Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (460)

Terva 

všechny recenze uživatele

Lilith Sullivanové ( Sodelle Ferland ) je deset let. Ve škole usíná, nejí, nemluví. Bojí se svých rodičů. Po jednom incidentu, kdy se ocitne bez rodičů, jí adoptuje sociální pracovnice Emily Jenkins ( Renée Zellweger ). Pak se začnou dít divné věci. Líbezná tvář Lilith je nezapomenutelná a po shlédnutí snímku se vám o ní alespoň jednou bude zdát - věřte mi. Napínavá hororová podívaná u které jsem se asi třikrát nefalšovaně lekl. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Hahaha... Nešlo si nevzpomenout na Orphana. Pravda, tamní mrňavá zmije trpěla trošku jinou '' chorobou '', ale výsledný pocit z hlavního zlosyna ( zlodcery ?) byl u mě stejný, tudíž výborný. Hudba perfektně sladěná s dějem a Renée ? Opět na mě udělala dojem. To všechno dotvářelo perfektní thrillerovou atmosféru a už dlouho jsem neměl pocit, že je tady nějaký film podhodnocený. Jedinou výtku bych měl k závěru. Kdyby tvůrci přidali pár minut, abychom viděli, co se s hlavní postavou dělo dál, byl bych spokojen na 5 hvězd - takhle je to '' jen '' 80%. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Po zprvu celkem dobrým začátku s nasraným fotříkem, se zase rozehraje dobře známej příběh o ztělesněným zlu a jde to od 10ti k 0, ne že by to teda bylo vyloženě špatný, ale nic novýho pod sluncem a mnohdy to je docela stupidní, navíc Renée Zellweger se sem moc nehodí, sama by asi chtěla něco hereckýho předvést, ale nemá moc co, může tak maximálně pištět a utíkat, naproti tomu Jodelle Ferland sice má co hrát, ale moc sem jí to nevěřil. Průměr, ale zabavilo to a vraždy rozhodně vynalézavý ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak laciná splácanina o záhadných démonických posedlostech by byla legrační už před dvaceti lety. A dneska? On to fakt někdo myslel vážně nebo jim odborové hnutí dalo nůž na krk, a tak museli natočit film, aby dali práci početnému technickému personálu? SHRNUTÍ: Ať už je tam démon cokoliv nebo kdokoliv, osobně bych si dala pozor na Renee. Vylezla z vody, kam zahučela celá, a vlasy neměla mokré, nýbrž jen lehce navlhlé – takže kdo je tady čarodějnice? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná. Case 39 bude určitě často porovnáván s Orphanem. Oproti němu je hororovější, béčkovější a celkově slabší. Problém je hlavně ten, že v Orphanovi byla sympatická Vera Farmiga a démonický objev Isabelle Fuhrman, zde je střídavě sympatická (a to jako fakt, moje sympatie k hrdince se měnily co pět minut) Renée Zellweger a vyloženě nepřesvědčivá Jodelle Ferland. U samotného Alvarta je cítit talent, ale ještě má co zlepšovat. Z filmu mám takové smíšené pocity - z poctivého hororového zážitku jsem byl často vyrušován různými rozpačitými momenty, které se s železnou pravidelností a vytrvalostí objevují od začátku až do konce. Celkem by mě zajímalo, co se s filmem po ty tři roky, které uběhly od jeho natočení, dělo, protože v traileru je docela dost zajímavých záběrů, které v samotném filmu neuvidíme, a také asi dva záběry, které se mi do něj (vzhledem k ději) vůbec nehodí. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Lilith (Jodelle Ferland) je jméno, které patří i sumerskému démonu, ale vyskytuje se napříč různými náboženstvími. V křesťanství se například jedná o odvrženou milenku Adama, která se stala družkou Samaela, který je levou rukou Lucifera, a stala se tak Paní temnoty. (cze.Oi)
  • Scény, kde byla Emily (Renée Zellweger) zachycená u ohně, byly natáčeny v blízkosti skutečného ohně. Jedinou výjimkou je scéna, kde sedí na gauči, zatímco místnost je v plamenech. Tento záběr se natáčel na dvakrát. (beran-ek)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama