Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na letecké základně „ochránců“ vzdušného prostoru je stále rušno. Elitní piloti střeží, trénují a milují. Během letecké přehlídky zmizí z dosahu radarů jedna ze stíhaček. Vojenská kontrola vyšle do zóny, kde byla naposledy spatřena, dva zkušené piloty Marchelliho a Valloise. Když ale ztracený stroj objeví, dostanou zcela nečekaně příkaz k přistání. Při náročném manévru zaútočí pohřešovaná stíhačka na jednoho z nich. Začíná vojenská operace, při které se piloti snaží získat ukradený stroj a zabránit tak teroristickému útoku. Letecká akrobacie, bojové scény v oblacích a přátelství na život a na smrt je společným jmenovatelem této napínavé podívané. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

dreamflyer 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda,ze dějove se nejedna o zadny velký dílo,ale i když bych to před začátkem filmu neřek,tak jsem se u něj celou dobu bavil. Letecký scény jsou natočený naprosto užasně a díky nim člověk odpustí i tu nutnou omáčku okolo(v puvodním znění se dost ztratí, což je dobře) a nějaký ty technický a logický nesrovnalosti.Sice by v mým osobním hodnocení měl spíš 3 a 1/2 az 4,ale dam mu pet, protože si skutečně nezaslouží tak nizký hodnocení jako tu má..Pro lidi co nemaj radi kovový kraxny ve vzduchu je to 100minut nudy plný klišé(asi bych i jako nefanda bych ocenil hlavni postavu a to,ze az na par vyjmek je film natocenej takovym docela realistickym zpusobem...) ,ale pro lidi co fascinuje jak se nekolik tun zeleza dokaze prohanet nad zemi je to asi nejlepsi podivana za posledni leta.Osobne si ted nevzpomenu na lepsi "leteckej" film. pozn.bonus na DVD je naprosto super(26min leteckejch zaberu),ale vzhledem k jejich pouziti ve filmu doporucuju koukat az po nem. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Skoda, po technickej stranke i s nadhernymi zabermi s kamerou na letecke akrobacie alebo na par akcnych zaberov mohol byt snimok na vysokej urovni, ale tu mi nejako nesedel scenar. Jedna unesena stihacka, jej zostrel a potom uz len take omacky okolo toho vsetkeho. To uz aj taky Top Gun bol lepsi............. 18.04.2008 ()

Reklama

fallangell 

všechny recenze uživatele

Nevim co se zde vsem nelibi, ale u me tenhle snimek rozhodne nevyhorel. Opravdu skvele sceny ve vzduchu jsou pospojovany pribehem, ktery neni nejgenialnejsi, ale co lepsiho se da vymyslet pro hodinu a pul filmu o letadlech. Je pravda ze eroticke sceny nedosahovali ani po kotniky americkym sourozencum, az vse lehce musel zachranovat sex apeal herecek, ale co na tom, kdyz jde prece spise o sceny mimo zem. A ty jak uz sem napsal na zacatku se navysost povedly. Skvely odpocinkovy film lehky na premysleni s dobrym pocitem na konci. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Skvělé záběry na moderní stíhačky, opravdu neuvěřitelné záběry na letící stíhačky a nádherné nebe s oblaky, ale co víc? Víc bohužel nic a je to možná tak trochu škoda. Jenže co chcete od filmu, i když od něj už na začátku vůbec nic nečekáte, když má naprosto děravý scénář? Popravdě jsem v některých chvílích netušil, co se zrovna řeší, což nebylo nejšťastnější. A když jsem se zhruba v posledních patnácti minutách dočkal odhalení jedné velké lásky, mohl jsem se jenom chytnout za hlavu, protože takové klišé jsem vážně nečekal. Ale abych jenom nekritizoval, útěk z pouštního letiště byl opravdu efektní, hlavně její úplný začátek s použitím nadzvukové rychlosti! O takovým využití stíhačky si může naše armáda nechat jenom zdát! :D ()

predators 

všechny recenze uživatele

Špičkové stíhací záběry. Ty jsou největším lákadlem těchto nebeských bojovníků. Všechno ostatní je vedlejší a ikdyž zde nějaký ten děj je, tak je spíše ucházející danému tématu. Ale co se dá taky vymyslet, když tři čtvrtiny strávíte ve vzduchu, že ano? Plus to, že hudba je vážně dobrá. Fanoušci letectva budou nadšení a těm ostatním Akci v oblacích s klidným svědomím doporučím... Zajímavosti: Nadzvuková rychlost je 1225 km·h−1. Jen pro zajímavost, vaše auto dá sotva těch 225 km·h−1 :-) 70% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Film je inspirován komiksem, na kterém s spolupracoval kreslíř Albert Uderzo, spoluautor slavných Asterixových dobrodružství. (lesumir)
  • Oba dva herci Magimel a Cornillac před natáčením prošli rychlo kurzem pravých stíhacích pilotů. (lesumir)

Reklama

Reklama