Reklama

Reklama

Najväčšie kriminálne prípady Slovenska

(seriál)
Slovensko, 2006, 15 h 20 min (Minutáž: 24–27 min)

Epizody(36)

Obsahy(1)

Boli ich desaťtisíce. Od drobných prečinov až po tie najhroznejšie zločiny. Z toho množstva prípadov je však iba niekoľko takých, ktoré si zapamätali celé generácie. Súčasný pohľad na dvadsaťštyri najznámejších kriminálnych prípadov na Slovensku očami expertov, vyšetrovateľov, aj pôvodných svedkov. Tušili by ste napríklad, že v čase najhlbšieho komunizmu hrozil našej krajine teroristický útok priamo z Ministerstva spravodlivosti? Spomínate si ešte na krvavú vzburu väzňov v Leopoldove a ešte stále vám vlasy dupkom vstvávajú pri zmienke Causa Čubírková? Pôvodný dokumentárny seriál Slovenskej televízie vás v nasledujúpcich týždňoch oboznámi o tom najzaujímavejšom z policajných spisov...
Jednotlivé časti:  1.-Vietnamský masaker
2.-Škrtič žien
3.-Nočný vrah
4.-Čubirková
5.-Nedokončená modlitba
6.-Dvojnásobná poprava
7.-Krutý osud taxikára
8.-Vražda bezdomovcov
9.-Smrť prichádza z hôr
10.-Nemilosrdní
11.-Horehronský rozparovač
12.-Odsúdení na smrť
13.-Sedem rokov nestačilo
14.-Nenapravitelný
15.-Vraždiaci novinár
16.-Unínska lúpež
17.-Teror na Ministrestve spravodlivosti
18.-Vopred ohlásená vražda
19.-Vrah stopárok
20.-Otec
21.-Manžel a milenci
22.-Leopoldovská vzbura
23.-Smrť v plamenoch
24.-Liečiteľ
25.-Prípad Kaplná
26.-Medea
27.-Krvavé meniny
28.-Manipulovateľný
29.-Žena na balkóne
30.-Nikdy neprečítaná pošta
31.-Pištoľník z Považia
32.-Vražda v nočnom parku
33.-Rozsudok smrť
34.-Vinný, nevinný
35.-Zrodený zabíjať
36.-Neobjasnená smrť kurtizány (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele FeriusParfax k tomuto seriálu (5)

Vietnamský masaker (2006) (E01) 

Velké překvapení a brutální 1. díl. Hodně mě navnadil na další. Stopáž je tak akorát k obědové pauzičce, takže si každý den k obědu dám jeden díl. Hlas vypravěče je moc příjemný. Hlavně mě moc mile překvapilo, že si policie nesyslila fotografie a videa z místa činu, ale že se podělili s ostatními. Detailní záběry na vše budou hlavním tahounem. Snad vyprávění a forma neztratí šmrnc a šťávu. Jinak se díl nesl v duchu hamižných hajzlů, kteří si chtěli bez práce přivydělat pár drobásků. Paní psycholožka nás v prostřizích oslnila svými hodnotnými komentáři, které byly zcela nicneříkající, takže doufám, že už ji v dalších dílech potkávat nebudu. Dost by mi totiž kazila chuť k obědu. ()

Škrtič žien (2006) (E02) 

„Nikto nevie, prečo museli jeho rukou zomrieť 4 mladé ženy.“ Tak to se snad neví u žádných podobných bláznů… Zdál se mi, jako všichni ostatní. Dělalo mu to zkrátka dobře. Očividně to musí být vždy extrémně intenzivní zážitek, když si i po tolika letech podobní „lidé“ pamatují, s jakou razancí a kam vedli údery, kam je schovali, co u toho dělali a cítili. Všichni jsou jako přes kopírák… Jednalo se o trošku slabší díl, ale i tak opět zajímavý a podávaný s naprostou faktickou chladností. Líbí se mi, že vypravěč zkrátka jen popisuje události a nijak se citově neangažuje. Škoda životů. Ani k tomu nemuselo dojít, kdyby nebylo nesmyslných amnestií, které jen podkopávají právní systém a tvrdou práci lidí. ()

Nočný vrah (2006) (E03) 

Zatím nejlepší díl. Zmíněnému vrahovi chyběly koule, takže nešlo jinak… musel vraždit spící, nebránící se, ženy. Jakmile se jedna bránila, tak vzal nohy na ramena. Tyhle špíny mě fakt nikdy nepřestanou udivovat. Záběry byly opět brutální. Asi tak, jak bylo brutální řádění vraha. Přesně z těchto důvodů jsem měla v létě vždy okno zavřené, i když jsem se smažila horkem. Takoví lidé by se měli zkrátka hned zabíjet. ()

Čubírková (2006) (E04) 

Spoilery. Musím se zastydět, ale moje cynické srdíčko zaplesalo a párkrát jsem se nad tímto neuvěřitelným činem i zasmála. Hlavně u ženské praktičnosti ala – zakryju mu hlavu šátkem, ať není čurbes. Nebo že si popílkem a kousky kostí z manžela posype příjezdovou cestu (a pak na tom ještě hlavní detektiv uklouzne). To prostě nevymyslíš… Párkrát jsem se ale i zhrozila. Hlavně, když pošle svoje dítě pro tatínka k večeři vědíc, že na chodbě je tatínek zamordovanej a v kaluži krve. Ona to dítě prostě a sprostě použila jako svoje alibi. Musí se uznat, že druhá vražda byla dost nápaditější. Asi jí musel lézt na nervy o dost víc než její první muž. U všeho jejího počínání jen zůstával rozum stát. Myslím, že vraždy v afektu se ještě dají MOŽNÁ pochopit, ale tato paní měla prostě srdce z kamene a zcela s chladnou rozvahou zabila své dva muže. Hnus, velebnosti. Tvůrci seriálu opravdu dělají vše pro to, abyste se co nejlépe dokázali vžít do zmíněných situací. Při pojídání posledního knedlíku na obědě mi dokonce ukázali uříznutou hlavu jejího chlapa, což kvituji. Nebývá to vůbec zvykem. ()

Vrah stopárok (2006) (E19) 

Další vypečenej kulišák, kterej si chtěl smočit, a protože není nic jednoduššího než si ulovit slabší, bezbrannou a nic netušící ženu, tak si zkrátka namluvil ženu jinak, než bývá zvykem. Ještě, že jel kolem duchaplný kamioňák a zabránil dalšímu sexuálnímu a vražednému řádění. Opět nechyběly detailní záběry. Podobná hovada by se měla na laně houpat mnohem častěji. ()

Reklama

Reklama