Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze (55)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nový kabátek tomu sice nikterak neubral na kráse, ale já dávám raději přednost původnímu seriálu. Jsem rád, že můžu porovnat, když jsem obě „verze“ viděl téměř hned po sobě. Je pravda, že tady mi to přišlo o něco krvavější a propracovanější i co se samotného příběhu týče, ale tak trochu to ztratilo ono kouzlo. Ale možná to bylo i tím, že jsem to viděl během opravdu krátké doby po původní (OVA). Jsem ale rád, že to nebylo jen takříkajíc „přes kopírák“, ale objevily se tu nové věci, odlišnosti a místy to i dost obohatilo zápletku a jednotlivé postavy. Ovšem ten odklon od čtvrtého dílu byl dost „brutální“ a pošahaný, než si na to člověk zvykl… ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Natočiť to isté po druhý raz, s horšou a „západnejšou“ kresbou, bez krásnych jazzovorockových jamovačiek a podať príbeh organizácie Hellsing po lopate tak, aby ho pochopil i dement a nenútiť diváka o ňom premýšľať, považujem za krok mimo. I keď je toto údajne vernejšie mange , mám radšej seriál. 6/10 ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Atmosfera je znacne slabsi nez u puvodni serie, nicmene animace se mi libi a i akcnejsi pojeti ma neco do sebe. Pokud bych hodnotil OVA serii jako samostatny projekt musel bych dat mene, ale pokud jako jiny pristup s tim ze znam puvodni serii a postavy a nechybi mi casto zkracene vysvetleni motivu postav a jejich propleteni ktere puvodne bylo mene polopaticke tak je to skvela zabava a davam za ctyri. Toto je takova zjedodusena verze pro tupe americany ale mne bavi take, jen jinak. Letošní čtvrtý film už pokračuje novou zápletkou, po vizuální stránce je opravdu nespoutaný, ale chybí mi hodně ta hloubka původní série. Takže hodnocení bohužel jde dolů. ()

piserius 

všechny recenze uživatele

Hodnocení u tohoto seriálu se může postupem času u mě hodně měnit, jelikož zatím vyšly pouhé 3 díly z avizovaných dvanácti. Bohužel díky rychlosti, s jakou přibývají další díly nevím, jestli se ještě někdy dočkáme dílu 4. Jelikož díly přibývaly po 6 měsících, ale u 4.dílu je již velmi dlouhá prodleva a můj osobní názor je takový, že další díly již nadále nebudou, ale tajně doufám, že se pletu. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech mě případné pokračování začalo zajímat, protože se konečně dějově oddělilo od předchozího seriálu a přichází s něčím novým, ale obávám se, že díl 4 je v nedohlednu. "Seriál" se trochu víc věnuje příběhu a proto je také přehlednější. Bohužel přišel o veškerou atmosféru z původní série. Nová identita je již výrazně slabší. Rozhodně není tak příjemně stylová, ale přesto by si na ní člověk zvyknul. Animace je na pokročilé úrovní, ale když člověk začne uvažovat, že se mu seriál začíná líbit, přijde vsuvka v podobě rádoby vtipného vtipu s ošklivou zjednodušenou kresbou, která shodí vše, co do té doby bylo pěkné. Dalším mínusem je Victoria Ceras, která již není taková kočka a která slouží jen k nepovedeným vtipům. Na druhou stranu "seriál" je nadprůměr a jen mě utvrdil, že původní seriál byl super :-) ()

Galerie (218)

Zajímavosti (24)

  • Zo všetkých OVA dielov sa tu nachádza najmenej postáv. (Eerie)
  • Toto je posledný diel, ktorý vytváral a daboval Geneon a zároveň prvý, ktorý vytváral a daboval FUNimation. FUNimation potom vytváral i ostatné diely až do konca. (Eerie)
  • V mange i dieli sa nachádza jedna veľká faktografická chyba - Alucard je zneužívaný a znásilňovaný v období, keď bol ešte dieťa. Lenže Alucard je v skutočnosti Dracula a samotný Vlad nikdy znásilnený nebol. Znásilnený bol jeho brat nazývaný aj Krásny, zatiaľ čo Vlad bol naopak "škaredé dieťa". Okrem toho bol Vlad známy šikanovaním napríklad svojich učiteľov, jemu by nik nemohol skriviť ani vlások na hlave bez toho, aby bol popravený. (Eerie)

Reklama

Reklama