Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze (55)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Neviděl sem žádný z dílů seriálu, ale obě OVA jakoby původní manze z oka vypadly (naprosto přesné - replika od repliky). Neuvěřitelně rychlá, brutální a opravdu vtipná záležitost! Victorie je kus! Alucard je satan! ("Udělal sem ti díru do plic, abych ho mohl trefit do srdce. Smůla je, že tadle zbraň dělá velký díry. Umřeš. Co s tím uděláme?") ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se týče animace a kresby a vůbec nově udělaných scén, tak se jedná o nekompromisní náser, který snad každého posadí na prdel a nechá ho tam sedět poměrně dost dlouho! Oproti původnímu Hellsingovi je to více klipovitější a takové zrychlené (naboostovanější) a hlavně o dost brutálnější (gg)...asi něco jako kdyby si původní Hellsing dal extázi :) ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech mě případné pokračování začalo zajímat, protože se konečně dějově oddělilo od předchozího seriálu a přichází s něčím novým, ale obávám se, že díl 4 je v nedohlednu. "Seriál" se trochu víc věnuje příběhu a proto je také přehlednější. Bohužel přišel o veškerou atmosféru z původní série. Nová identita je již výrazně slabší. Rozhodně není tak příjemně stylová, ale přesto by si na ní člověk zvyknul. Animace je na pokročilé úrovní, ale když člověk začne uvažovat, že se mu seriál začíná líbit, přijde vsuvka v podobě rádoby vtipného vtipu s ošklivou zjednodušenou kresbou, která shodí vše, co do té doby bylo pěkné. Dalším mínusem je Victoria Ceras, která již není taková kočka a která slouží jen k nepovedeným vtipům. Na druhou stranu "seriál" je nadprůměr a jen mě utvrdil, že původní seriál byl super :-) ()

piserius 

všechny recenze uživatele

Hodnocení u tohoto seriálu se může postupem času u mě hodně měnit, jelikož zatím vyšly pouhé 3 díly z avizovaných dvanácti. Bohužel díky rychlosti, s jakou přibývají další díly nevím, jestli se ještě někdy dočkáme dílu 4. Jelikož díly přibývaly po 6 měsících, ale u 4.dílu je již velmi dlouhá prodleva a můj osobní názor je takový, že další díly již nadále nebudou, ale tajně doufám, že se pletu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vymazlená grafická stránka prostě nemůže vykompenzovat absenci čehosi hlubšího (co bylo obsaženo v seriálu například v osobě "nevinné divačky-reportérky") a už vůbec ne ještě stupidnější Victorii:P Poněkud rozšířené a tedy i smysl více dávající okolnosti kolem "ústřední dějové linie" jsou sice fajn, ale opět - jde to na úkor toho, co by se podle mě mělo skrývat za těmi pohyblivými obrázky, aby se daly označit za kvalitnější než třeba WITCH:) To jsem samozřejmě přehnal, ale z mého pohledu tenhle tah Hellsing prostě degradoval. Takže pro OVA series ode mě jen 60%. No dobře, tak 70%, ale jenom za Lady Integru;) ()

Galerie (218)

Zajímavosti (24)

  • Postava Heinkel Wolfe bola v OVA najskôr mužského rodu ako "kňaz Heinkel", tvorcovia si chybu uvedomili až neskôr v ďalších dieloch. Potom bola napravená tak, ako je pôvodne v predlohe - žena a mníška. Každopádne, v záverečných titulkoch jedného zo záverečných dielov, kde sa nachádzajú "všetky ženy Hellsingu", opäť nie je spomenutá. (Eerie)
  • Deus ex Machina je názov Majorovej vzducholode, čo v preklade znamená "boh zo stroja". Je to možný odkaz na fakt, že Major je v skutočnosti robot. Týmto a mnohým ďalším sa inšpiroval rakúsky hudobník Thomas Rainer zo skupiny Nachtmahr, ktorý jeho citácie, názvy a mnohé ďalšie odkazy použil vo svojich piesňach ako Tanzdiktator, ktorá bola odkazom z väčšej miery na Rip Van Winkle, Deus ex Machina či Tanz, Major! (Eerie)
  • Na začiatku sa paroduje mnoho amerických akčných filmov, predovšetkým tie, v ktorých hral Bruce Willis. (Eerie)

Reklama

Reklama