Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 739)

nash. 

všechny recenze uživatele

Být se mnou Ben Parker, nejspíš by mi řekl, že velká očekávání sebou nesou velká zklamání.. a měl by pravdu.. až na závěrečné sešrotování tkalcovny, které bylo naprosto lahůdkové, zbytek filmu vyvolával spíše pobavené úsměvy, které občas přecházely do nesouhlasného šklebu. Nevadí mi vykrádačky motivů ani kulky létající za roh, bez újmy jsem přežil Angelinu Jolie, kterou nevím proč někteří považují za krásnou, s podivem však bylo, že přes všechnu tu zběsilou akci a cingrlátka navěšená na jednoduchou dějovou kostru, jsem na většinu filmu koukal bez opravdového zaujetí, což bylo možná dáno i tím, že se příběh, postavy i emoce utopily v tom povrchním pozlátkovém guláši. Všechno to navíc ještě o třídu níž srazila poslední Angelinou vystřelená kulka.. něco tak neskutečně pitomého jsem už hodně dlouho neviděl. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Možno si týmto hodnotením kopec ľudí znepriatelím, no nedá mi inak, ako šmariť tento kúsok pod holú zem. Mozog som nechal radšej hlboko ukrytý v šuplíku, pretože sa z článkov dalo vydedukovať, že to nebude jeden z tých počinov, ktoré potrebujú aktívnu asistenciu mozgovej kôry. Jednoducho povedané, zvuková položka je v poriadku a vizuálna ešte viac. Tým to však u mňa hasne. Bekmambetov ma istého času moc dobre bavil Nočnou hliadkou, no tentoraz to dosť škrípe po príbehovej stránke. Dialógy sú odporné, prehnané, umelé - srali ma. A to nonstop. Prakticky to môžem zhrnúť tak, že som sa svinsky nudil. Dve hviezdy. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Obával jsem se, aby z toho nevznikla jen podobně přeefektovaná slátanina jako z Denní hlídky. Ale buď měl režisér za zadkem dobrého producenta nebo už pochopil, že tudy cesta nevede. Tentokrát je to tedy parádní akční smršť, která je zábavná a ve které nemá cenu hledat logiku, když to vypadá tak skvěle. James McAvoy je v akční roli stejně perfektní jako ve všech předchozích. Ale proti předloze je to jen povrchní a naprosto korektně neškodná podívaná (90%). ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Wanted" posouvá hranice akčních scén (nikoliv akčního filmu) o řád výše. Akce, kamera to je, o co tu jde... naprostá špička a bomba. Plus perfektní nápady, vtip (z klávesnice jsem nechápal), perfektní vývoj hlavního hrdiny, prostě bomba v oblasti oddechových akčňáků moderní doby. Bohužel herectví, které (ne)předvedla jak Angelina, tak Morgan Freeman je až překvapivě prkenné a slabé, ale prostě jim to odpustím. Každopádně jako celek opravdu špička. /85%/ ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Iam sorry" Po nepříliš uspokojivém Hancockoci jsem následujícího dne opět vyrazil do kina s tím, že mi snad Wanted spraví chuť, ale ono se toho stalo mnohem víc, protože jsem dostal zatím zřejmě nejlepší film letošního roku. Wanted má zkrátka všechno (Slabý scénář ve svém nadšení přehlížím). Je tu sexy kočka, i když možná vychrtlejší než by bylo zdrávo. Jsou tu sympaťáci Freeman a McAvoy. A hlavně je tu nadupaná akce, kdy se dělají salta s autíčkama (Hned to se svojí Felicií taky vyzkouším), kdy překvapivě funkční Pendolino s plakáty chlapíka, kterého jsem už asi někde viděl, padá do hluboké propasti, kdy písmenka K, C, U, F (Né nutně v tomhle pořadí:-) vytvářejí ve vzduchu jedno hezké slovíčko. Takhle bych mohl jmenovat ještě dlouho... Berkmambetov si prostě s akcí a vizualitou záběrů hraje jako malé dítě a dírami v hlavách všelijakých padouchů opravdu nešetří. K tomu hraje nabušený soundtrack, takže téhle orgastické jízdě nechybí opavdu nic. Tenhle nový Matrix sice vykrádá spoustu kolegů, ale to je mi úplně fuk, protože za svojí amorálnost a drzost si plné hodnocení určitě zaslouží. P.S. První Hlídku jsem v polovině vypnul. Za Wanted by mohl Timur dostat druhou šanci:-) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Nu, musím říct, že jsem čekal větší kravinu. Takže pro mě osobně milé překvapení. Parádní akční jízda, která uteče ani nevíte jak. Začátek tak trochu ve stylu Klubu Rváčů (unavený úředník sarkasticky komentující okolní dění) mě hodně navnadil, jenže pak už se rozjela šílená akčňárna a kulky létaly všude kolem. Naprosto ideální oddechovka. Vidět, pobavit se a zapomenout. A každý, kdo trochu kouká na filmy musel ten krysí útok očekávat už dlouho dopředu. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Akční střílečka s nápadem, výborné obsazení, dobré zvraty, solidní triky a jak ve dvou týdnech udělat ze smolaře profesionálního zabijáka, který na co šáhne, to se daří... ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborná akční jízda, která skoro nemá hluché části. Jediný důvod proč nemůžu dát plný počet jsou občasné nelogičnosti. Ale fakt jsem si to užil, akční scény jsou dokonalé, vizuální vtípky a Klaus jakbysmet. James McAvoy je jeden z největších mladých talentů (srovnatelný tak možná s LaBeoufem). 90% ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Už to tu napísali viacerí, ale napíšem to aj ja - Wanted je niečo ako "Fight Club meets Matrix". Akurát bez hĺbky jedného i druhého. Zato je to VEĽMI efektne natočené (žeby som si už pozrel aj tie Hliadky...) a výborne zahrané - Angelina sympatická, Morgan štandardný (jeho Sloan je taký mix "Boha" z Bruce Almighty a "Bossa" z Lucky Number Slevin) a na Jamesa si treba dávať pozor, lebo evidentne zvláda všetko (aj zakryť svoj škótsky pôvod a imitovať americký akcent :-) ) a ak bude takto pokračovať, zanedlho bude patriť medzi elitu aj v Hollywoode. Nemôžem si však pomôcť, Wanted ma nedostal takým spôsobom, ako som predpokladal (podľa trailerov a ovácií zo všetkých strán). Nekonala sa ani priblblo-zábavná genialita ako Transformers (a Wanted priblbý je), ani adrenalínovo-testosterónová jazda a la 300 (so zážitkami z FC a Matrixu je to zbytočné čo i len porovnávať). 7 / 10. P.S.: Je zábavné sledovať, ako niektorí ľudia, ktorí svojho času nadávali na "fašistickosť" filmov ako Bad Boys 2 či práve 300, prehliadajú vo Wanted rovnaké "neduhy". What the fuck have you done lately? ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Rus s tým divným menom je späť a opäť nám prináša niečo výnimočné. Oproti Hliadkam je všetko jednoduchšie (na rovinu povedané ide o ultrabéčkový scenár), no v takom nádhernom prevedení, že som sa počas filmu usmieval ako malý chlapec. Tento fiilm je oproti ruskej sérii ešte podobnejší MATRIXU, no Bekmambetov vie dodať akcii stále viac živočíšnosti než chladne dokonalí Wachowskí. Solídny nástupca DENNEJ HLIADKY, ktorý stojí predovšetkým na nápaditých akčných scénach... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jako milovník akce a přehnanosti, jsem byl mile překvapen. Komiks neznám, ale což oto, myslím že film postačil. Někdy se mi to sice zdálo až moc přehnaný (hlavně ten konec), ale jinak bomba. Plot-twist mě taky dostal. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

(obsahuje plno spojlerů)supeeeeer!!!!!!šíleně ujetá akční jízda,která mě opravdu až nezdravě chytla,ze začátku sem se trošku bál co je to kurva za ujetou kravinu,ale postupem času sem se dostal ze dvou plánovaných hvězd na plný počet.příběh je trošku přetažený za vlasy to ano,ale to okořenění že vlastně otec je ten okom mu řekli že jeho otce zabil,je opravdu fajn,i když vám to dojde dřív než to opravdu režisér ukáže.angelina jolie mě velice překvapila,je dost dobrá,sexy,tajemná a hlavně jí fakt věříte že snad přetrhne chlapa vejpůl.akční scény sice kopírují matrix,jsou ale mnohem vtipnější a rozmanitější.herecký výkon jamese mcAvoye je víc než přesvědčivý:jeho shut the fuck up!!!!a následné upřímné vyfakování své šéfové mě opravdu pobavilo.prostě film jako celek mě zaujal natolik že jsem ho shlédl v kině,hned potom dvakrát doma.moje finální otázka zda se nakonec vemou byla zodpovězena angelinou jolie,kyž svoji vlastní pistolí,sejme deset svých vlastních lidí,nakonec vystřelíc svůj vlastní mozek ze svojí překrásné hlavy.bože mám na to takovou chuť že si to snad hned zase pustím.pro mě film roku.jednoznačně. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně opravdu bombastická podívaná ale ani to nestačí abych dal vyšší hodnocení. To, že nebudu potřebovat mozek mi bylo jasné už podle trailerů ale i tak jsem si dost často říkal, že takhle by to opravdu nešlo. Režisér používá všechny svoje oblíbený vychytávky, které odkoukal převážně z "Matrixu" a použil je ve svých předchozích "hlídkách". Film je tedy plný zpomalovaček při kterých sledujeme dráhu kulky od výstřelu po seznámení s hlavou toho pro koho byla určena a různých jiných vychytávek mezi, které patří hlavně změna dráhy letu kulky. Ale na druhou stranu mi přišlo, že akce je zde docela málo a dost často se zde zbytečně kecá. Větší akční scény jsou zde cca tři a ani jedna z nich mě nijak zvlášť nenadchla. Ani nevím komu bych film doporučil jelikož do várky lidí, kteří májí rádi bezmozkové akčňáky patřím i já ale tohle mě fakt nechytlo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborné herecké obsadenie aj zápletka. Pre mňa určite jeden z top filmov, v ktorom sa objavila Angelina Jolie, na ktorú sa ešte ako tak dalo pozerať, keď mala o dvadsať kíl viac a vlastný hrudník. Efektný a vydarený akčňák s veľmi zaujímavou príbehovou líniou a "sci-fi" momentami, ako keď guľky lietajú v oblúku. Na to, že ja "strieľačky" veľmi nemusím, som sa dobre bavil. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Naprosto akční nářez od začátku do konce. James McAvoy hraje perfektně a má i dost vtipné hlášky. Mě osobně ještě potěšila menší role Chrise Pratta, který je hlavně známý ze seriálu Everwood. Akční scény jsou nadupané a Bekmambetov ukazuje, že tohle mu opravdu jde - netoč Hlídky, ale pořádné akční filmy :o)! Jeden z nejlepších akčních snímků, který se natáčel na našem území (zrovna teď mě napadá lepší jen Mission Impossible I, IV a Casino Royale) :o). ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úchvatný film, ovšem s pointou dopodrobna odhadnutelnou v prvních deseti minutách. Zábavná blbost, řemeslně perfektní, výborně obsazená a zahraná. V podstatě vtipně a dobře natočená masovka pro nenáročné diváky... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nic převratného, běžný akční snímek, kde je pár nových nápadů (například ozdravná lázeň pro pošramocené zabijáky) a rychlý sled událostí. Jsou dva důvody, proč bych si ještě někdy dala reprízu, jedním je James McAvoy, ve své roli naprosto přesvědčivý a druhým jeho neopakovatelné "I´m sooorrrrrryyyy", které mě několikrát rozesmálo. A. Jolie kromě všech svých kérek, špulení rtů a zvedání obočí opět nic moc nepředvedla a klasicky mě vytočil americký pohled na naše reálie (což je divný, když režisér je Kazach), no jasně, všichni tady jezdíme žigulikama, ale na druhou stranu je máme tak vymakaný, že se s nimi dá lehce dohonit i pendolino, takže vlastně bod pro nás, a že se na našem nádraží mluví rusky, bude asi proto, aby se Timurovi nestýskalo :-) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Adrenalínová a dynamická jazda (prvá a posledná tretina), niektoré detaily vyčačkané a detailisticky maximálne efektne zvládnuté- ako celok nudné, predovšetkým prostredná časť je doslova trápením, pri ktorom som skoro zaspal. Angelina vyzerá fakt hrozne- zúbožene pod tonou líčidiel a jej účasť na plátne vyvoláva úškrn (kde je tá sexi žienka???), hoci McAvoy je "uveriteľný" a dobrý. Wanted je "cool" filmom pre milovníkov komiksov a ľudí čo sa vyžívajú v efektnosti, pre mňa je to skôr nablýskaný brak. Keď si budem chcieť dať nejakú super mega cool dynamickú jazdu uprednostním starého dobrého posledného Bourneho:). ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Varování: Po tomto filmu budete tak napumpovaní adrenalinem, že by jste někomu nejradši nakopali p*del. Tak zábavný akční film tady nebyl od dob Matrixu, Wanted se mu minimálně vyrovnává. Že kulky nemůžou zatáčet? K čertu s logikou, tohle je čistá zábava! McAvoy skvělý, ale Angelina se už blíží anorexii, není na ni moc pěkný pohled :) ()

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama