Reklama

Reklama

V Saúdské Arábii dojde k teroristickému útoku, při kterém zemřou desítky zaměstnanců ropné společnosti. FBI vyšle do akce svůj nejlepší tým, vedený energickým agentem Ronaldem Fleurym. Na vyšetření celé události mají pouze pět dní. Saúdskoarabská realita jim všem ale uštědří tvrdou životní lekci a představu o snadné misi rozbije napadrť. Navzdory tomu, že nechápou kulturu, v níž jsou nuceni dočasně žít, a přes všudypřítomnou nenávist a neochotu úřadů spolupracovat se jim nakonec podaří zdánlivě nepolapitelným teroristům dostat na stopu. Otázkou zůstává, zda nebude tato teroristická buňka pro čtveřici agentů a pár jejich místních kolegů příliš velkým soustem. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Venedo

Venedo (hodnocení, recenze)

Tým vedený speciálním agentem FBI má za úkol v Rijádu najít a zlikvidovat jednu z klíčových buňek džihádu - už tomu říkám HNUS. 

Téma: prostě odpadní, ve stylu propagace amerického fašismu.

jungledmnc

jungledmnc (hodnocení, recenze)

Je to sice už chvilku, ale vzhledem k nekonečné stupiditě, to přecejen musím malinko popsat. Takže z tohohle filmu je dobrých přesně 10 sekund, které vyplňují ty 2 krásné výbuchy :). Všechno ostatní je patriotický humus nejvyššího kalibru. Víceméně to spočívá v tom, že se pár od pohledu natvrdlých agentů FBI neustále povyšuje nad všechny okolo, potom jich 150 zastřelí a s pár škrábanci se vrací domů, přičemž všechno, co je mezi tím je naprostá neoriginální nuda. Amíci zjevně potřebovali zlepšit reputaci armády, takže pokud máte potřebu si nechat vymít mozek, tak do toho....

Kuala

Kuala (hodnocení, recenze)

3 (slovom traja ) agenti FBI ( špeciálny agent, súdna patologička a špecialista na rozviedku ) a jeden Saudsko arabský policajný veliteľ zlikvidujú jednu protiteroristickú bunku o počte asi 25 teroristov. No proste totálne klišé. Kamera , ktorá je podľa mňa výborná to celé ako tak zachraňuje. Nemôžem si pomôcť ale filmy s takými primitívnymi koncami proste nemusím!

Blackberry

Blackberry (hodnocení, recenze)

No a vrátme sa radsej k filmu :) Pomienky, postrehy, namety, prve dojmy .. ?? hm?

brutale

brutale (hodnocení, recenze)

Shadwell , myslíš každý druhý t.j. ako ty? Hmmm... a výlevy. Píš mi to radšej do pošty, nech to ostatní nemusia čítať.

Shadwell

Shadwell (hodnocení, recenze)

prasic: Předně nechápu, proč mudruješ na diskusi a nepíšeš svoje výlevy do komentářů jako každej druhej.

brutale

brutale (hodnocení, recenze)

Shadwell, keby som ten film pochválil, tak by ti moje neoslobodenie od ideológie nevadilo. Nedá sa mi prekusnúť ten zápach "amerických hoven". Som zvedavý čo mi zase napišeš do pošty.

Shadwell

Shadwell (hodnocení, recenze)

prasic, kdyby ses osvobodil od ideologie a vnímal víc formální stránku filmu, prospělo by to jak tobě, tak nám.

brutale

brutale (hodnocení, recenze)

Tak už dosť, tieto americké sračky ja nežeriem. Jasné a typicky americké vyslobodenie, kolegu FBI, vystrieľame bez problémov všetkých arabov a zachránime ho. Ešte sa mi "páčilo", ako odhalili, že v záhradnom kresle sa často sedí, zobudili starú mamu a tá im povedala, áno tot je terorista... fuj, už nech s tým prestanú

kalika

kalika (hodnocení, recenze)

nie zly film, ale ja osobne este nerozmyslam dat si do hlavy stabilizator obrazu (strasna kamera !!!!)

redd

redd (hodnocení, recenze)

Áach, darmo mluvit, ten závěr byl fakt hodně na prášky. Krucinál, co mají všichni s tou politickou korektností, já chci vidět jak se tam malé 12ti leté děvčátko odpálí a zabije všechny ty "zlé američany" včetně hlavního hrdiny i jeho vlastní rodiny (toho děvčátka). A pak to tam statečný Feris coby arabský vyšetřovatel všechno vymaže sám .... ještě že tam nedaly nálepku "podle pravdivých událostí," to bych se asi začal gebit jako debil. Ale jinak Berg umí, film má hlavu a patu, hrdinoví jsou sympatičtí a i když v prvních dvou třetinách v podstatě chybí jakkákoliv akce, děj plynne slušně a občas se ozvou i ty neposedné mrazivé jehličky na vašich zádech. Jen si myslím že by Berg mohl více přitlačit na pilu v napětí, v podstatě během celého výletu mohl kdekoliv číhat odstřelovač, ta nejistota mohla být vystupňovaná opravdu pořádně. Nu což, možná příště :)

Icidur

Icidur (hodnocení, recenze)

Jelikož jsem neměl o filmu žádné informace, předtím, než jsem ho viděl. Takže jsem nic neočekával. Film byl SUPER - ikdyž první polovina slabší - musel jsem mu dát 5* Nechápu nízká hodnocení.

AWACS

AWACS (hodnocení, recenze)

Čekal jsem mnohem víc... Hloupé dialogy, otravné scény typu "voláme domů dětičkám" ze středověku a spousta technických nesmyslů. Z tématu, některých herců a lokací se dalo vytěžit mnohem víc. Takhle je to polovičatá limonáda...

StClara

StClara (hodnocení, recenze)

Vyborna akce, musim taky priznat ze jsem cca 20 minut koukala s otevrenou pusou a cekala jak to dopadne :) Ale jsem snad jedina, kdo ma problem s kamerou mimo "akci" ??? Proc je to tocene stale v neklidu, proc maji vzdy usekle hlavy ... mela jsem co delat abych v klidnych scenach zaostrovala ...

Derek

Derek (hodnocení, recenze)

dost vynikajucich momentov, hlavne som nedychal pri krateni hlavy. to som si vazne nebol isty ako to dopadne!!!

Bay_watch

Bay_watch (hodnocení, recenze)

tenhle film, že natočil peter berg? já myslel, že michael mann. nebo je mann jen producent?

D.I.G

D.I.G (hodnocení, recenze)

Vincent: Lebo je to popiči nárez, majú sa na čo tešiť.........

Shadwell

Shadwell (hodnocení, recenze)

Prý reakce diváků na testingu byly tak úžasné, že se tvůrci rozhodli posečkat půl roku, aby zvýšili šance na Oscary.

vincent

vincent (hodnocení, recenze)

Tento film vyzera len ako dalsia zlepenina klise pozbieranycg z inych filmov. Hudba,herci, tie idiotske keci. Alebo uz len ten plagat. Ozbrojeni amici s drsnackym vyzorom versus zahaleni muslimski teroristi skryvajuci si tvar v arafatkach. Trapne Cooperove drsnacke ksichty plus nasmiech zaber Garnerovej so samopalom. Myslim, ze by mi niekto mal prezradit, to tajomstvo preco sa na tento film tak velmi tesi.

E=mc2

E=mc2 (hodnocení, recenze)

hm trailer vyzera skor ako pokracovanie Team America hm.. derka derka

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

namakaný trailer. vypadá to že sa z Berga stane riadný dábel

Raven0

Raven0 (hodnocení, recenze)

Teda, po dlouhé době trailer, ze kterého mě mrazilo... A to je to akční film! To teda!

petero

petero (hodnocení, recenze)

Uf dobrý trailer. Jamie Foxx ... hm. Jennifer Garner ... mňam. Chris Cooper ... bože videli ste ho v Interstate 60 (2002)? Tam ako už zahral ... Naviac to režíruje Berg ktorého The Rundown je najzábavnejší akčný film posledných rokov ... Proste ďalší film čo si nenechám újsť.

genetique

genetique (hodnocení, recenze)

Tak pokiaľ Berg dokáže spracovať aj serióznejší scenár ako v doterajších dvoch dielkach (ktoré sa mi btw veľmi páčili), tak sa máme na čo tešiť.

Související novinky

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Foxx se šťourá v rasových vraždách

Foxx se šťourá v rasových vraždách

30.10.2007

Jamie Foxx se ožehavých témat neleká. Po vyšetřování bombových útoků na Blízkém Východě se opět spojí se scenáristou Království Mattem Carnahanem, aby se tentokrát popasoval s rasovými problémy.… (více)

Reklama

Reklama