Reklama

Reklama

Alison Scott (Katherine Heigl) je krásná a chytrá novopečená televizní reportérka. Ben (Seth Rogen) je oplácaný a líný povaleč, jehož jedinou ambicí je pokračovat ve sladkém nicnedělání, jak jen to půjde. Ti dva se setkali v baru, společně se opili, vyspali a jen tak mimochodem počali nového člověka. Bez vědomí téhle důležité informace se ráno jako rozumní dospělí lidé zastyděli a rozloučili. Navždy. Pak se ale Alison udělalo špatně a Ben přijal telefonát, který jeho dosavadní sladký život pořádně opepřil. Před budoucími rodiči se vynoří zcela zásadní otázka: Je jejich jediné pojítko – společné dítě – natolik pevné, že je navzdory tomu, že jsou natolik odlišní a vůbec se neznají, udrží pohromadě? Odpověď naneštěstí nehledají sami, ale s pomocí řady vedlejších postav, z nichž za zmínku stojí Benovi blázniví spolubydlící nebo Alisonina přemoudřelá starší sestra. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (629)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $148,768,917Tržby Celosvetovo $219,076,518Tržby za predaj DVD v USA $116,076,707 //počet predaných kusov 6,265,417║ Trošku ťažko sa človek hľadá v štýle prevedenia od Judda Apatowa, nie že by točil moc oklieštene ale niekedy sa snaží moc tlačiť na pílu, prípadne scénkam chýba patričná ľahkosť aby mohli pobaviť, taktiež to príde až moc zdĺhavé, skrátiť o pól hodinku by veru neuškodilo. Aspoň že Katherine Heigl je v každej scénke zlatá. /55%/ ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Byla sem se třídou v Rakousku na výměně, strašně sem tam toužila navštívit kino. Tak sme vybírali filmy, pryč šly ty co sem viděla + ty, co by nemohla strávit skupina rakousko-českých puberťáků. Viděla sem v programu Beim Ersten Mal (Knocked up- potažmo Zbouchnutá), mrkla na reakce tady a řikám si: ok, to pude........// Nechala bych se radši někym zbouchnout, než to vidět znova. Mělo to být v angličtině s německými titulky. Ale pozor, bylo to předabované a navíc dost hrozně! Teprve když si pustítě film v jazyce, který se několik let učíte (navíc šlo o hovorovou rakouskou němčinu), zjistíte, jak málo ho vlastně ovládáte. Rozuměla sem klasiky typu: Du bist hüpsch, Ich liebe dich, a pak třeba ještě dramatické: Das Kind ist draussen!!! Ve scéně kde souloží s už těhotnou Alison už samozřejme člověk k zasmání nepotřebuje dokonalé slovní porozumění. Ovšem to nemění nic na věci, že vtip a švih Zbouchnuté spočíval podlě mě hlavně v povedených dialozích, které sem neměla bohužel šanci všechny vychutnat. Za 3*- a to z části proto, že sem mohla mít nohy na židli přede mnou a nikoho to nepohoršovalo:) ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

"Just do it already!" Aneb jak jedno malé nedoruzumění dva lidi šťastné učinilo a nás, diváky, skvěle pobavilo. Knocked up je komedie, na které si najde každý svoje - je opravdu vtipná, ale přitom vůbec ne ujetá - jak tomu v dnešní době až příliš často bývá; je milá, ale ne patetická a přeslazená; je skvěle obsazená a zahraná, ale nezáří v ní žádné hvězdy, které by na sebe strhávali zbytečnou pozornost... Navíc do stopáže zasadil Apatow tolik perel v podobě hlášek ("fuck me in the beard!"), gagů (probuzení po opici), scén (odhalování nevěry Alisonina švagra), epizod (odkaz na můj milovaný Fear and Loathing in Las Vegas) či prostých obrazů v mizanscéně (dokonalý Pink Floyd Back Catalogue či plakát na Věčný svit) - a to vše v naprosto vyrovnané kadenci, od začátku do konce.... že holt musím jít s kůží na trh - největší překvapení letošního roku. Must see. 90% ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow, scénárista a režisér v jednom, umí vytvořit skutečně vtipné a mnohdy originální situace, stejně jako opravdově působící hrdiny a přirozené dialogy (na tom mají velkou zásluhu i výborní herci). V rámci žánru to ale Apatow trochu přestřelil s délkou, tudíž by se dala asi půlhodina vystříhat (která vás nenudí, ale není v ní řečeno prakticky nic nového). ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane veľmi sympatická ústredná dvojica, davy úžasných vedľajších figúrok (vrátane tých štekových - milujem vyhadzovača v diskobare, personálnu pracovníčku z televízie a v podstate všetkých gynekológov), množstvo tučných hlášok a fakt nezabudnuteľných vtipných scén ("Ja nemám zápal očných spojiviek. Som len totálne zhúlený."; "Keď si vracala, vyzerala si ako zomierajúci Jabba Hutt."). Na strane druhej nulová erotická chémia ústrednej dvojice, citeľne nižšia frekvencia gagov ako v geniálnom 40-ročnom panicovi a zbytočne premrštená stopáž (takú ságu z toho naozaj robiť nemuseli, kľudne by som vysekal 20 minút blbostí s výletmi do Las Vegas a podobnými zbytočnosťami). Napriek akýmkoľvek výhradám je to výborná komédia, ktorá posiela "generačné filmy" Kevina Smitha do hrobu. A vôbec, všetci by sme mali Juddovi Apatowovi fajčiť brko za to, že aspoň niekto na tejto planéte ešte dokáže natočiť skutočne zábavnú komédiu. Tých debilných paródií typu Scary Movie a Epic Movie už mám vážne po krk. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (27)

  • V severoamerických kinech film utržil 148,8 milionu amerických doladů, celosvětově pak 219,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Zbouchnutá Bible

Zbouchnutá Bible

10.12.2007

Judd Apatow, který vrátil komedie na čelní místa komerčních řebříčků (a zachránil tak čest žánru celkově klidně se koukněte na letošní statistiku kvalitního humoru v kinech), spojil síly se zkušeným… (více)

Reklama

Reklama