Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Předposlední film Sidneyho Lumeta pojednává o soudním procesu založeném na skutečných událostech. I přes fakt, že se jedná o hodně komorní konverzační drama však nestíhá nudit a až na trochu výstřední volbu hudebního podkladu nemám nejmenší výčitky. Lumet totiž vystihl atmosféru přesvědčivě a celkově i přes absenci větších hvězd ( Vin Diesel ukazuje, že i bez svalů má charisma na rozdávání a Peter Dinklage dává v podstatě zapomenout všem těm upištěným parodickým liliputům co hraje bězně) a trochu problematický rozjezd film zaujme a nepustí. Působivé je to o to víc, že velká část výpovědí je založena na skutečných záznamech. Dlouho už jsem neviděl lepší soudní drama. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No ja sa stavím, že keby bol toto Vinov prvý film a diváci by ho nemali zafixovaného inak, tak v mnohých prípadoch by boli hodnotenia vyššie. Ale tí ktorí videli 'Boiler Room', si určite povedia, že to teda nebola len náhoda, že Vin, keď chce, tak dokáže. Áno hrať! Príjemne a s ľahkosťou. A k filmu len toľko, že spracované to mohlo byť aj napínavejšie, dramatickejšie. Režijne však kvalitné, oslovila ma kamera. Atmosféra je odľahčená drsnou kriminálkou, ktorej záver nemohol byť divácky príťažlivejší. 80%. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

On je vcelku malej, řekla bych že mírně šmajdá, Vin jeden, a tady s příšernýma vlasama na hlavě o kterých bych hádala že budou ve skutečnosti o odstín tmavší, s příšerně nepadnoucíma kalhotama, u soudního přelíčení, z kterého se vyklubal monstr proces s mafiánskou velmi, velmi rozvětvenou rodinou. Ač již odsouzen, i bez obhájce, jakožto svědek, on ten proces zvrátil díky svému charizmatu, smyslu pro humor i schopnosti vytěžit logiku v nesmyslné otázce. V takovém hereckém výkonu Vina neznám a nevedl si fakt špatně:-) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Mafiánské filmy jsou rozhodně moje krevní skupina, ale humorně laděný gangsterský film - s tím už mám velký problém. Tato kombinace se mi zkrátka nelíbila. Sice film vychází ze skutečných událostí a bylo teda vidět, že Jack DiNorscio byl fakt blázen, nicméně 4 hvězdičky filmu dát nemůžu. Po čase už to byla docela i nuda. Ale musí se ocenit výkon Vina Diesela. Je to na hraně, ale nakonec dávám 69%. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Filmy ze soudního prostředí se pomalu, ale jistě stávají mou parketou. A když se tohoto tématu chytne zkušený veterán světové režie, je velmi nepravděpodobné, že by byl výsledek neuspokojivý. Vin Diesel ukázal, že umí hrát, bez toho, aniž by použil svoje našláplé hnáty, hraje na city a snaží se říct, že rodina a přátelé jsou na prvním místě a já mu to sežral i s navijákem. Kde pak, Sidney Lumet ještě stále nepatří do "starého železa". ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Jedním z návrhů pro název filmu byl Jackie Dee. (CliffLee)
  • Giacomo DiNorscio zemřel 14 listopadu 2004, během natáčení filmu. (CliffLee)
  • Poté, co je Jack DiNorscio (Vin Diesel) postřelen do levé dlaně svým bratrancem, skutálí se na podlahu zabalen v peřině. Když se z ní vymotá, postřelenu má pravou ruku. (Geriel)

Reklama

Reklama