Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Tri roky po udalostiach z prvej série sú Ray Van Mechelen a Eddy Stoefs prepustení z väzenia. Zistia, že Jan Verplancke utiekol so všetkými ich úsporami do Thajska a založil v Pattay striptízový bar. Darí sa mu dobre, dokonca thajské "gogo tanečnice" exportuje do Belgicka. Netuší však, že jeho partneri medzitým vyšli z chládku... (esopesokeso)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (16)

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhé sérii už ve srovnání s první dochází dech. Pořád je to po všech stránkách zajímavý seriál, už pro srovnání rozdílných světů na protilehlých koncích Evropské unie, nicméně je znát, že scénáristům i režisérům už docházela fantazie. Motivy se zhusta opakují, v samotném ději se nic moc dál neposunuje, jako by ze zoufalství přibývá vražd..., už to zkrátka trošku přestává být ono. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když stejné, tak přesto jiné. Jako plus hodnotím recyklaci původních postav (ten dojem celistvosti dělá svoje) a zároveň posun jinam. A tím nemyslím jen z Litvy do Thajska, ale obsahově. Už nejde o balamucení rusky mluvících kočenek, ale na tvrdo o lanaření prostitutek. Neřeší se "jejda, ona nebude jen tančit", ale "jejda, ona šlape až se jí z pipiny kouří, ale nedostala od pasáčka ani vindru". Úplně jiný pohled a navíc rozšířený o asijskou optiku. Postupná obměna postav také jen prospívá a když se nad tím zamyslím, veškeré klady z první série tady jen zúročily. Když se nad tím zamyslím... možná se mi "Matrošky #2" líbily o něco víc. nehraje se tam na "překvapené dámičky" (a hraný stud), ale je to o něčem jiném, uvěřitelnějším. ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím stejně jako první řadu, i když je to pokračování a to bývá slabší než původní film nebo seriál. Nejdříve je děj rozdelěn do více větví, která se proplétají až se spojí. Postavy z první řady: některé chybí, další během seriálu zmizí (nebudu psát které a proč) nebo mají epizodní roli a některé jsou tu až do konce. Pak tu jsou samozřejmě nové postavy, a i když to dějové jiné, tak to prostě připomíná první řadu. Vadilo mi měnění charakteru postav, pár dílů je zaporák i klaďas, aby se za pár dílů stal zase záporákem nebo naopak, na jednu stranu je to dobré, bo svět není černobilý, ale tady je to takové náhlé. A opět jako v první řadě nevím, co se stalo s postavami, které byly vedlejší, ale hrály podstatnou roli. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Matrjošek měla vlastně dvojnásobného kolektivního hrdinu. Byla to skupina dívek s postsovětského prostoru, které byly vylákané do Belgie pod falešnou záminkou a skončily ve striptýzovém baru. Druhým kolektivním hrdinou byli zaměstnanci tohohle podniku, kteří stáli na druhé straně pomyslné barikády. Seriál svou pozornost víceméně rovnoměrně rozděloval mezi jednotlivé postavy a absence hlavní postavy tam kupodivu nevadila. Druhá série Matrjošek je ambicióznější a divák zabrousí tu do jihovýchodní Asie, tu do Rumunska nebo Bulharska či Podněstří, a taky postav a hráčů je tam mnohem víc. Postavy se objevují a zase mizí a scénáristisky je to celé poněkud roztříštěné. Sotva si divák vytvoří vztah k nějaké postavě, ta zemře nebo zmizí, takže dojmy jsou trochu rozpačitější - už proto, že scénárista obětoval potenciálně nejzajímavější postavy, u kterých bych předpokládal podstatně výraznější vytěžení. Zajímavý je vývoj charakterů členů pasáckého gangu, které dostávají spíš tragikomický rozměr, jak se jim postupně jejich podnikání a činy vymykají z rukou. Celkový dojem: 70 %. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daleko realističtější než první řada, ale všiml jsem si, že se autorům podařilo z gaunerů , které považuji za naprosto odporné udělat tragikomické postavičky, kterým člověk občas fandí nebo je lituje - nejsem si jistý jestli to je dobře. Nicméně body dávám za téma, který má ohromný potenciál, ale nějjak není moc zpracováno. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama