Reklama

Reklama

Pitva mimozemšťana

  • Velká Británie Alien Autopsy (více)
Trailer

Od režiséra Shameless a Phoenix Nights (Jonny Campbell) přichází pravda o jednom z největších podvodů v dějinách. Roku 1995 oběhl svět černobílý film, pořízený údajně během incidentu v americkém Roswellu v roce 1947, obsahující záběry pitvy mimozemské bytosti. Za jeho zveřejněním stáli dva kamarádi Ray (Declan Donnelly) a Gary (Ant McPartlin), kteří se okamžitě stali miláčky médií. Oba dva však skrývají mnohem větší tajemství. Co se s nimi stane, až bude pravda odhalena? Motivováno nejdiskutovanějším případem UFO z 2. července 1947 z města Roswellu v USA. Na obloze byl tehdy pozorován předmět ve tvaru disku a místní farmář prý poté našel na svém pozemku vzdáleném asi 110 km od Roswellu vrak létajícího talíře, avšak americká armáda dodnes celou záležitost kategoricky popírá a prohlašuje ji za výmysl senzacechtivých novinářů. Ovšem, co když lžou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

cross 

všechny recenze uživatele

Velmi příjmná komedie zachycující největší mimozemský podvod všech dob... Film sice rozhodně vtipy nepřetéká, nicméně nabízí opravdu pohodovou zábavu okořeněnou navíc tajemným hábitem, kdy si budete říkat, co že je sakra vlastně pravda a co ne... Krom velmi solidního zpracování a nahlédnutí pod pokličku jak se tahle taškařice s rozpitvaným ufonem vlastně dostala na svět nabízí Alien Autopsy 90 minut velmi slušné zábavy.. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Alien Autopsy je veeelmi nenáročnej snímek, kterej vás sobotní odpoledne pobaví, ale nejedná se o nic závažného či světoborného. Zábavnej nápad, ale to je asi vše. Doporučuji ke shlédnutí, ale nic než průměr to není. Herci mi nepřišli tak pohodoví, jak to je napsané v některých komentářích, hlavně Ray je fakt nepříjemnej. Co se týče reálné stránky, tak ta mě zaujala, ale když se film snaží být komedie tak to vyznívá poněkud křečovitě. Jako by tvůrci nevěděli, co chtějí. Některé komediální pasáže jsou tak absurdní, že jsem se fakt smál - pokažené záběry na začátku natáčení, chůva se sladkostma atak, ale ke zbytku filmu se to nehodilo a naopak.. Oceňuju myšlenku znevážení "pravdy" v tom smyslu, že dnes se dá o máločem říct, že je to pravé...kdo ví, kde je ukrytá pravá Mona Lisa nebo korunovační klenoty:) ()

Reklama

Brano 

všechny recenze uživatele

Sympatická oddychovka o jednom (ne)skutočnom podvode, kedy si hŕstka ľudí vystrelí z celého sveta tým, že odvysielajú fiktívnu pitvu mimozemšťana. Ako komédia to až také zábavné nebolo, ale celkovo príbeh zaujal. Občas som sa aj zasmial a takisto sa mi páčila hudba, ktorá bola výborná. Moje hodnotenie je na prelome 3/4*, ale za originalitu sa prikloním k lepšiemu. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Film se mi v podstatě velmi líbil. Sice bych čekal, že bude víc komický, když je zařazen k žánru komedií, ale dobře. Tohle téma mi přijde prostě zajímavé a je neuvěřitelné, kolik lidí se jim na to podařilo nachytat. Na druhou stranu, kdybych to tehdá viděl, věřil bych zřejmě taky. Mírně mě znepokojuje "natočeno podle skutečné události". Opravdu tomuto podfuku předcházel záznam, který byl autentický? No, doufám že nikoliv. 75% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Celovečerní debut Jonnyho Campbella je ze všeho nejvíc jen takovou nenáročnou zábavou a vlastně i celkem průměrnou komedií, ke které ani nesedí přídomek britská, jelikož má sice britské, konkrétně londýnské reálie, ale charakter je spíš takový univerzální. Coby rekonstrukce skutečné události je ve snímku až příliš velký poměr autorské licence, jako crazy komedie také příliš nefunguje, je to spíš takový celkem stravitelný filmový sendvič, který vás jednorázově dobře zasytí, pokud tedy nemáte raději hamburgery... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film je nakrútený podľa skutočných udalostí, kedy v roku 1995 bola údajná pitva mimozemšťana zverejnená britským hudobníkom a filmovým producentom Rayom Santillinym, ktorý tvrdil, že na videu je skutočný záznam pitvy mimozemšťana z havárie v Roswelli z roku 1947. Toto video sa stalo bestsellerom a bolo predmetom mnohých diskusií či dokumentárnych filmov. Santilli sa stal hviezdou a video mu prinieslo nemalý zisk. Dokonca aj známy ufológ Michael Hesemann si nechal film analyzovať a potvrdil jeho pravosť, ktorú však o pár rokov dementoval. Nakoniec v roku 2006 Santilli priznal, že video nie je autentické a že ide o podvrh. Napriek tomu trvá na tom, že niektoré časti vo filme sú pravé, odmietol však povedať, kde ich získal. (Piri)
  • V pasáži, která ukazuje různá místa, kde lidé sledují nahrávku s pitvou, je v titulku ukrajinský Kyjev mylně umístěn do Ruska. (skudiblik)

Reklama

Reklama