Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Pre mňa príjemné prekvapenie. Od filmu som nečakal veľa, pozrel som si ho viacmenej len zo zvedavosti, nakoľko Lumeta považujem za skvelého režiséra, no všimol som si, že v 90. rokoch už bol znateľný prepad kvality jeho filmov a chcel som vidieť rozdiel. A áno. Ten rozdiel tam je. Vidím ho. Asi polovicu času som bol presvedčený, že tomu dám "iba" tri hviezdy. Nutno však povedať, že slabinou filmu je jeho námet, nie dialógy. Tie písal Lumet vždycky dobre a ani tu nestrácajú na sile, vlastne sú ťahúňom celého filmu. Okrem celkom vtipných hlášok tu zaznejú aj vety precítené a ľudské - také aké mám rád. A ako sa tak film blížil ku koncu, uvedomil som si, že sa mi vlastne páči. V prvej polovici som mal z neho ešte pocit, akoby nevedel uchopiť štýl a tempo, akým sa bude uberať, ale ubehlo to pomerne rýchlo a najmä v posledných asi 40 minútach som si to už vyslovene užíval, pričom za najsilnejší moment filmu považujem scénu, kedy na súde vypovedá Dieselov bratranec - vtedy som bol zasa presvedčený, že tomu napálim aj tú štvrtú hviezdu. Tá je síce slabšia, istý pokles oproti predošlým Lumetovým filmom je tu viac než evidentný, ale stále je to dobrý film. A prekvapivo aj dobre zahratý. Zďaleka najväčším prekvapením je pre mňa Vin Diesel, ktorý v tomto filme ukázal, že vie hrať a prestal som ho vďaka tomu nemať rád. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I WAS RAISED WITH A DIFFERENT KIND OF LOYALTY! Mno Vin Benzin mě moc nepřesvědčil. Přijde mi, že by se možná do té role hodil, ale scénář je prostě nijakej. Vím, že je to podle skutečnosti a tak a mám rád filmy ze soudnictví, protože jsou většinou moc napínavý, ale tady se dvě hodiny plácají kecy o rodině a žádný pořádný vyvracení důkazů se nekoná. Jackie je rádoby vtipnej a vůbec se nedivím, že mu Nick chtěl vyříznout srdce. YOU SAY MY NAME AGAIN, I'LL CUT YOUR FUCKIN' HEART OUT! ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Sidney Lumet a súdna sieň, to k sebe sakramentsky dobre pasuje, čo sa potvrdilo už pri režisérovom geniálnom debute!!! Find Me Guilty je dá sa povedať autentickou súdnou drámou (skoro všetky monológy a dialógy sú prepisom zápisnice zo skutočného procesu s Jackom DiNorsciom) , ktorá je inteligentne napísaná a skvele pútavo zrežírovaná. Vin Diesel nie je ani zďaleka typ herca, ktorý zahrá všetko, ale postava frajerského sebavedomého, tak trochu ťažkopádneho ale nesmierne inteligentého podvodníka Jacka mu sadla ako riť na šerbel. Výborný film!!! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sidney Lumet má se soudními dramaty svoje zkušenosti a leckdo vnímá tenhle kousek jako přímou návaznost na legendární 12 rozhněvaných mužů. Lumet patrně chtěl svůj film pojmout jako hold americkému soudnímu systému založenému na funkci laických porot rozhodujících o vině a nevině - podobně jako svou uznávanou klasiku. Přinejmenším pro mě ale představuje tenhle snímek pravý opak, tzn. varování před fungováním laických porot, které se velice snadno dají zmanipulovat, a advokáti ve snaze na ně zapůsobit mění soudní síň ve frašku. Necítil jsem žádné sympatie k hlavnímu hrdinovi, který, jak správně podotkl žalobce, není spolu s ostatními obviněnými ničím jiným než bezohledným zločincem a soudní verdikt považuju za výsměch pojmu spravedlnost. Navíc více než dvouhodinová stopáž je pro prostředí jediné soudní místnosti přece jen příliš. Někoho možná nadchne fakt, že oblíbený hrdina akčních filmů se dokáže taky slušně vypořádat s charakterní rolí, ale v tomhle případě jsem už dávno věděl, že Diesel hrát umí a využívat ho výhradně v blbých akčních filmech je trochu škoda. Celkový dojem: 55 %. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Je to tak jak se říká... kamarádi a rodina jsou nejvíc. Starouš Sidney Lumet předvedl že pořád umí, i když už mu pomalu táhne na devadesát. A Vin Diesel ukazuje, že umí hrát i jiné lidi než ultradrsné borce typu Riddicka nebo Doma Torretta. Hraje hodně na city a naplno využívá to, že je sympaťák každým coulem. Moc příjemný film, který i přes svou délku uteče jako voda. Navíc Vin ze sebe tím svým chraplákem sype jednu hlášku za druhou. Pošlete mě do basy. Nejsem vinnej, ale jsem zvyklej. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Dvouhodinový film amerického režiséra Sidneyho Lumeta mapuje nejdelší mafiánský proces v historii Spojených států amerických. (duklak2)
  • Giacomo DiNorscio zemřel 14 listopadu 2004, během natáčení filmu. (CliffLee)
  • Scénárista T. J. Mancini získal oficiální přepis výpovědí u soudu, a poté je přidal do dialogů v soudní síni. (CliffLee)

Reklama

Reklama