Reklama

Reklama

W.I.T.C.H.

(seriál)
  • Francie W.I.T.C.H.

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Seriál o magickém dobrodružství pěti dívčích čarodějek, natočený na motivy stejnojmenného světově oblíbeného komiksu. (oficiální text distributora)

Recenze (67)

Falconica 

všechny recenze uživatele

Pro dospěláka je to samozřejmě nehorázná blbost, ale bylo by vrcholně nefér to hodnotit jako dospělák. Když si vzpomenu na svoje dětský oblíbenosti, tak myslim, že bych tohle vážně milovala. Pro malou holčičku je tam dost objektů, se kterejma se může ztotožnit, je to hezky kreslený a vůbec...neni to možná nijak originální, ale kolik dětí řeší originalitu? Já milovala klasický pohádkový prvky. ()

ethos 

všechny recenze uživatele

Priznavam sa je to hrozne, ale tato rozpravka sa mi proste paci som zatazeni na pribehy tochto typu aj ked viem ze to nie su ziadne skvosty proste ma to bavi. Nemam rad ludi co odsudzuju tieto animaky lebo sa im nezdaju dostatocne dospele. Na druhej strane chapem ze witch nie su ziaden skvot pre mna je to nieco ako kobra 11 proste, len zabava bez posolstva bez hlbsej poenty bez skveleho scenaru proste len vcelku akcna sranda. Okrem tohu su podla mna witch celkom pekne na kreslene. Proste sa na to dobre pozera. ()

Reklama

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Nesmějte se, že hodnotím tak vysoko. Jako malý jsem koukal snad na všechny seriály pro děti a mládež, které dávali. Ale až teď mi prošel rukou obrázek z dětství a já si na to vzpomněl. Původně to bylo asi směřované holkám, ale já jsem se na pár dílů podíval a byl jsem ohromen. Byl to přesně ten druh seriálu, který mě bavil a já jsem od té doby viděl snad všechny díly. Teď, když na to vzpomínám, tak na to mám dobré vzpomínky a proto nešetřím ani na hodnocení. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Zatím jsem se nikdy nevěnoval hodnocení animovného titulu, kterému bych udělil odpad, ačkoliv takové jistě existují...Na Witch je odpudivá absence byť i jen minimálního nadhledu a nápaditosti, snahy o jakékoli sdělení,o nějakou kreativitu...Jde o tu nejtvrdší komerci, přímo o ztělesnění průmyslu masové kultury - naprosto se nejedná o nevinnou zábavu určenou dětem - jde o obdobu kýčovitých dospěláckých telenovel a akčních seriálů upravenou pro příslušnou věkovou kategorii, barevnou a náležitě zdynamizovanou. Celkový dojem 10 %. Příznačné je, že se nikdo nenamáhá s překladem titulu - vzhledem k napojení na rozsáhlý doplňkový obchod tretek spojených se seriálem to není žádoucí a v mezinárodním měřítku to výrazně snižuje náklady na reklamu... ()

mai 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo 8, 9 let, seriál jsem sledovala na Jetixu. Měla jsem ho strašně ráda, na chvíli mi dal možnost uniknout pryč z mojeho světa a opravdu přemýšlet, jestli se povede porazit hlavního záporáka. Vždycky jsem toužila mít aspoň jednu ze sil, kterou čarodějky ovládaly. Anebo jsem vymýšlela, jaká ze sil týmu chybí, a kterou bych mohla obstarat já. Mnohokrát se mi taky zdávalo, že jsem jedna z čarodějek...Vždycky jsem milovala Cornelii, protože měla stejně dlouhé a blonďaté vlasy jako já. Ve snech jsem měla její oblek čarodějky a byla jsem tím posedlá. Postupně jsem začala odebírat i časopis (ano u mě to bylo naopak, první seriál, potom časopis). Vždycky v něm byla nějaká cetka, která se mi líbila. Později přišly nové série, nové příběhy, zamotanější zápletky a já seriál neustále hltala, nicméně jsem pak už začala dospívat, seriál mě přestal bavit a navíc ho na Jetixu už skoro přestali vysílat. Tak jako spoustu jiných skvělých seriálů na můj tehdejší věk... Teď když se na to dívám znovu z jiného úhlu, chápu, že to ani nebylo tak zajímavé, znovu okoukané téma několika holek, co jsou nějakým způsobem odlišné. Pochopila jsem i to, že byl seriál stvořen převážně z komerčních důvodů. ....ale i přesto si znovu říkám, že když jsem byla malá, seriál splnil svůj účel a dokázal mě zaujmout (jako jeden z mála seriálů té doby...). Měla jsem ho ráda se vším všudy. Proto musím dát víc než pouhé 2*, které by si z jiného pohledu dnes nejspíš ode mě zasloužil. :) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (18)

  • V komiksové předloze měl Caleb velmi výrazný vzhled – tedy „zelené pruhy“ na každé straně tváře, avšak v seriálu vypadá jako normální člověk. Důvodem bylo, že tyto pruhy vypadaly během rozpohybovaných záběrů až moc jako klasické vousy a dětské publikum je shledalo znepokojivé. (fiLLthe3DD)
  • Jedna z hlavních postav, zelený „skřítek“ Blunk, byl vytvořen čistě pro účely seriálu a v komiksové předloze jej nenajdeme. (fiLLthe3DD)
  • Ve druhém díle první série strážkyně zničí ruku kamenné příšery tak, že zavřou portál a ulomená ruka tak zůstane na druhé straně sítě. V epizodě 23, když probíhá bitva na pláních Meridianu, však kamenná příšera ruku má a v prvním díle druhé série, když Nerissa sjednocuje rytíře pomsty, ji kamenná příšera zase nemá a Nerissa mu teprve tady daruje novou. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama