Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z tých typicky smutných prípadov,ked jeden skvelý,historicky významný herec znenazdajky klesne na úroven priemeru a každý sa len pýta kedy a ako sa to stalo.Al Pacina neobišiel osud starnúceho uja,ktorý sa bezmyšlienkovite upisuje priemerným filmovým projektom bez väčšej perspektívy.88 minút je rýdzo priemerná záležitosť a aj to len vdaka Pacinovi.Herci vo vedľajších úlohách sú zúfalo nezáživní,pričom Leelee Sobieski je doslova strašná(nielen v tomto filme).Tri hviezdičky len z nehynúcej úcty k Pacinovi,inak by to bolo menej. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi dynamické zpracování jinak spíše průměrného tématu. Al opět exceluje a za doprovodu sličného ženského osazenstva se tak stává hlavním vodítkem filmu. Nejvíce rušivým prvkem pro mě bylo neustále zvonění telefonů, po chvíli mi už začalo lézt slušně na nervy:) A jak zde již poznamenal jeden uživatel, Al je vážně šikulka, když stihne za 88 minut vyřídit takové velké množství pochůzek:) Jenže v tomto případě jde hlavně spíše o oddychový, nenáročný thriller, takže tento drobný postřeh mi ani příliš nevadil. Potěšil a zároveň mě překvapil fakt, že jsem z úst této herecké legendy slyšela pronést jména jako Bundy a poté, i mnou očekáván, Dahmer. Závidím Alově postavě, že s nimi dělal rozhovory:) ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Al predvadi, ze hrat stale umi a tento talent mu uz nikdo neuzme, a to ani prumerne filmy do kterych nyni byva obsazovan. A mezi ne patri i 88 minut, film kteryzto se dost dlouho rozjzdi a co je nejhorsi - vlastne po celou dobu ani poradne nerozjede do nejakeho aspon prumerneho tempa. Krom par krvavych scen zde neni v podstate nic, co by podrazdilo nase smysly, ktere by v nas mohly vyvolat napeti, strach ci podobne adrenalin zvysujici emoce. Namet neni uplne nejhorsi, ale nudne vystaveny pribeh, nijak vyrazne hrajici herci krome Ala a jeho neustale otravne pipajici telefon strhavaji tento kousek do podprumeru. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Al Pacino je fajn. Dokonce i jako profesor a psychiatr, který v některých okamžicích a rozhodnutích bere svůj osobní názor jako stavební kámen pro rozhodnutí o potrestání či nepotrestání subjektu, který "studuje". Jeho práci je vypovídat v soudní síni před porotou a přesvědčit je či nepřesvědčit o psychickém stavu obžalovaného jedince. Ve volném čase se věnuje vyučování na vysoké škole, kde má velkou hromadu snaživých studentů, kteří mu s chutí nadbíhají. Čiší z jeho postavy arogance i rozhodnost a tak mu v pár okamžicích moc nevěříte, ale to ani tolik nevadí. Přes zajímavý průběh filmu příběh je posledních cca 20 minut až moc jednoznačných a při zamyšlení vám vyjde jméno celého tvůrce komplotu rychle na mysl. A mýlit se nebudete. Přesto je tempo velmi příjemné a ani režie není zrovna špatná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Alovo playboy entrée naznačuje, že se to spíše než 88 minut mělo jmenovat 28 centimetrů, ale nakonec to s donjuanstvím pana profesora nebylo tak horké (možná mu šlo i cítit z pusy, když lidé kolem něj pořád hovořili o tic-tacu).. Hodně tomu ubližují „hallmarkový“ vizuál, příběhová neohrabanost i divákův rozum podceňující scénárista, ale naštěstí je tu půlku Seattlu podezřívající Alfredo James Pacino, který dokáže udržet a někdy dokonce i odvést vaši pozornost. Avnetově countdown přednášce sice nebude patřit místo mezi Kmotrem a Carlitovou cestou, ale dá se bez úhony přežít. Dokonce přinese i zajímavý jev, kdy celkové tempo působí kvapíkově, ale čas hlavnímu hrdinovi teče očividně pomaleji (chvíli jsem měl i pocit, že si profesor Gramm stihnul odskočit ke kadeřníkovi).. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • V 22. minúte vychádza Jack Gramm (Al Pacino) autom z garáže a o minútu neskôr môžeme vidieť, že nejde rovnakým Porsche ako predtým - na aute sú iné elektróny. (mackobubu)
  • Když je osoba, která vyhrožuje Jackovi, poprvé ukázána do kamery, uplynulo 88 minut od začátku filmu. (liquido26)

Reklama

Reklama