Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Retardovaný Bubba je falešně obviněn z napadení malé dívky. Utíká před rozzuřenými vesničany a převléká se za strašáka do pole. Zanedlouho je ale odhalen a zabit. Krátce po pohřbu se začíná zjevovat strašák, který touží po pomstě a nic ho nezastaví. (Chatterer)

Recenze (50)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vydařený mysteriozní snímek pracuje s osvědčenou osnovou - vina a trest, a má tak blízko k baladě. Při trestání se drží Starého Zákona - oko za oko, zub za zub, ruka za ruku, noha za nohu a život za život. Byť se gorefestu nedočkáme ( a nějaké to propíchnutí vidlemi skoro nestojí za řeč), kvalita filmu je v jeho atmosféře a napětí. Samozvaní soudci rozhodující o životě pošahaného chudáka jsou dosti odpudiví na to, aby jim divák přál co nejhnusnější smrt, což se samozřejmě splní. Scéna, kdy soudem osvobození vrazi oslavují halasně v hospodě, jistě zpění krev nejednomu z diváků. Tvůrci si rovněž uvědomili, že zabijácká síla, kterou neukážeme, narůstá v představách do obludných rozměrů ( viz Čelisti, Vetřelec aj.). Tajemnou a trochu strašidelnou postavou se nakonec stává i děvčátko Marylee, jehož představitelka má přiléhavé příjmení Crowe(ová). ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Ak by bol film technicky zvládnutý o niečo lepšie, určité scény by neboli príliš naťahované, soundtrack by bol výraznejší a hereckí predstavitelia lepšie vybraní, s hodnotením by som išiel vyššie. Bol tu totiž veľký potenciál v dobrý a kvalitný horor, bohužiaľ rozpočet je celkom nízky a miera nudy naopak vysoká, takže tomu nakoniec nepomohla ani solídna atmosféra či relatívne zábavná zápletka. Slabé tri hviezdy, škoda. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně povedlo, když uvážím, že jde o tv snímek. Námět je možná pro někoho klasický, ale pro mě je ještě dostatečně neobehraný. Rozhodně 3.5 Na tento film jsem vlastně narazil (jak to tak bývá) náhodou, i když mě motiv strašáka uprostřed amerického pole, vždy nějak přitahoval (viz.výborná episoda ze Supernatural a o něco slabší díl z Pátku 13. tv s.) . Dovedl bych si představiti remake. Ale nesměl by to dělat Dauberman. P.s. pohled na pošťáka s tím otřesným nočníkem na hlavě, to byl tedy zážitek. Možná ještě hrůznější, než samotné hororové scény. Jeden z vrcholů (byť se odehrává během slunečného dne) jest samože, zastřelení Bubby, které mělo až psychologickou sílu. Rozhodně překvapení u v podstatě neznámého filmu. Ale to by mě po těch letech už nemělo překvapovati. Heslo? Místní burani si zase takhle jednou...šli zastřílet. A samoz., jak to u správného hororu má býti...nejlepších je posl. 5 minut. Tedy...závěr. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dostal k této "strašácké" raritce. A uznávám, že zklamaný nejsem. První překvapení pro mě bylo to, že retardovaného Bubbu, kterého popraví skupinka vesničanů, si střihnul Larry Drake. Dalším překvapením bylo v atmosféře a napětí, které mě od začátku chytlo, bohužel do úplného konce takhle silně nevydrželo. Tenhle televizní (!) snímek je ale hlavně o pomstě ze záhrobí, než o samotném strašákovi. Škoda, že se na plátně moc neohřeje, ta jeho maska je totiž vskutku povedená a děsivá, i když je to obyčejný pytel. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kde tieto snímky berú nad 50%, to mi je záhadou :) Dnes druhá hixplo záležitosť z 80´tok .. no a druhý šľapajs do sračiek. Údajne dostatočne kvalitný horor (na TV počin), mňa nijakým spôsobom neuspokojil. No veď ako by aj mohol, keď v rámci žánru neponúka takmer nič, čo by mal, pričom k lepšiemu dojmu nedopomohla ani dostupná kvalita spracovania. Slabota a strata času v jednom balení. Pre takéto snímky musíte mať pochopenie a to Ja nie vždy bohužiaľ dokážem .. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Charles Durning točil všechny scény sám bez dubléra, včetně té, kde utíká před traktorem. (hladass)
  • Film byl natočen za pouhých 17 dní. Původně se plánovalo, že se bude natáčet 18 dní, ale jeden den byl ztracen kvůli ohni. (hladass)

Reklama

Reklama