Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (463)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela dlouho jsem otálel s puštěním tohoto filmu, přestože jsem k tomu neměl žádný pádný důvod. Nemám totiž žádnou averzi vůči Renée Zellweger (moc tuto herečku neznám a Deník Bridget Jonesové jsem nikdy neviděl…), navíc mi filmy o „divných“ dětech nikterak nevadí. Jen prostě nebyla chuť a hlavně jsem svou pozornost věnoval jiným filmům. Poslední dobou jsem však už přesycen céčkovými monster filmy a tak jsem se rozhodl nasměrovat svou pozornost jinde a hlavně si dodělat pár restů (no vlastně jich mám celou hromadu, co se hororového žánru týče). Nejčastěji je tento film porovnáván s Orphanem (který jsem viděl) a nezbývá mi nic jiného, než souhlasit s názory, že Case 39 je prostě po všech směrech slabší. To však neznamená, že by se Alvartovi nepodařilo natočit průměrnou podívanou, která by měla skončit někde v odpadkovém koši. Příběh nám místy nabídne docela zajímavou atmosféru, která se sice snaží rozpoutat psychologické peklo, ale vytvořené napětí hodně krát sráží na kolena nudnější pasáže a předvídatelné „lekačky“. Navíc mi přijde, že je zde i spousta nedotažených scén, které si zasloužily mnohem lepší zacházení a hlavně propracovanost. Přitom taková scéna s troubou nevypadala vůbec špatně. Trošku to už však skřípalo v uvěřitelnosti momentů, kdy přišly o život některé postavy. Nicméně Case 39 místy nabídlo divákovi docela zajímavou podívanou, herecké výkony taky nebyli nejhorší a našlo by se tu několik momentů, kvůli kterým stojí za to vidět tento film. Takže za mě průměrné hodnocení. 50% ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Hahaha... Nešlo si nevzpomenout na Orphana. Pravda, tamní mrňavá zmije trpěla trošku jinou '' chorobou '', ale výsledný pocit z hlavního zlosyna ( zlodcery ?) byl u mě stejný, tudíž výborný. Hudba perfektně sladěná s dějem a Renée ? Opět na mě udělala dojem. To všechno dotvářelo perfektní thrillerovou atmosféru a už dlouho jsem neměl pocit, že je tady nějaký film podhodnocený. Jedinou výtku bych měl k závěru. Kdyby tvůrci přidali pár minut, abychom viděli, co se s hlavní postavou dělo dál, byl bych spokojen na 5 hvězd - takhle je to '' jen '' 80%. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Svieži vánok do vôd soft hororu. A zároveň veľmi poučný film. Radšej si to dobre premyslite, než zoberiete niekoho cudzieho k sebe do baráku :) Dejová linka bola zaujímavá, aj keď už od začiatku predvídateľná. Našťastie to vyvažovala perfektná atmosféra a všadeprítomný pocit beznádeje. R. Zellweger to odohrala uspokojivo, ale na jej mieste by som si vedel predstaviť aj inú herečku. Zato herecký výkon hlavnej záporáčky nemal chybu, niečo perfektné. Často som nevedel, či ju mám ľutovať, neznášať alebo sa jej báť. Dej sa uzavrel asi jediným možným spôsobom aby sa naplnilo príslovie: "Vlk sa nažral a ovca ostala celá". :) Ale som spokojný. 80/100 ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora jako obvykle lže - zdejší 'zvraty' jsou překvapivé možná tak pro někoho, kdo na včera poprvé přistál na naší planetokouli. Nicméně, i přes absolutní předvídatelnost a neschopnou R. Zellweger s šeredným opuchlým ksichtem je to docela koukatelný film na sice otřepané, leč mnou vcelku oblíbené téma zlé malé holčičky. Škoda jen toho zbytečně natahovaného závěru - SPOILER - kdyby Case 39 končil v momentě, kdy Emily s Lilith po požáru odjíždí autem, zamlouvalo by se mi to více. Zejména bez těch podvodních tanečků bych se obešlo. - SPOILER - ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Wau! Tak tohle bylo překvapení dne. Další hodně solidní filmek z řady antikoncepčních snímků. Jízda jako prase. I přes tu malinko delší stopáž si Case 39 dokáže udržet zajímavou a hodně temnou atmosféru po celý čas a buduje ji hezky pomalu. Od klidnějšího začátku po destrukční a žíly trhající konec. René dokázala, že nemusí hrát jen Bridget a dokáže se ujmout I vážnější, lepší role. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • První plánovaná premiéra filmu se měla konat v únoru 2008, ale byla ještě několikrát odložena. (Chatterer)
  • Scény, kde byla Emily (Renée Zellweger) zachycená u ohně, byly natáčeny v blízkosti skutečného ohně. Jedinou výjimkou je scéna, kde sedí na gauči, zatímco místnost je v plamenech. Tento záběr se natáčel na dvakrát. (beran-ek)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 56. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Paldiny)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama