Reklama

Reklama

V polovině 17. století je Japonsko zcela uzavřené kontaktu se západními mocnostmi. Křesťanství je zde postavené mimo zákon a křesťané musí svou víru skrývat. Dva portugalští jezuité, otec Rodrigues (Andrew Garfield) a otec Garupe (Adam Driver), se vydávají do země vycházejícího slunce s velmi nebezpečným cílem: najít svého učitele, otce Ferreiru (Liam Neeson), který se prý zřekl víry. Japonští feudálové a vládnoucí samurajové jsou odhodláni křesťanství ve své zemi vymýtit. Šířit slovo Boží je jeden z nejtěžších zločinů. Křesťané jsou pronásledováni a brutálně mučeni. Buď se zřeknou své víry, nebo jsou vystaveni dlouhé agónii a bolestivé smrti. Mladé mnichy čeká ta nejtěžší zkouška víry a vytrvalosti, na kterou možná nejsou připraveni... (Bioscop)

(více)

Diskuze

hlošík

hlošík (hodnocení, recenze)

No oba filmy samozřejmě spojuje to, že jsou o misijní činnosti  a do jistý míry se tématicky překrývají, ale každý vypráví dost o něčem jiném. A ohledně "stylu" mi to přijde poměrně rozdílný - ano, v obojím je snaha zachytit krásu místního prostředí, ale třeba Mise je vyprávěna mnohem rychleji a je i epičtější (viz třeba Morriconeho soundtrack, tady je hudba naopak jen výjimečně a když už, tak je spíš ambientní).

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

recha

Hlavně že taky tvoje malá dcerka chodí do buddhistickýho centra meditovat a ještě k tomu randí s muslimem, ani jedno sem nepatří! O_o

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

Dadel

naprostá väčšina z nás to už videla pred nejakým časom a nepozerá kol-dokola znovu, nepamätáme  (: (ani nehovoriac o tom 2. filme)

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Dadel

Oba filmy jsou knižní adaptace, v nichž hlavní postava hledá jinou postavu, přičemž se snaží řídit "desaterem"? :)

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Dnes jsem viděl Lichožrouty a nedávno Mlčení. Myslel jsem, že ty filmy těžko mohly být odlišnější, ale jednu společnou věc přece jen mají. Uhodne to někdo?:)

Za 24 hodin sem dám řešení.

na příspěvěk reagoval joker.george, Bluntman, ambron

Uživatel vito_corle smazal svůj příspěvek.

drake31

drake31 (hodnocení, recenze)

vteco

Kamera a réžia určite z môjho pohľadu. Andrew Garfield takisto za jeho výkon.

 

Škoda, že to nevyšlo.

joker.george

joker.george (hodnocení, recenze)

vito_corle

Nevím přesně, jak to mají vyřešené, ale když už byl nominován letos (i když trestuhodně málo), tak by se nominace podle mě opakovat neměla. Ale bylo by zajímavé zjistit, jestli byl nějaký film nominován ve více ročnících.

na příspěvěk reagoval Zeck, vito_corle

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Today, about one to two million Japanese are Christians (about one percent of Japan's population), and churches can be found across the country. Many Christians live in Western Japan where the missionaries' activities were greatest during the 16th century.

www.japan-guide.com/e/e2298.html

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Sakra na to se musím podívat už jen proto, abych věděl jestli tu křesťanskou pakáž nakonec z Japonska vyhnali :)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Mr.KarlAdler

Mr.KarlAdler (hodnocení, recenze)

o nějaký zamluvenosti asi nemůže bejt řeč. ale s tou nic nenasvědčující minulostí to je diskutabilní, aspoň teda s nedávnou, což může s klidem dokládat nějakej minitrend. v předchozích třech ročnících přece trumfly silný dramata ty multioceněný "vizuální" filmy hned dvakrát - nejdřív Gravitaci, pak Revenant. no, a teď La La Land. poslední dobou to je tak, že kdo nevyhraje scénář, nevyhraje ani film. jak kdyby se to pomyslně dělilo - kamera a režie vs. scénář a film. (Birdman je trochu kapitola sama pro sebe)

Související novinky

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

19.04.2024

Legendární americký režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) vloni slavil úspěch se svými výpravnými Zabijáky rozkvetlého měsíce a nyní už opět vyhlíží příležitost na další spolupráci se svým již… (více)

Martin Scorsese a další pokušení Krista?

Martin Scorsese a další pokušení Krista?

29.05.2023

Uznávaný režisér Martin Scorsese v předešlých dnech oslavil poměrně silný úspěch na festivalu v Cannes se svým nejnovějším snímkem Killers of the Flower Moon. 206 minut dlouhé epické dílo o tajemných… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

12.12.2016

La La Land vs. Místo u moře vs. Moonlight. Letošní rvačka o ceny má jasné favority a potvrdily je i nominace na Zlaté glóby. Mnohé překvapily hned dva zářezy pro Deadpoola, totální absence naopak… (více)

Reklama

Reklama