Reklama

Reklama

Ve jménu krále

  • Německo Schwerter des Königs - Dungeon Siege (více)
Trailer 2

Mladý silák, kterému nikdo neřekne jinak než Farmář, hospodaří na svém statku s krásnou ženou Solanou a synkem Zephem. Dozvídá se, že král verbuje – chystá se válčit proti strašlivým Krugům, zvířecím bojovníkům, jimž velí nemilosrdný Gallion. Do Farmářova domu zavítá Norick, starý muž, který ho vychoval. Farmářova žena odjíždí do vesnice prodat na trhu zboží. Mezitím farmu přepadnou Krugové, které ale Farmář statečně odrazí. Ihned spěchá do vesnice, kam už ale zabijáci rovněž dorazili. Přestože se místní srdnatě brání, mnoho jich zemře. I Solanini rodiče a synek Zeph; Solana je zajata a odvlečena. Farmář pohřbí mrtvé a s Norickem a Solaniným bratrem Bastianem se vydává hledat ženu... Gallion se spřáhl s vévodou Fallowem, královým synovcem, který tráví dny pitím a oddává se všemožným neřestem. Králův mág Merick ho proto nenávidí, Fallow už se ale vidí jako příští král. Gallion otráví královo jídlo, ze kterého okusí i Fallow. Gallion ho zachrání s podmínkou, že se s vojskem přidá k jeho Krugům. Ani král nezemře, přesto mu ale podle Mericka zbývá málo času... Zatímco proradný Fallow jednoho dne zmizí i se dvěma legiemi vojska, král shromáždí zbylé vojáky a vyrazí do války. Muriella, Merickova dcera, která byla do Galliona zamilovaná, se snaží vykoupit svou zradu tím, že se vydá ve stopách vojáků a využívá přitom svých nadpřirozených schopností. Farmář a jeho dva přátelé se zatím přes nebezpečný les dostávají k ležení Krugů, kde hledají Solanu. Jeden z Krugů Farmáře omráčí a Bastian mezitím najde svou sestru. Oznamuje jí smrt rodičů i syna a Solana je zdrcená. Farmář se probouzí spoutaný na zemi a přijíždí k němu Merick. Zatímco Fallow se s vojáky připojí ke Krugům, Farmář, kterého Merick dovede ke králi, se dozvídá, že je králův syn. Je překvapený stejně jako sám král, který už nedoufal, že se se svým ztraceným synem kdy shledá. Farmář ale o tuto výsadu nestojí a zpočátku odmítá zúčastnit se bitvy, která se chystá. Velením je tedy pověřen Tarish. Nakonec se Farmář přece jen připojí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (433)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Bollovo už mnohými prepierané okaté kopírovanie Pána Prsteňov na všetkých frontoch je v tomto prípade dvojsečnou zbraňou. Na jednu stranu vďaka nemu, pozoruhodnému castingu (aj keď preplneného hercami druhého sledu) a obstojným trikom ovzniká dojem, že sa mu podarilo natočiť žáner neurážajúce fantasy. Na stranu druhú je však takmer nemožné zbaviť sa zmiešaných pocitov, že divák v podstate sleduje len výrazne lacnejšiu a výrazne horšiu verziu Jacksonovej nesmrteľnej trilógie, pričom argumentovať o tom, ktoré dielo obsahuje hodnotnejší a inteligentnejší dej či kvalitnejšie herecké výkony, je asi zbytočné. Neznalci Pána Prsteňov majú miernu výhodu, aj keď ma v podstate nenapadá jediný rozumný dôvod, prečo by si mali rezervy vo filmovej fantasy na jeho úkor dopĺňat práve Uweho dielom. Jason Statham naštastie dokáže svoju charizmu predať aj v horšom filme a Blind Guardian na záver je možno aj dôstojnejšou bodkou ako by si Dungeon Siege zaslúžil. ()

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Príšerná zlátanina, ktorá kopíruje čo sa dá, hlavne Pána prsteňov. Okrem Roklinky, Rohanu, Mordoru, skurutov či Saurona a Legolasa aj artušovské legendy... a keby som pozerala pozornejšie (sorry, nedalo sa) určite by sa tam našli ďalšie ukradnuté prvky. No a to ostatné je znôška hlúpych klišé prekladaná patetickými rečami a prederavená logickými kiksami. Tú jednu hviezdičku dám hádam aspoň za námahu - prepáčte, rozmyslela som si to - už len preto, že toto týranie trvá 150 minút, dostane odpad!, lebo v momente, keď som dúfala, že už je koniec, vysvitlo že zostáva ešte polhodina. Uwe, za čo nás trestáš?!? P.S.: nikdy som si nevšimla, aké má Leelee Sobieski veľké uši :-) ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem být k Uwemu férový a dát odpad rovnou, ale narozdíl od předchozích veleděl bylo Dungeon siege alespoň na několika místech (které by šlo spočítat na prstech jedné ruky) i zajímavé (já ty kýčovité obrázky miluju, a hudba se mi taky nezdála nejhorší) vcelku zajímavé. Docela by mě zajímalo, jak chce Boll za pár let pokračovat, jestli z něj nebude další Jesse Franco s vyvinutější schopností dojit z producentů peníze... jestli jo, tak ať při nás stojí všichni svatí. (BTW, akční RPGčka mě neberou a DS jsem hrál u bratrance asi tak pět minut, takže o tom, jak ne-věrně je poplatný film předloze, nemám nejmenší potuchy). Ale ty závěrečné titulky - A Uwe Boll film, directed by Uwe Boll... nějaký názor psychoanalytika? ()

Disk odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem na to koukat hodinu a půl, na zbytek jsem neměl. Jako kdybych sledoval parodii na LOTRa. Ty letecké záběry jsou přinejmenším úsměvné, Jasonův bumerang epic fail a ta hudba - začala mě štvát po půlhodině. Strašná břečka. Tohle byl po Alone in the Dark můj druhý Uwe. AitD byla aspoň sranda, tohle bylo utrpení. Všechna vážnost je tak strašná, že ani není k smíchu. Zbylo jen děsivé dílo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll a jeho Pán Prstenů z wishe. Uwe Boll sehnal nějaké prachy, ukecal Jasona Stathama, který v té době byl jen kousek od své absolutně hvězdné kariéry, k tomu přibral řadu vyhaslých herců a natočil splácanou fantasy, která nese známé jméno videoherní značky Dungeon Siege a i přes veškeré výtky (od herců, po lacinou výpravu až po dementní střih a příšernou hudbu) z toho vzniklo něco, co se dá nazvat filmem. Bohužel ne dobrým. 30% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama