Reklama

Reklama

Božský Evan

  • USA Evan Almighty (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Evan, bývalý televizní moderátor, je zvolen kongresmanem. Okamžitě bere rodinu a stěhuje se z rodného Buffala do Virginie. Zde vydá prohlášení, že jeho cílem a také volebním slibem je změnit svět. Poprosí Boha, aby mu s tím pomohl. Bůh ho vyslyší a nařídí mu, aby postavil archu. Evan je z toho v šoku, odmítá uvěřit, že se setkal se skutečným Bohem. Všude se mu ale objevuje číslo 614 jako odkaz k příslušné části Bible, vousy a vlasy mu začínají příšerně rychle růst. Evan je jako v kleštích, na jedné straně práce, na straně druhé archa. K tomu všemu se za ním začínají stahovat zvířata v párech. Začíná pomalu věřit, že stavba archy je tím jediným možným řešením... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (448)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad je snáď lepší ako v prípade číslo jedna. Ten bol zhusta priemerný, ale celkom dokázal, v rámci možností, pobaviť. Božský Evan má všetky tromfy v rukách, vrátane twistu pred finále, ale necháva ich trestuhodne skryté v rukáve. Dokonca aj ten twist je napísaný tak neobratne a nelogicky, že sa človek pýta, ako mohlo vôbec k takej chybe dôjsť, keď sa o tých technických problémoch vedelo. Carrell mi sem nijak zvlášť nesedel, ale problém je hlavne v scenári a Shadyacovej réžii, ktoré sú tak prefabrikovane hollywoodske, že to s otvorenou náručou neprijali svojho času ani americkí diváci. ()

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Nechci si stěžovat na moralizování, přeci jen Bruce se toho docela držel taky. Ovšem sequel nepochopitelně spadl do cílovky nižšího věku a není tu Jim, aby to vytáhl. Steve Carrell by vtipný v Bruceovi, možná proto, že ho bylo málo a Carrey byl při tom. Bruce Almighty nebyla rodinná hovadina, byla to šílená i přisprostlá komedie. A tady se zpronevěřilo 200 mil. u filmu, kde se moc nezasmějí ani s upřímností nepoučí dospělí ani děti. Nechápu proč. ()

Reklama

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

Už predchádzajúca komédia tohto režiséra Božský Bruce bola sklamaním. Božský Evan ide svojou kvalitou ešte nižšie. A že je to najdrahšia komédia v histórii? Tak to je prúser sám o sebe. Odpad za príbeh, odpad za mrhanie financiami, odpad za znižovanie už tak nízkej kvality snímkov tohto "umelca". Vyhnite sa veľkým oblúkom všetkému so značkou TOM SHADYAC. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mozno je to na moj vkus prilis nizke hodnotenie, ale tym nechcem povedat, ze by sa tato komedia neoplatila vidiet. Samozrejme to zavisi aj od toho, do akej miery mate radi komika Stevea Carella, teda ci vas svojimi gagmi dokaze rozosmiat. Ja som si uz na neho celkom zvykol, aj ked ho nepovazujem za jedneho z najlepsich komikov (to uz mam radsej Stillera) ale s chuti som sa na niektorych dialogoch nasmial aj nahlas. ,,Ak toto dokaze vyjst z tohto zvierata spredu, tak ani nechcem vediet, co moze z neho vyjst zozadu" Treba vidiet, nechcem vela prezradzat. Najviac ma zaraza prehnane drahy rozpocet tejto komedie, kedze najväcsie efekty sa odohrali az takmer na konci filmu a na takyto styl komedie je to podla mna zbytocne plytvanie penazi, ale na druhej strane boli vizualne efekty nadherne... 24.11.2008 ____ Steve Carell - (Evan Baxter) +++ Morgan Freeman - (Boh) +++ John Goodman - (Kongresman Long) +++ Lauren Graham - (Joan Baxter) +++ Produkcia: Tom Hanks, Tom Shadyac +++ Hudba: John Debney +++ ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Nie je to tak zle. Niektore drobne vtipky/hlasky su naozaj podarene, komedia kolisa skor na gagoch. Carell je druh komika aky je, tvorci s tymto vysledkom jeho herectva urcite pocitali, len nepocitali s nasou reakciou. Iba som chvilami uvazovala, za co utratili tych 175 mil. usd, z clankov, ktore som o rozpocte citala, som teda cakala posobivejsie sceny... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Zásilku dřeva od Boha (Morgan Freeman) doručí společnost AlphaΩ Hardware. Jde o narážku na "Knihu zjevení", kde Bůh praví: "Já jsem Alfa a Omega, počátek i konec." (xjane)
  • Malajská muslimská asociace spotřebitelů (PPIM) vyzvala k zákazu filmu kvůli tomu, že podle ní uráží islám. Generální tajemník Maamor Osman prohlásil, že film zobrazuje potopu světa jako vtipnou záležitost a charakterizuje Boha (Morgan Freeman) jako pouhého člověka, což je v islámu zakázané. Film ale v Malajsii nakonec premiéru měl, a to 23. srpna 2007. (Varan)
  • Původně se film měl jmenovat "Božský Bruce 2" a počítalo se i s účastí Jennifer Aniston (Grace), ale poté, co hlavní roli odmítl Jim Carrey (Bruce), byl příběh přepsán a přejmenován na Božský Evan. (Timak)

Související novinky

Remake Nedotknutelných našel režiséra

Remake Nedotknutelných našel režiséra

02.03.2013

Předloňský francouzský zázrak o ochrnutém aristokratovi, který najde nejen pečovatele, ale i přítele v zdánlivě asociálním černochovi, utržil ve světových kinech famózních 416 milionů dolarů. Avšak… (více)

Reklama

Reklama