Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Tuck Pendleton (Dennis Quaid) je mladý a stejně tak arogantní pilot pracující ve výzkumu miniaturizace. Při jednom experimentu, kdy má být jeho "ponorka" zmenšena na mikrometry a vstříknuta do těla bílého králíka, do laboratoře vtrhne skupina zločinců a snaží se tuto revoluční technologii ukrást. Jeden z vědců s Tuckem uteče, ale je zabit. Okamžik před smrtí ještě vstříkne Tucka do těla Jacka Puttera (Martin Short), neurotického hypochondra. Spolu se poté snaží zjistit, kdo za útokem stojí a získat potřebné přístroje zpět. A to nejen protože Jack nesnese pomyšlení, že mu tělem rejdí malilinkatý človíček a roznáší tam bacily, ale i protože Tuck nechce zemřít někde v trávícím traktu člověka a nechat tak matku svého budoucího dítěte a svou lásku Lydii Maxwellovou (Meg Ryan) v domnění, že je nejhorším chlapem pod sluncem. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Rodinný sci-fi film, ktorý by som si bol zrejme viac užil ako mladší, ale pobavil som sa aj tak. Skvelí herci, zaujímavý nápad a aj po vizuálnej stránke pôsobí film vierohodne aj po dvadsiatich rokoch. A je tu dosť "skrytých" hlášok a nápadov, ktoré deťom rozhodne určené nie sú, napr. hláška na záchode, ktorá ma takmer zabila: S-P-O-I-L-E-R ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... "Hoň si ho, ale nemluv s ním!" ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Muj oblibenej film s Martinem Shortem a ostatne i paradni sci-fi komedie, kterou uz jsem videl hodnekrat a vzdy na ni rad kouknu. Na dobu vzniku filmu perfektni triky, obstojny zaporaci a hlavne frajerskej Quaid, roztomila Ryan a perfektni Short, kterej furt dela nejaky kokotiny a celou dobu me rozesmival. Film by moh bejt sice krapet kratsi, dve hodiny jsou precejen zbytecne moc, ale film si furt udrzuje svizny tempo, takze nenudi a celou dobu dobre bavi. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg uvádí... A je to vidět. Vnitřní vesmír je totiž úžasná podívaná. Expert na dobrodružné sci-fi komedie Joe Dante byl v roce 1987 v plné síle a za přihlížení velkého Stevena zavedl diváky do útrob lidského těla. Nutno podotknout, že do naprosto skvělých útrob, protože triková stránka tohohle filmu je i po pětadvaceti letech stoprocentně přesvědčivá a perfektně propracovaná. Zrovna tak fungují i kvanta gagů a také akční scény, jako třeba ta s Martinem Shortem, který k smrti vyděšený visí na otevřených dveřích jedoucího náklaďáku a neodolatelně řve. K tomu přidejte záporáka s multifunkční rukou, zmenšené vědce, ten krásný moment s embryem a hudbu Danteho kumpána Jerryho Goldsmithe, který jako by si s motivem Kovboje střílel z Ennia Morriconeho... Z mého pohledu jasných pět hvězd. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Na Vnitřní vesmír mám z mládí jen ty nejlepší vzpomínky. Byl pro mě ideálním mixem komedie, dobrodružství, sci-fi a romantiky. Měl fajn obsazení, kterému vévodil Martin Short ve své životní roli a dobře mu sekundovali Meg Ryan a Dennis Quaid. Líbil se mi i lehce bláznivý námět. Také by mě bavilo jezdit mini ponorkou v cizím těle. :-) Často mě rozesmál v mnoha scénách a to i opakovaně. Nechci snižovat hodnocení za nelogické věci. Film byl v žánru dobrodružné sci-fi komedie, proto v tomto ohledu přivřu oči a za příjemné vzpomínky dám velmi rád čtyři hvězdy, i když si myslím, že objektivně a při opakovaném setkání by to bylo o hvězdu méně. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dennis Quaid a Meg Ryanová v osmdesátkové akční sci-fi komedii, která mi vždycky evokovala francouzský animovaný seriál Byl jednou jeden život kombinovaný s Křečkem v noční košili. Když to dávali kdysi v počátcích Tv Nova, tak jsem z toho byl jako děcko vydřenej, ale dneska je to po filmové stránce hodně dětinský zážitek. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (5)

  • Dennis Quaid a Meg Ryan, kteří se poznali během natáčení tohoto snímku, se o 4 roky později vzali. (oje)
  • Film byl nominován na cenu Saturn (Akademie sci - fi filmů, fantasy & hororu) za nejlepší režii, nejlepší film a nejlepší speciální efekty. (Terva)
  • Martin Short, který při hádance "Eat me, Drink me" správně vyřkne: "Alice in Wonderland!" si o dvanáct let později zahrál Kloboučníka ve stejnojmenném televizním zpracování Alenka v říši divů (1999). (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama