Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, že v okamžiku, kdy jsem se chystal obohatit konečně tuhle databázi nějakým pořádným komentářem, skrývalo se u tohoto filmu pouze 433 hodnocení, což si zcela bez ostychu troufám považovat za málo. Navíc tento film není rozhodně marný, ba dokonce bych si troufl prohlásit, že se mi líbil. Pro fanoušky hokeje nechť je film povinností. Ostatním toho asi nemá moc co říct. Co bych filmu vytknul? Snad pouze to, že se scénky, které měly potenciál být pěknými odehrávají ,,za kamerou" pouze prostřednictvím rádia. Další výtka je k stopáži, která se rozhodně dala více prostříhat, protože mnoho momentek je stereotypních. Jinak panuje z mé strany celkem spokojenost. Rozhodně ne nadšení. 3* ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nadstandardní sportovní snímek, který není založen jen na tradičním klišé, kterak se z vysmívaného sportovce (klubu) stal vítěz všemi milovaný. Pravda, o čem jiném by vlastně sportovní filmy měly být, než o touze po vítězství. A těžko by dokázaly nalákat diváky snímky o tom, kterak extraligový tým klesal a klesal, až doklesal tak nízko, že jej začaly porážet týmy z Horní Dolní. Film o Maurici Richardovi ale není jen pouhým sportovním filmem, byť trochu hokeje si v něm divák užije. Ani není pouhou výpovědí o člověku, který chtěl vyhrávat. The Rocket je filmem o hrdosti se vším pozitivním i negativním, co k ní patří. A určitě si zaslouží celých 124 minut, protože ani jedna z nich není zbytečná, nudná, ani navíc. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Obtížně se hledají slova ke komentáři, hokejová legenda Maurice Richard (Roy Dupuis) ztělesňuje to, z čeho se mi podlamují kolena, obdivem (dřít v kolbence, vydělávat na složenky, po nocích trénovat) a úctou (nevídaná houževnatost, odhodlání, píle). Takže to zestručním - pro mě top ve sportovních hokejových dramatech. ()

JOHN.NY 

všechny recenze uživatele

Stručně - nejlepší film s hokejovou tématikou, co jsem kdy viděl. Jeho krása není v tom, že hlavní postava dá v poslední minutě gól a rozhodne o výhře a zisku poháru pro tým, který mu dal šanci prosadit se ve velkém sportu. Krása tkví v tom, že nenásilně popisuje dobu, v jejíž změnu Richard doufal a nejen díky svému hokejovému umu je dodnes hrdina nejen pro frankofonní část hokejové kolébky. Snímek je povinností pro všechny, jimž je hokej drogou. Měli by znát jméno Maurice Richarda nejen proto, že byl největší hvězdou jedné z nejúspěšnějších hokejových dynastií, ale také pro to, za co bojoval... Na konec bych jen zmínil drobnou roličku Seana Averyho, který nic jiného než grázla hrát nemůže a Richard s ním rozhodně nepáral:) ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Čo viac si želať ako dobrú športovú drámu, čo poviete? Možno športovú drámu s príbehom, ktorý nevzišiel umelo z pera scenáristu, ale napísal ho sám život. Maurice Richard je nielen pre filmových, ale aj globálne pre športových fandov tou pravou lahôdkou. Dobové prvky vo vizuálnom ponímaní pôsobia viac ako dôveryhodne, Roy Dupuis v "Rocketovej" koži je viac ako presvedčivý, kamera je viac ako dobrá a celý film je viac ako priemerná záležitosť. Takže let´s go habs. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Roli slavného útočníka Canadiens Bernieho "Boom Boom" Geoffriona ztvárnil tehdy aktivní hokejista NHL Ian Laperrière. (pawleta)
  • Maurice Richard získal za svou karieru 8 Stanley Cupů (5x jako kapitán). (JOHN.NY)
  • Po Maurici Richardovi se v NHL uděluje trofej Maurice 'Rocket' Richard Trophy pro nejlepšího střelce základní části. (Earl_23)

Reklama

Reklama