Reklama

Reklama

Ve jménu krále

  • Německo Schwerter des Königs - Dungeon Siege (více)
Trailer 2

Mladý silák, kterému nikdo neřekne jinak než Farmář, hospodaří na svém statku s krásnou ženou Solanou a synkem Zephem. Dozvídá se, že král verbuje – chystá se válčit proti strašlivým Krugům, zvířecím bojovníkům, jimž velí nemilosrdný Gallion. Do Farmářova domu zavítá Norick, starý muž, který ho vychoval. Farmářova žena odjíždí do vesnice prodat na trhu zboží. Mezitím farmu přepadnou Krugové, které ale Farmář statečně odrazí. Ihned spěchá do vesnice, kam už ale zabijáci rovněž dorazili. Přestože se místní srdnatě brání, mnoho jich zemře. I Solanini rodiče a synek Zeph; Solana je zajata a odvlečena. Farmář pohřbí mrtvé a s Norickem a Solaniným bratrem Bastianem se vydává hledat ženu... Gallion se spřáhl s vévodou Fallowem, královým synovcem, který tráví dny pitím a oddává se všemožným neřestem. Králův mág Merick ho proto nenávidí, Fallow už se ale vidí jako příští král. Gallion otráví královo jídlo, ze kterého okusí i Fallow. Gallion ho zachrání s podmínkou, že se s vojskem přidá k jeho Krugům. Ani král nezemře, přesto mu ale podle Mericka zbývá málo času... Zatímco proradný Fallow jednoho dne zmizí i se dvěma legiemi vojska, král shromáždí zbylé vojáky a vyrazí do války. Muriella, Merickova dcera, která byla do Galliona zamilovaná, se snaží vykoupit svou zradu tím, že se vydá ve stopách vojáků a využívá přitom svých nadpřirozených schopností. Farmář a jeho dva přátelé se zatím přes nebezpečný les dostávají k ležení Krugů, kde hledají Solanu. Jeden z Krugů Farmáře omráčí a Bastian mezitím najde svou sestru. Oznamuje jí smrt rodičů i syna a Solana je zdrcená. Farmář se probouzí spoutaný na zemi a přijíždí k němu Merick. Zatímco Fallow se s vojáky připojí ke Krugům, Farmář, kterého Merick dovede ke králi, se dozvídá, že je králův syn. Je překvapený stejně jako sám král, který už nedoufal, že se se svým ztraceným synem kdy shledá. Farmář ale o tuto výsadu nestojí a zpočátku odmítá zúčastnit se bitvy, která se chystá. Velením je tedy pověřen Tarish. Nakonec se Farmář přece jen připojí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (433)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jako patnáctiletému se mi to líbilo, ale dnes již vidím, že je to jen zdlouhavá a nezajímavá napodobenina Pána Prstenů s hercem který se do středověku vůbec nehodí. A vlastně celá zápletka ani moc nedává smysl. Nakonec pak ještě finální scéna diváka vyloženě otráví a považuji ji za naprosto zbytečnou. PS: No to mě podrž. Normální verze je dlouhá a nudná a ona ještě existuje prodloužená. 32% ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Povedlo se! Bollův snímek konečně není ultrašpatný, ale pouze podprůměrný. I tentokrát bývalý německý boxer dokazuje, že není příliš dobrým režisérem (ač je na jednom místě náznak jakési opravdové atmosféry) a už vůbec neumí stříhat a naplánovat si celý film tak, aby vypadal celistvě. Nicméně měl tentokrát štěstí na herce, z nichž jednoznačně vede Jason Statham. Matthew Lillard je pak ďábelsky (a zcela jistě záměrně) špatný, Ray Liotta už jen špatný. Dále měl Boll k ruce šikovného choreografa a dostatečný rozpočet, takže Dungeon Siege vypadá (oproti jeho dřívější tvorbě) celkem k světu a dá se v pohodě dokoukat, aniž by jste se výrazněji nudili (konec je ovšem trochu přepálený). Ale fanoušci LOTRa, ať se tomuhle filmu vyhnou obloukem, Boll si z něj vypůjčuje víc než se sluší. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Gondor? Mordor? Zatraceně, to má bejt jako co? Přece Uwe Bolt! A mně se to narozdíl od většinového hodnocení zde vcelku líbilo. Hezká kamera, přehlídka známých herců, krásná krajina, žádné velké povídání, děj pěkně odsýpá. Snad mohly být bitvy o něco krvavější a nejen ta poslední ve tmě. Jistě, Pán prstenů z toho kouká téměř na každém kroku - člověk by ocitoval 2/3 filmu....no a co? Nějak mi to nevadilo, naopak jsem byl rád, že se na film příjemně kouká. To je těžké, Jackson jednou vytvořil jakousi vizuální podobu pro dobrodružné filmy a fantasy a bude chvíli trvat, než někdo přijde s jiným pohledem. V kinematografiii nic nového. Například ve sci-fi zavedly určité filmové a vizuální postupy - 2001:vesmírná odyssea, Vetřelec (+Blade Runner) a Star Wars . Většina dalších filmů vychází z téhle trojice - ať už zobrazením vesmíru, kosmických lodí či mimozemského monstra. Nakonec forma je přeci jen součástí dobrého filmu. Pokud film dobrý je. Ve jménu krále žádná bomba není, ale jde o příjemný film na sobotní večer v TV. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem být k Uwemu férový a dát odpad rovnou, ale narozdíl od předchozích veleděl bylo Dungeon siege alespoň na několika místech (které by šlo spočítat na prstech jedné ruky) i zajímavé (já ty kýčovité obrázky miluju, a hudba se mi taky nezdála nejhorší) vcelku zajímavé. Docela by mě zajímalo, jak chce Boll za pár let pokračovat, jestli z něj nebude další Jesse Franco s vyvinutější schopností dojit z producentů peníze... jestli jo, tak ať při nás stojí všichni svatí. (BTW, akční RPGčka mě neberou a DS jsem hrál u bratrance asi tak pět minut, takže o tom, jak ne-věrně je poplatný film předloze, nemám nejmenší potuchy). Ale ty závěrečné titulky - A Uwe Boll film, directed by Uwe Boll... nějaký názor psychoanalytika? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll a jeho Pán Prstenů z wishe. Uwe Boll sehnal nějaké prachy, ukecal Jasona Stathama, který v té době byl jen kousek od své absolutně hvězdné kariéry, k tomu přibral řadu vyhaslých herců a natočil splácanou fantasy, která nese známé jméno videoherní značky Dungeon Siege a i přes veškeré výtky (od herců, po lacinou výpravu až po dementní střih a příšernou hudbu) z toho vzniklo něco, co se dá nazvat filmem. Bohužel ne dobrým. 30% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Zlaté maliny - Režie; Nominace - Nejhorší film, Scénář, Herec ve vedlejší roli (B. Reynolds), Herečka ve vedlejší roli (L. Sobieski). (Petr23)
  • Uwe Boll uvažoval o vydaní filmu v dvoch častiach kvôli jeho dĺžke. Namiesto toho bol upravený do kina s režisérskym zostrihom vydaným na DVD. (Arsenal83)
  • Výroba niektorých jednotlivých kostýmov pre Krugov stála viac ako 10 000 dolárov za kus. (Arsenal83)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama