vás nebude chtít pustit. Chytlavé písničky, vyvedené hlášky, vždy vtipný Dennis Quaid a dnes již vzpomínková Natasha Richardsonová. Naprosto pohodový rodinný film, který mohu jen doporučit. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Velmi milá a zdařilá rodinná podívaná se vším všudy, co by měl film tohoto žánru obsahovat - výborný scénář, dojemné okamžiky, líbivou atmosféru i příjemný humor. Lindsay Lohan v roli dvojčat je výborná, celé obsazení je přesné a zaslouží pochvalu. I přesto, že Past na rodiče má více než dvouhodinovou stopáž, film nepůsobí natahovaným dojmem a jedná se o svižnou a zábavnou podívanou. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (39)

  • Natáčení probíhalo v kalifornském Napa Valley. Scény v kempu se natáčely v Camp Seeley v kalifornském Crestline a u jezera Gregory. Natáčelo se také v San Franciscu a v jeho zátoce, na letišti Long Beach, v San Bernardino National Forest, v Los Angeles, v Londýně a v Shepperton Studios v hrabství Surrey. Natáčení probíhalo od 15. července do 17. září 1997. (noelcoward73)

Související novinky

Natasha Richardson podlehla zranění

Natasha Richardson podlehla zranění

19.03.2009

...které utrpěla v pondělí během lekce lyžování na začátečnickém svahu v Kanadě. Ačkoli krátce po pádu tvrdila, že je v pořádku, pracovníci lyžařského střediska naléhali, aby navštívila lékaře.… (více)

Reklama

Reklama