Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

emma53 

všechny recenze uživatele

Pro fandy hokeje to musí být určitě filmová lahůdka dozvědět se něco o takové legendě jako je Maurice Richard o kterém jsem já neměla do dneška ani ponětí. Rozhodně nejsem zklamaná, právě naopak, protože vytvořit tak dokonalou atmosféru tehdejší doby se málokdy tak bezvadně podaří a místy černobílá projekce tomu ještě víc dodala na autentičnosti. Maurice žil a dýchal hokejem a ne vždycky se mu dařilo všechno ukočírovat tím správným způsobem, ale to ustoupí do pozadí, protože taková vášeň pro hru se hned tak nevidí. A i když byl asi velký nervák, tak o to víc obdivuji jeho houževnatost a srdce na pravém místě. Já jen žasla, jak to zvládali bez helem a bez vší té výstroje, tak jak to můžeme vidět dnes. Když hráli, tak jsem o tu jejich hlavu měla větší strach, než oni ve své době. Roye Dupuise vůbec neznám, ale poměrně málomluvného a zadumaného Maurice si střihnul skvěle. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Bomba! Maurice byl fakt bourak, co si nenechal srat na hlavu. Vubec se nedivim, ze mu ruply nervy zrovna u tech bukvic v Bostonu. Jako frankofonni Kanadan to opravdu nemel jednoduche a popral se s tim s hlavou vztycenou. Nikdo si asi nedovede dneska predstavit, jak velikemu tlaku musel byt tehdy vystaven. Roy Dupuis to zahral vyborne, ale me se asi nejvic libil Stephen McHattie jako kouc Habs. Jo a Sean Avery si tam zahral stejnyho trotla, jakym byl za casu sve "hvezdne" hracske kariery :-) ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Krása! Každý film z hokejového prostredia poteší, a to som doteraz Maurica Richarda poznal len skrz jeho legendárne roky v Canadiens, no o tom pozadí okolo jeho účinkovania v NHL som až tak veľa nevedel (hoci dávnejšie som o tom čítal článok). Perfektne vystihnutá atmosféra 40tych a 50tych rokov v NHL, resp. slávnu éru Original Six (Canadiens, Maple Leafs, Bruins, Rangers, Red Wings a Blackhawks). Tento film je obrovskou poctou pre montrealskú Raketu, presne takú ako si zaslúži. Veď aj vďaka nemu sa "pohli ľady" a Franko-Kanaďania sa po dlhom boji dočkali uznania. Aj keď Mauricova kariéra bola doslova popretkávaná neustálymi konfliktami a predsudkami zo strany vedenia, len kvôli jeho francúzskemu pôvodu. Ani sa mu nedivím, že cítil taký smútok a bezútešnosť, a to aj napriek toľkým úspechom, za ktoré by si obrovský kus úcty právom zaslúžil. Je to pán hokejista! Toľko skvelých hokejových príbehov, osudov, udalostí a kariér hráčov by stálo za sfillmovanie - tak dúfajme, že ich bude len a len pribúdať. The Rocket bol výborný filmový príbeh s veľkou dávkou reálnosti, no k úplnej spokojnosti predsa len niečo chýbalo - najmä lepšie vykreslenie vzťahov medzi Mauricom a jeho spoluhráčmi (presne to isté mi chýbalo aj vo filme o Charlamovovi - Legenda 17). Takže tak - len malý kúsok od 5*. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Parádní hokejový film, který vychází z dějin NHL. Takových filmů víc. Jediná výtka je, že Maurice vypadá celou kariéru jako na konci kariéry. Příběh o tom, jak se největší kanonýr snažil změnit něco "shnilého" v NHL. Skvělej příběh, dočkal jsem se dramatu i dojetí. Např. když ukazoval puk, kterým vstřelil 45. gól nebo když jim trenér děkoval po zisku Stanley cupu. Na tomhle filmu se podílelo několik bývalých a současných hráčů NHL (Roy, Lecavalier, Avery) a i díky tomu to dostalo tu správnou atmosféru a autentičnost. V historie NHL je spousta další hráčů a příběhů, který by zaslužili takovéhle pocty (Vezina, Orr, Howe nebo i Gretzky a Lemieux). Třeba se ještě nějakého dočkáme. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu hráli současní nebo bývalí hráči NHL, např. Mike Ricci, Vincent Lecavalier, Ian Laperriere, Pascal Dupuis, Sean Avery, Stephane Quintal nebo Phillipe Sauve. (worlik)
  • Uznávaný týždenník "The Hockey News" v roku 1997 vyhlásil Mauricea Richarda za piateho najlepšieho hráča v dejinách NHL. Pred neho sa dostala iba štvorica Wayne Gretzky, Bobby Orr, Gordie Howe a Mario Lemieux. (KoRner)

Reklama

Reklama