Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

netahlo 

všechny recenze uživatele

Bomba! Maurice byl fakt bourak, co si nenechal srat na hlavu. Vubec se nedivim, ze mu ruply nervy zrovna u tech bukvic v Bostonu. Jako frankofonni Kanadan to opravdu nemel jednoduche a popral se s tim s hlavou vztycenou. Nikdo si asi nedovede dneska predstavit, jak velikemu tlaku musel byt tehdy vystaven. Roy Dupuis to zahral vyborne, ale me se asi nejvic libil Stephen McHattie jako kouc Habs. Jo a Sean Avery si tam zahral stejnyho trotla, jakym byl za casu sve "hvezdne" hracske kariery :-) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Jako fanoušek hokeje jsem doufal, že konečně uvidím pořádný film z hokejového prostředí plný emocí, napětí a skvělých hereckých výkonů na pozadí nepříjemné doby 40. a 50. let. Bohužel vše zůstalo tak na půl cesty a aby toho nebylo málo, tak mi hlavní představitel Richarda přišel strašně prkenný a nesympatický. Zkusím si sehnat ještě anglickou verzi, protože ta francouzská není na poslech moc příjemná. Za mě 60%, na IMDB 75%, tady 87%....jsme fakt blázni do hokeje :) ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Zas tolik filmů z hokejového prostředí není a tak musíme my fanoušci vzít zavděk každým kouskem, který se objeví. O to větší radost mám z Maurice Richarda, protože to je navíc velmi kvalitní film inspirovaný skutečnými událostmi. Příjde mi, že každá osobnost, která něco dokázala tak to neměla lehké a o Maurici Richardovi to platí dvojnásob. Film o hokejové legendě celé Kanady a zároveň Montrealu Canadiens. Klasický životopisný film. Všechno na správném místě, nenudí, ale nadšený z toho také úplně nejsem. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní sportovní snímek, který není založen jen na tradičním klišé, kterak se z vysmívaného sportovce (klubu) stal vítěz všemi milovaný. Pravda, o čem jiném by vlastně sportovní filmy měly být, než o touze po vítězství. A těžko by dokázaly nalákat diváky snímky o tom, kterak extraligový tým klesal a klesal, až doklesal tak nízko, že jej začaly porážet týmy z Horní Dolní. Film o Maurici Richardovi ale není jen pouhým sportovním filmem, byť trochu hokeje si v něm divák užije. Ani není pouhou výpovědí o člověku, který chtěl vyhrávat. The Rocket je filmem o hrdosti se vším pozitivním i negativním, co k ní patří. A určitě si zaslouží celých 124 minut, protože ani jedna z nich není zbytečná, nudná, ani navíc. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Maximální snaha o autentičnost byla podpořena konzultacemi s Mauricem Richardem samotným, jeho ženou a dětmi. Dále byly použity poznámky a vzpomínky reportéra Dicka Irwina týkající se jeho otce, bývalého hráče a trenéra NHL, a reportérů té doby. (worlik)
  • Maurice Richard odehrál v NHL za Montreal Canadiens 18 sezon, během nichž v 1111 zápasech vstřelil 626 branek a na 465 přihrál. (JOHN.NY)

Reklama

Reklama