Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ač se snažím, jak se snažím, tak kromě té povedené třicetiminutovky na závěr a pár scén na začátku, nejsem přesvědčen. Kdyby měl Noroi přes hodinu, tak budiž, ale 115minut? Moc dlouhé na horor, který má slabší děj, i když zajímavý příběh. Vyloženě zklamaný nejsem, ale podruhé se nepodívám.. 6/10 = 60% ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Hliníkový pomatený jasnovidec se chopil své role dokonale, to je plus. Taktéž i Masafumi se mi líbil, jeho zaujetí, výraz a pátraní po stopách démona KATAGUBA. Schválně jsem si večer to slovo zkoušel nahlas vyslovit a můžu říct že zní opravdu strašidelně. Snímek potěšil, ale že bych z něho měl extra strach.. to zas ne, i přesto že představa pojídaní embrií je značně drsná. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Japonské horory obecně nevyhledávám. Pravdou je, že když se objeví americká předělávka japonského hororu, je to o poznání lepší. Takže jsem zvědav, jestli se i Noroi dočká své předělávky. Co se týče této japonské verze, tak mě to tolik neoslovilo, jako např. podobné filmy, které jsou vpravo dole doporučovány. Z počátku měl film díky své zajímavě strašidelné atmosféře hodně nabito, ale postupně to upadalo a dechberoucího napětí a lekavých scén tu téměř nebylo. Závěr to trochu napravil, zejména scéna v lese. Ovšem Pan Hori byl podle mě jenom pro smích, což doufám nebylo účelem. Takže ten tu byl pro mě jako rušivý element. Jo a utkvěl mi v paměti ten pán na balkóně, co si dává holuby k večeři :) Když to ale sečtu, nebylo to ve finále tak strašné, ale další shlédnutí v dohledné době rozhodně neplánuji. 60% ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Kombinace dokumentárního hororu s duchařským subžánrem nezní špatně. Obzvlášt v japonském provedení. Faktem ovšem zůstává, že režisér Koji Shiraishi klade důraz na umělé vyvolání autenticity, což je v polodokumentárním hororu pozitivní, ale už to není tolik efektivní, pokud to klade na diváka falešnými tv pořady, několikrát se opakující zprávou, že hlavní hrdina skutečně zmizel a podobnými věcmi. Kdyby Noroi vznikl před Záhadou BlairWitch, nejspíš bych se z toho posadil na zadek, takhle se jen škodolibě usmívám, ačkoliv přiznávám, že v pár momentech měl japonský film opravdu slušnou atmosféru. Navíc velkou neznámou mi je postava Horiho, jehož chování a především závěr filmu mi trochu unikl. Chápu, že v duchařském subžánru s mysteriozními prvky nemusí být divákovi vše jasné, ani to neočekávám, ale zrovna závěr filmu byl dost zásadní moment. Přesto je to lepší, než série Paranormal activity nebo spousta jiných pokusů o spojení duchařiny s blair witch konceptem, což zde relativně funguje, ale působí to spíš vtipně a nadsázku podobnou té z Lovců trollů jsem ve filmu také nezaregistroval. Mírný nadprůměr. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak jo tohle mě zklamalo. Po hodně kladných ohlasech jsem čekal něco ve stylu Blair witch project, tedy film kde se budu bát a budu napnutej. Bohužel film se mi splnil tak z poloviny. První půlka je dobrá, ne moc strašidelná ale dokáže navodit kvalitní atmosféru. Bohužel pak se film rozmělňuje a ty výslechy u toho blázna začali být více méně nudné. Je tu sem tam kvalitní scéna která se snaží vyděsit ale bohužel jakoby režisér nevěděl jak člověka vystrašit tak to prostě ustřihl. pro mě průměr. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno