Reklama

Reklama

Atraktivní filmový titul, který je určen širokému okruhu diváků. Ming, zlý vládce planety Mango chce zničit Zemi. Zarkov, vědec z NASA, požádá bájného Flashe Gordona, aby pomohl zachránit zemi. Uvidíme záhadnou a stále žádoucí Ornellu Muti po boku Maxe von Sydowa. Jde o jeden z nejdražších projektů v dějinách kinematografie. Sugestivní hudbu nahrála skupina Queen. (Film & Video Studio Prague)

(více)

Recenze (368)

Jardinero 

všechny recenze uživatele

Jako malej bych tomu dal urcite 5 hvezd, ten film jsem zboznoval. Postupem casu bych ubral max 1 hvezdu. Nesmi se nad tim moc premyslet.. jen koukat a bavit se, zabava vyborna a nudy minimalne. ()

romero24 

všechny recenze uživatele

Pro mně hlavně srdcová záležitost a VHSka tak sjetá, že jsem jí i obrečel. A ta radost, když jsem to sehnal po15ti letech na DVD... do toho Flashi do toho!!! ()

Moraldo 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem to miloval. Má to přesně tu míru naivity, tajemna a dobrodružství, kterou jsem miloval u všech komiksů. Není to žádné hodnotné dílo, ale komiks na plátně. A líbí se mi to dodnes. ()

Majrek 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to kolosální p*čovina, ale natolik zábavná a stupidní, že člověk v hodnocení nemůže jít pod čtyři hvězdy. Nevím, co se Freddiemu M. na filmu tak zalíbilo, že k němu stvořil takové hity, ale zřejmě také oplýval smyslem pro humor. Když slyším "Open fire! Alle weapon! Dispatch the war rocket Ajax to bring back his body...!", vždycky mi to zvedne náladu... ()

Dixie_Cara 

všechny recenze uživatele

Flash Gordon je typickým příkladem toho, že něco je tak blbý, až je to vlastně dobrý. Snímek je plný vtipných hlášek a narážek na kterých to všechno stojí, takže pokud někomu nesednou, tak je konec. Začátek mi přišel super a určitá naivita, s jakou se film prezentuje mě celkem bavila, postupně však vše začalo upadat a výsledkem se stal nevyrovnaný mišmaš pohybující se na hranici koukatelnosti. ()

Sefko 

všechny recenze uživatele

Je pre mňa nepochopiteľné, že v období keď išli do kina Blízke stretnutia, Star Wars či Votrelec vzniklo niečo takéto. Príbeh je síce fajn ale ten vizuál je skrátka priveľa. Rozumiem, že tvorcovia chceli vzdať hold brakovému pôvodu Flasha Gordna. Ale takto? ()

FiVe 

všechny recenze uživatele

Chápu, že to hodnocení neodpovídá té filmařině, ale Sydow je excelentní Ming a vnímám to jako takovou pohádku. ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Film, který naprosto ignoruje pravidla Vesmíru... ale, sakra, já ho miluju! Sam Jones je frajer! A Ornella pro mě bude už navždycky super sexy princezna. ()

tekedozai 

všechny recenze uživatele

Flash Gordon je najprirodzenejsim predstavitelom Ameriky v 80tych rokoch. Syntetizatorove zvuky sa miesaju s gitarovymi rifmi skupiny Queen, vsade same lasery a kriklavo kriciace efekty a farby, dobove kostymy, typicke vykreslenie dobra a zla. Proste vsetko co bolo tak charakteristicke pre tuto dobu. Som spokojny :-) ()

Cyco_Mike 

všechny recenze uživatele

Lépe převedený komiks na filmové plátno jsem neviděl - kam se hrabe moderna jako je Iron man nebo Hulk, které jsou jen akční podívanou. Tady je naplno rozehraná elegance barev v komiksu na plátně a ještě navíc s hudebním doprovodem Queen. Na první pohled to vypadá lacině, ale pod tím pozlátkem a šílenou barevností se skrývá skvělý hraný komiks. ()

jarod13 

všechny recenze uživatele

MOje srdeční záležitost. Jeden z průkopníků Komiksových filmů. NA tomto snímku je vídět, co dokáže s filmem udělat skvělá hudba. Hudba tu tvoří myslím 60% Filmu......Queen je prostě Queen. ()

Budha35 

všechny recenze uživatele

Film ,který jsem viděl asi v 97...asi 100x a pořád i po 14 letech mi přijde naprosto dokonalý a příběhově výborný. A upřímně, na to,že film vzniknul v 80. roce jsou efekty a interiéry naprosto úchvatné. ()

Havranice 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tenhle film ocení hlavně děti. K vidění jsou zajímavé kostýmy, bytosti i planety. Hudba nemá chybu. Útok jestřábích mužů na válečnou loď Ajax až dojímá... :) ()

Frankie86 

všechny recenze uživatele

Snad mě správce těchto stránek nevymaže, ale tohle je ta největší mezigalaktická "úchylárna" 20. století. Naprostá "béčková" špička! Vtipný je příběh, vtipné jsou pěstní souboje, řešení situací, kostýmy, masky, hudba, Flashovo charizma doslova leze z obrazovky ven! ()

Turtle 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct ale já tenhle film miluju. Je to sice neskutečný kýč ale neskrývá to, naopak to staví na odiv. Spolu s Soundtrackem prostě nemůžu dát míň. ()

Spapanek 

všechny recenze uživatele

Já nevím, ale mě příjde, že se tvůrci nebrali moc vážně a ani ten film. Je to milé, přestylizované a prostě je to sranda. A líbila se mi obrovská role Robbieho Coltrana:-D ()

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Zemřel herec Max von Sydow

Zemřel herec Max von Sydow

09.03.2020

Ve věku 90 let zemřel legendární herec Max von Sydow. Sydow se narodil ve Švédsku, významnou část svého života však strávil ve Francii. Významně spolupracoval například s režisérem Ingmarem Bergmanem… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama