Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Šakal 

všechny recenze uživatele

a 1/2 * ! Překvapivě dobrý krimi, thriller Jona Avneta. Dříve jsem viděl jeho snímek Righteous kill a tímto počinem mě Jon neskutečně nasral, zvlášť když tam hráli mí dva oblíbenci Robet De Niro a Al Pacino. Díky tomu moje očekávání od tohoto snímku byly naprosto nulové a ke shlénutí mě přinutila pouze účast Al Pacina. Výborný námět...., Jack Graham ( v podání charizmatického Al Pacina ) pracuje jako akademický profesor a psychiatr na FBI. Hlavně díky němu se dostane k soudu ( a je odsouzen ) Jon Forster ( sériový vrah ) , který však vinu nikdy nepřiznal. Jednoho dne zvedne Jack telefon a záhadný hlas mu oznámí, že má před sebou posledních 88 minut života. Tím začíná jeho boj o život s časem ( 88 minut ), během kterých musí ( pokud chce přežít ) vypátrat kdo a proč se ho snaží zabít. Celý film táhne ( seč mu síly stačí a nutno říct, že obstojně ) Al Pacino. Když nebudete hlouběji přemýšlet o scénáři ( což je zde opravdu nutnost ) a necháte se volně unášet snímkem, nebudete zklamáni a to přestože záverečná pointa je předvídatelná daleko dopředu! Přesto nezbývá než zalitovat, že dostat do rukou tento příběh zručnější scénáristicko - režisérské duo, bylo by postaŕáno o daleko lepší podívanou! Námět to nebyl vůbec špatný. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevěrohodné postavy, mizerně nastíněný problém, a tolik zvratů a podezřelých, až je to směšné. Nakonec to vlastně ani nedává smysl - jestli to dělala jedna holka, možná s využitím jednoho kluka, tak byla supermanka a přemisťovala se v čase a prostoru, aby vše stihla - zabalit balíček, nechat doručit, mezitím zabít dvě ženy, nainstalovat sperma, nainstalovat výbušninu do auta, a přitom musela v každé chvíli vědět, kde se profesor nachází. Fakt směšné. A to nemluvím o chybách skriptu, jako jsou občas jiné oděvy, mizející a zjevující se taxikář nebo deštník, který se objeví, když je potřeba, a pak sám od sebe zmizí. A kdepak naše maniakální studentka sehnala tak rychle výbušninu a sapík? To se asi jen tak během chvilky sehnat nedá. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Není to až takový propadák jaký jsem čekal, ale celý příběh na mě působení strašně vykonstruovaně a ve scénáři je až příliš nelogičností (kdyby se dalo tolik věcí stihnout za 88 minut to by byla nádhera :-)). Al Pacino samozřejmě zahrál spolehlivě, ale jsem docela překvapen čemu se to upsal. Navíc Jon Avnet není zrovna zručný režisér a má se ještě hodně co učit. Dvě a půl hvězdičky.......... ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Je to spíš tak mezi 2-mi a 3-mi hvězdičkami. Al Pacino je vynikající jako vždy, ale nevýrazná Avnetova režie a nedotažený scénář plný logických mezer stojí na hodně vratkých nohou. 88 minut především postrádá potřebnou atmosféru,jakou by krimi-thriller měl mít a ačkoli se to celé tváří hrozně tajemně, vyvrcholení je snadno předvídatelné. Pro fanoušky velkého Ala, ale jistě stojí za vidění. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že film neponúkol Pacinovi lepší scenár, pretože Alova snaha natočiť po piatich rokoch poriadny thriller je zjavná. Tento starík stále totiž stíha točiť vo svižne napínavom tempe a tak je škoda, že z toho vznikla len priemerná záležitosť. Snaha o zvrat je jediná vec, na ktorú film vsádza a i keď v niektorých okamihoch to vyzerá, že tie zvraty strhnú moju priazeň, tak je to len nepatrné zamútenie v týchto vodách. 65%. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • Když je osoba, která vyhrožuje Jackovi, poprvé ukázána do kamery, uplynulo 88 minut od začátku filmu. (liquido26)
  • Premiéra měla být už v roce 2005, ale nakonec se posunula o dva roky. (Elisebah)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno