Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Parádní hokejový film, který vychází z dějin NHL. Takových filmů víc. Jediná výtka je, že Maurice vypadá celou kariéru jako na konci kariéry. Příběh o tom, jak se největší kanonýr snažil změnit něco "shnilého" v NHL. Skvělej příběh, dočkal jsem se dramatu i dojetí. Např. když ukazoval puk, kterým vstřelil 45. gól nebo když jim trenér děkoval po zisku Stanley cupu. Na tomhle filmu se podílelo několik bývalých a současných hráčů NHL (Roy, Lecavalier, Avery) a i díky tomu to dostalo tu správnou atmosféru a autentičnost. V historie NHL je spousta další hráčů a příběhů, který by zaslužili takovéhle pocty (Vezina, Orr, Howe nebo i Gretzky a Lemieux). Třeba se ještě nějakého dočkáme. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Výborný snímok o mimoriadnom hokejistovi hrajúcom v náročnej dobe, ktorému sa “nikdy” nepodarilo plnohodnotne získať rešpekt a úctu okolia napriek tomu, že bol najlepší. Skrátka, takto to dopadá, keď sa do športu miešajú národnostné predsudky a skurvená politika. P.S.: Od hororov na čas svätý pokoj. V maratóne sa ocitlo 18 hororov, z toho boli tri nadpriemer, päť priemer, čiže s desiatimi to bola “strata času”. A potom sleduj priebežne, keď viac ako polka je pasová výroba čo nemá ani hlavu ani pätu, respektíve také, čo v danom žánry ani nemajú čo robiť. Otrasná štatistika. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Temer dokonaly zivotopisny film o jedne hokejove legende, ktery by mel zaujmout i nehokejoveho fanouska. Vyborne zabery z hokejovych zapasu, vyborna atmosfera Montrealu let padesatych. Podoba Richarda a Dupuise se take povedla. Pravem vysoce hodnoceny film. Doufam, ze se brzy dockame, minimalne od Kanadanu dalsiho filmu o nejake dalsi hokejove hvezde. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nesdílím úplné nadšení mých kolegů z tohoto filmu. Hlavně počátky mě skoro až zklamaly, čekal bych víc hokeje, víc tréninku, víc scén, které by podtrhli naprostou hokejovou vyjímečnost Maurice Richarda, jen pro dokreslení bavíme se o hokejistovi po kterém je pojmenovaná jedna z trofejí NHL. Já vím, že to je scénaristicky nesmírně těžké vzít si velké období u vyjimečné osobnosti a udělat z toho film, ale zase když už mám v názvu jméno dotyčného, měl bych přemýšlet nad každou scénou a dialogem. Paradoxně se mně mnohem víc líbila "politická" část filmu to byla zprostředkována velmi diváckým způsobem s jasně sdělením názorem. Pokud jde o postavu Mauriceho, tak si myslím že nebyl moc přesný, chyběli mě tvrdší rysy v obličeji, větši emotivně výrazový potencionál. Samozřejmě film má určitý náboj a zejména díky druhé části je celkem poutavý, ale žádný velezážitek se nekonal. ()

uhlajz 

všechny recenze uživatele

Mám rád téměř všechny druhy sportu. Hokej patří mezi ty nejoblíbenější a obzvláště NHL sleduji nejvíce. A komu fandím? Montrealu Canadiens. Z toho docela vyplývá, že asi nebudu úplně objektivní, co se týče tohoto filmu, nicméně nenechte se zmást. Příběh Rakety Maurice je opravdu ideální pro jeho filmové ztvárnění a to se, musím říct, opravdu povedlo. Jeden z nejlepších hokejistů historie, po kterém byla pojmenovaná trofej, udělovaná hráči s nejvíce vstřelenými góly v základní části NHL, měl opravdu těžkou cestu na vrchol a ukázal, jak se má bojovat a jít za svým cílem. Nenápadný malý velký film o velkém hokejistovi a bojovníkovi s céčkem na hrudi... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Uznávaný týždenník "The Hockey News" v roku 1997 vyhlásil Mauricea Richarda za piateho najlepšieho hráča v dejinách NHL. Pred neho sa dostala iba štvorica Wayne Gretzky, Bobby Orr, Gordie Howe a Mario Lemieux. (KoRner)
  • Film pojednává o éře, kdy NHL hrálo pouze 6 klubů zvaných "Original Six". Šestici tvořily Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings, Boston Bruins, Chicago Black Hawks a New York Rangers. Často se nesprávně uvádí, že jde o zakládající členy NHL, ale liga byla těmito kluby tvořena pouze mezi lety 1942 a 1967. Ve filmu vidíme v akci všechna tato mužstva kromě Chicaga. (PNSP)
  • Na pohreb Mauricea Richarda prišlo vyše milión ľudí. (vander19)

Reklama

Reklama