Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film podle románu Terryho Pratchetta Hogfather (česky Otec prasátek), kterýžto je osmnáctý v pořadí jeho velké fantasy série Úžasná Zeměplocha (Amazing Discworld). V předvečer Hogswatch (Svátku prasečí hlídky, zkráceně Prasečnic), které jsou jen náhodou malinko podobné zemNEplošským (tedy zeměkoulním) Vánocům, nastane absolutní nedostatek tlustého muže v červenobílém oblečení, který doručuje dárky. Zmizel. Dětská vychovatelka Zuzana Stohelitská (Michelle Dockery) ho musí najít, jinak nejenže bude ráno bez dárků, ale ani nevyjde slunce. Jejími pomocníky jsou havran s oční vadou, krysí Smrť a bůh kocoviny. Naštěstí ale zeměplošský Smrť (Ian Richardson a Marnix van der Broeke), Zuzanin dědeček, zvládá chvíli dělat dvě práce zaráz. Šíří se podivné zvěsti, dějí se podivné věci, a nakonec jsou do toho zapleteni i mágové za zdmi Neviditelné univerzity a jejich myslící stroj Hex. Jak to všechno dopadne, proč a jak je v tom angažován dosud úspěšný člen Cechu vrahů Jonatán Časnačaj (Marc Warren) a kdo za tím vším stojí, se nechte překvapit. Pokud se vám ovšem kýve nějaký zub, buďte velmi opatrní... (Honza dAve)

(více)

Diskuze

Uživatel Tom_Lachtan smazal svůj příspěvek.

PavuK_cz

PavuK_cz (hodnocení, recenze)

Pratchett se podle mně perfektně zfilmovat nedá, ale tohle bylo povedené. Časnačaj byl geniální.

Bachy

Bachy (hodnocení, recenze)

No, zrovna Malí bohové je pro mě nejlepší Pratchettovo dílo.

Michalesa

Michalesa (hodnocení, recenze)

Naprosto skvělé, ač je film celkem dlouhý, bavila jsem se celou dobu díky neuvěřitelnému a dokonalému humoru. Myslím, že si v budoucnu koupím knihu, když si představím o kolik podobných situací a charakterů film musí přicházet...

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

Mno. nebudú se tu prit. Ale Mali bohove se mi libili predevsim z toho duvodu, ze toho o ruznych nabozenstvich vim docela dost, takze jsem si mohl uzivat tu parodii na snad vsechna nabozenska uskupeni, ktera existuji.

salamandrr

salamandrr (hodnocení, recenze)

Malé bohy považuji za jednu z nejslabších knížek ze zeměplošské série, naopak zasl/ranou poštu vítám, postava vlahoše von rosreta je geniální

hermitek

hermitek (hodnocení, recenze)

soudné sestry už existují už jako animovaný seriál. a u nás i jako divadlo :-)

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

Kurňa na to se musím podívat. Mám nějakej skluz. Mě osobně by zase potěšila adaptace Soudných sester nebo Malých bohů.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

No, Vetinari je už v Barvě kouzel a hraje ho Jeremy Irons. :-)

Shizuru

Shizuru (hodnocení, recenze)

Tak to uvidíme Vetinariho! Jsem zvědava, jak bude vypadat...u SMRTĚ se mi trefili do představy, ale tady nevim, ani co si představit!

ZoltanCZ

ZoltanCZ (hodnocení, recenze)

No čekal jsem, že to budou brát víc postupně, ale proč ne. Zaslaná pošta je vynikající kniha, pro mě nejlepší z té "novější vlny" Zeměploch. Opět nezbývá nic jiného než se těšit...

Shizuru

Shizuru (hodnocení, recenze)

Já bych docelá ráda viděla i Pátý elefant nebo Noční hlídku...tady dopadla Hlídka dost špatně, tak bych chtěla, aby si napravili reputaci :D Jinak film celkově mě nadchl, v podstatě jsem na něm závislá :D To jsem ale vlastně na všem, co souvisí s Terry Pratchettem.

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

Zrovna GUARDS! GUARDS! Považuju teoreticky za nejsnáze zfilmovatelnou Terryho knihu.

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

Stráže, Stráže jsem odložil po 30 stranách, tato četba asi nebude pro mě, ale na adaptace se velmi těšim.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Mně také rozhodně tento film představu o Zeměploše nezkazil. Budu doufat, že spolu Barvou kouzel bude následovat i Soudné sestry nebo moje milované Stráže, Stráže.

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

Jako mrnous jsem Pratchetta hltal o 106. Ted, jako velkej mrnous nemam cas na podobnou cetbu. Kdyz ale travim dlouhe hodiny na dalnicich, vracim se k Pratchettovi v podobe audio-knizek. Ty naprosto rozhodily veskere me puvodni predstavy o barve hlasu postav, o atmosfere, atd. Zaroven mi vsak odhalily nove rozmery Pratchettovskeho kouzelneho sveta slov a myslenek. Myslim, ze to byl dobry trenink na tento film. Ty audio-knihy mimochodem velmi doporucuji, zejmena ty, co namlouva Nigel Planer. Vubec nesouhlasim s tucne vytistenym (tedy nejspise zivotne dulezitym) postojem uzivatele canakja.

Dave86

Dave86 (hodnocení, recenze)

Jasně pár chybek to má, ale buďme rádi, že to dopadlo takhle. Na to, že to je televizní produkce......prostě paráda. Teším se na další adaptace(když se do toho vloží víc peněz nemusíme se bát, že tvůrci musí sáhnout po levném Hogfatherovi)

Metatron

Metatron (hodnocení, recenze)

Pro mě, jako fanouška Pratcheta, to byla zajímavá podívaná. Trochu se z toho vytratil humor, moc ukázané vraždy ( pronikající zbraně do tělesných schránek obětí), ale jinak se mi to moc líbilo. Ča-snač-aj se mi zdá jako snad nejděsivější vrah, kterého jsem viděl. Výborná práce.

Dave86

Dave86 (hodnocení, recenze)

Všem co se ptají na Canakju. Je to rádoby anarchysta, popletený rasista, chudák posedlý tím, že moc vábně nevypadá. Omluvou buďiž mu, že na filmy se dívá většinou pod vlivem omamných látek.

Shadwell

Shadwell (hodnocení, recenze)

Tak o tomhle jsem se dozvěděl až teď z Pevnosti (hodnocení 70%)... a i když Otec prasátek není moje oblíbená Zeměplocha, jdu to ihned "shánět". :))

LasVegas

LasVegas (hodnocení, recenze)

Strašně dobrý film
Musím říct že jsem Hogfathera nečetla ale film je k zulíbání viděla jsem ho asi 9x od té doby co jsem ho viděla poprvé! A Prachetovi div.hry a knihy jsou vynikající.

Dave86

Dave86 (hodnocení, recenze)

Tak poslyš Canakjo, Duně(tv) dáš 4? Za co? Tohle je prostě dokonalé ztvárnění. Podívej jak vypadají efeky v Duně a jak v Hogfatherovi? Za ty prachy by to jen tak někdo do kupy nedal. Obsazení je perfektní, což se o Duně říct nedá. Je mi líto, že se cpou prachy Jen do LOTR123. Kdyby měla třeba kniha Mort nebo Smrť stejný rozpočet jako Lotři tak by to byly pecky, na které by nikdo nikdy nezapoměl.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

paascha

paascha (hodnocení, recenze)

Proč se tu intelektuální prvok canakja vyjadřuje k věcem zjevně nepochopeným a nepochopitelným? Co třeba radši o onanii a pivu, debile?

teddy-bear

teddy-bear (hodnocení, recenze)

Pro člověka, který neumí po Zeměploše chodit, ze začátku těžko zkousnutelné, ale dál docela roztomilé pokoukáníčko. Hlavně druhá polovina:o)

Raaavenek

Raaavenek (hodnocení, recenze)

Nebavilo mě to... Především proto, že notnou část kvality knihy tvoří Smrť, který je neustále konfrontován s Albertem a lidským světem... Tady je bez jakékoliv mimiky a s dost divným hlasem... Navíc je z Alberta hotový ňouma, místo nasraného arogantního parchanta, kterým je v knize...

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

Jak se mají nečtenáři předlohy dobře...a já se párkrát docela nezřízeně zasmál, takže bez námitek :-)

Tearon

Tearon (hodnocení, recenze)

vzhledem k tomu, ze pratchettovsky styl humoru je prave v tom co se do filmu zakomponovat neda (spousta vtipnych prirovanani a "vypraveni minulosti"), nemuze nikdo cekat ze to bude stejne dobre jako jeho knizky.... velice me zklamal hlas smrte... copak bylo nekdy v knizce zminovano ze mluvil obycejnym (byt hrubym) lidskym hlasem? podle me mu mohli pridat taky takovou tu ozvenu kterou mela hlavni hrdinka na zacatku kdyz vyhanela bubaka z podpostele. jinak obsazeni detskych roli a hlavni hrdinky, popripade taky ča'snač'aje (nebo jak se ten pitomec jmenuje ^^) bylo skvele, vazne dobra volba, jen z toho smrtova hlasu budu mit asi trauma...

noby

noby (hodnocení, recenze)

Výprava skvělá, herci stejně, můj oblíbený Smrť vypadá jak má... Ale proboha, kde je Pratchett (a nemyslím hereckou roli)? Kde je humor?

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

už mám staženou první půlku a vypadá to moc hezky. Výprava srovnatelná třeba s Harrym Potterem

Reklama

Reklama