Reklama

Reklama

Pokoj 1408

Trailer 2

Pokoj 1408 nemá moc hezkou pověst. Je to jediný pokoj hotelu Delfín, ve kterém se už téměř dvacet let neubytoval žádný zákazník. Není čemu se divit, když lze v jeho historických záznamech nálézt dvanáct sebevražd a třicet takzvaných „přirozených“ úmrtí. Když k tomu připočteme drobné nehody některých pokojských (záchvaty smíchu, záchvaty pláče, mrtvice, slepota), které pokoj udržovaly čistý a obyvatelný, není se opravdu čemu divit. Pan Olin (Samuel L. Jackson) jakožto ředitel tohoto malého newyorkského hotelu příběh pokoje 1408 velice dobře zná, a proto se všem případným zájemcům snaží pobyt v něm ze všech sil rozmluvit. Spisovatel Mike Enslin (John Cusack) se však psaním hororových povídek živí a nikdo a nic mu jeho noc v pokoji 1408 nevezme. Vždyť strašidelné pokoje jsou jen směšné hlouposti jako všechna ta místa, na kterých už strávil noc - o kterých psal. Navíc by mu chyběla jedna kapitola do jeho nové knihy. Vyzbrojen svým věrným diktafonem Sony se tedy vydává do čtrnáctého patra, které je ale ve skutečnosti patrem třináctým. Do pokoje 1408. Do pokoje, jehož součet čísel dává dohromady číslo třináct…

První verzi povídky 1408 Stephen King vůbec neměl v plánu dokončit, protože měla sloužit pouze jako dodatek v jeho částečně autobiografické kinze O PSANÍ, prý aby předložil konkrétní příklad toho, o čem v celé knize žvanil. Povídka však Kinga natolik pohltila, že ji dokončil a vydal jako součást audiokompilace BLOOD & SMOKE. Velice lákavého scénáře se pak chopil švédský režisér Mikael Håfström (ZLO). King sám říká, že povídka ho, zvláště v audiopodobě, opravdu děsí, uvidíme, jestli její fimová podoba bude děsit i nás. (3DD!3)

(více)

Recenze (949)

2tomas2 

všechny recenze uživatele

4 hviezdy zato že v dobe kde sa večšina hororov zčina....partia teengerov....sa dalo natočit aj niečo takéto. Atmosféra slušna,sem tam ma aj myklo,výkon hercov neni žiadny zázrak ale to zachranuju niektoe scény. ()

deathgrab 

všechny recenze uživatele

Jedna z méně povedených adaptací na zakladech knihy Stephena kinga.Tentokrát v Thrilleru 1408. Spisovatel Mike Enslin (John Cusack) se zabíva paranomálnímy jevy, s pocitem neohroženosti si myslí že se mu nemůže nic stát to se změní při vstupu do pokoje 1408. Film mě zaujal skvělímy efekty ale bohužel film nedokáže přesně popsat to co kniha, co se honí v Enslinově hlavě , jak se právě teď cítí atd.. Na jednu stranu ( A toť je cílem každého horroru) mě i trochu vyděsil takže na takovej ten večer s kámošema jen doporučuju. A aby až v noci pujdete na záchod si nemuseli dávat pozor na "chlápka" Z divným účesem a krumpáčem v ruce na tohle pomyšlení mi vždy zamrazí :P. 4 hvězdy! ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Zase Kingova lahůdka.100 minut na téma "co si namě ještě ten pokoj vymyslí".Postupně vystavěné napětí dobře vygraduje a naštěstí nepřijde nějaké tupé vysvětlení proč to tak je.Jinak je to Cusackovo one man show,kde se 100% vydováděl a určitě odvedl dobrý výkon. ()

oleg121 

všechny recenze uživatele

Izba 1408 nie je zlý horror. A nie je to ani nič extra, ale odmyslieť si tieto chyby, čo sa týka scenára, a.... ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Skvělý horor ze "staré školy." Ja se skvěle bavil, zejména první a druhá třetina byla dokonalá, a až nezvykle často mě mrazilo u zad. Ukazková postupná gradace a houstnutí atmosféry. Nebýt poslední třetiny filmu kdy dochází dech - proč prostě nenatočí kratší film ale o to nadupanější nepochopím - dam asi plné hodnocení, ale takhle to nejde. Hlavně pointa je doslova zmršená, ta nejhorší možná, velká škoda takto zkazit perfektní film. ()

Booman 

všechny recenze uživatele

Je mi to až líto, ale dost mě to zklamalo. Začátek výborný, krásně uvedeno do tématu, absolutně mě to navnadilo ve chviíli kdy se film začal točit okolo pokoje 1408, a po 5 minutách kdy už se děj odehrával ve zmiňovaném pokoji jsem začal ztrácet zájem. Utrpení hlavního hrdiny vycházející z jeho minulosti mi bylo absolutně cizí a ať se Cusack snažil sebevíc, prostě jsem s nim nesoucítil. Ke konci stopáže už jsem zíval a těžce se nudil. ()

JimmBass 

všechny recenze uživatele

Nejsem hororový fanoušek, který s očekáváním vyhlíží u kina každý nový počin převážně Emérické hororové scény. Přiznám, že jsem docela srab a posera, protože se na horory moc nedívám z důvodu jejich účelu, totiž toho, že u hororu (tedy spíše po hororu na cestě do postele, na záchod, nebo do lednice) se máme bát. Po páteční návštěvě 'zařízení', pár pivek, jsem přišel (spíše připlazil) domů a, jak už je mým zvykem, zapnul televizi, kde zrovna začínal tento film. Ze začátku se pokoj jevil poměrně nezábavně, ale i když se mi už přivírala víčka, ještě jsem dal šanci dalším pěti minutám. Udělal jsem dobře. Film se rozjel a zažil příjemný strach, který vyvrcholil dramatickou cestou do postele, na které jsem poměrně zbytečně rozsvěcel všechna světla, koukal se do skříní a pod postel a kontroloval prostor za dveřmi. A film splnil účel - ano, bál jsem se. ()

Ospalek odpad!

všechny recenze uživatele

Nepromyšlený sled událostí, který nevyústil v nic překvapivého ba ale ani uspokojivého. Čekal jsem více toho hororového chování a chyběl mi překvapivý konec tjn. že hrdina by měl objevit něco, kvůli čemu se v tom místě dějí ty hrůzné věci. Nestalo se a to mi vadí. Koukat na to jaký si zrovna Cusack vybere výraz pro momentální událost nebylo o nic lepší. Bylo to něco co už jsem znal... Nebavilo mě to a ani bych to nenazval hororem... ()

vakokelt 

všechny recenze uživatele

Stephen King se, jak vidno, převádí na filmové plátno zatraceně těžko to dokazuje i velmi kolísavá kvalita adaptací jeho knih, ale tento počin se myslím docela povedl. Ano - má to své mouchy. Jenže i tak to za zhlédnutí stojí. A musím říci -a je to asi tím že hororů jsem v poslední době viděl velmi pomálu- že tento film mě v žaludku tlačil ještě dlouho. Nejsem dosti erudovaný, abych dokázal rozklíčovat, proč tomu tak je....snad jen rada: Zkuste se někdy na tento žánr dívat v noci v prázdném domě. Pomůže to. ()

mad.dog 

všechny recenze uživatele

Konečně dobrá, ne-li výborná adaptace KIngova příběhu. John Cusack je Enslin, jak má být a tahle ,,one man show'' si nemohla najít lepšího herce. Já se považuju za ,,horor-odolnýho'' diváka, ale u 1408 jsem se opravdu bál. A že Olin měl být tlustej (asi i běloch) komu to vadí?? Jackson i z tak malé role vyždímal, co se dalo. Škoda, že takových filmů není víc. ()

marketcsfd 

všechny recenze uživatele

Škoda, na mě až moc nuda. Trailer mě dostal víc než samotný film. To se občas stává. Trošku víc děsivosti mi tu určitě chybělo. Film rozhodně není špatný, ale příště se chci v tomto pokoji víc bát proto jen 3hvězdičky. ()

Andrej235 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu že preferujem horory v ktorých nejde len o počet zoťatých hláv pri dovolenke v horskej chate, tuto by sa volačo na ten spôsob zišlo. Film má síce v popise horor ale každý z nás vie že nejde o úplne "čistokrvný" film tohto druhu. Ide skôr o psycho-film. Pomer udalostí ktoré vám zamotajú hlavu až neviete kde je východ z vašej izby a udalostí ktoré vás vystrašia je asi 70 ku 30. Niektoré postavy nemajú vôbec význam čo sa deja týka (tzv. sú zbytočné) a najväčší problém celého filmu je že v konečnom dôsledku nevieme kto za všetkým stojí. Diabolská sila ktorá doženie hlavného hrdinu až k pokusu o samovraždu ? Lenže my chceme vidieť kto to je. Nestačí nám vedieť že ide o tajomnú silu, chceme vidieť jej zhmotnenie. A to tu chýba. Ale inak v porovnaní s dnešnými hrormy je to stále dobré. ()

50andy 

všechny recenze uživatele

Slušne natočený horor podľa predlohy Stephena Kinga, s dobrým obsadením, atmosférou. Pár dobrých ľakavých momentov a dobre hrajúci Cusack a Jackson. ()

Cllara odpad!

všechny recenze uživatele

Asi nechápu smysl tohoto filmy, neboť mé hodnocení se liší od ostatních. Alespoň se člověk zasmál u některých scén. Jinak většina filmu spíš jen čekání na to, až to konečně skončí. ()

smirec1 

všechny recenze uživatele

mam rad knihy od S. Kinga a doteraz sa mi naozaj pacili len: cintorin zvieratiek a potom "A"ckove filmy ako: zelena mila, utek z veznice shaw. Ostatne filmy boli len take zlataniny. tento film sa mi naozaj pacil. Dobry dej, herci, prepracovanie...super. ()

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Šanghajské spiknutí

Šanghajské spiknutí

03.12.2007

...nebude pokračováním dvoudílné šanghajské série Jackieho Chana a Owena Wilsona, to jen narážíme na jistou podobnost námětu válečného thrilleru Shanghai s noirovým experimentem Stevena Soderbergha… (více)

Reklama

Reklama