Reklama

Reklama

Málokdo z nás má takovou odvahu jako Christopher McCandless (Emile Hirsch). Bylo mu dvacet dva, když dostudoval vysokou školu, ale místo toho, aby zaplul do civilizačního proudu, ukázal mu vztyčený prostředník a z naivního snílka se proměnil v symbol jedné generace Američanů. Každý krok jeho cesty z města do té nejsyrovější divočiny sledoval slavný herec Sean Penn, který se tentokrát spokojil s rolí režiséra a scenáristy. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (1 837)

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak správně mám tento film okomentovat ... Napíšu pouze to, že toho hodně sděluje a nádherné na tom je, že vše, co sděluje je pravda ... pravda o životě, svobodě, a celém světě ... vyjímečný příběh vyjímečného člověka vyjímečně zpracován ... hrdinu příběhu obdivuji ... hledal svobodu a nezávislost na společnosti, ale když ji našel, zaplatil za ni tu nejdražší cenu ... to je ten nelítostný život, kterým všichni procházíme ... ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Velmi zdlouhavé, ocení jen lidé, kteří mají blízko k přírodě a nejsou materiálně založení. V opačném případě vám to nemusí nic sdělit. ()

Thommie 

všechny recenze uživatele

Velmi silný příběh, který se mi ale vůbec nelíbil - vracel jsem se k němu asi na třikrát!! Příběh o floutkovi, kterej by zasloužil spíš pár facek, než obdiv. Nechci to bagatelizovat, ale dalo by se to pojmenovat taky: Kterak člověk ke zvířecím způsobům přišel... setkání s hipíkama, který parazitujou svým nic neděláním na společnosti, zvrhlá rádoby svoboda, a ohánění se přírodou... a nakonec moudro vesmíru: Štěstí je pravé jen když je sdílené... skutečně neodolatelné téma!! ()

Barvoj 

všechny recenze uživatele

Už je to dlouho, co jsem o tomto filmu slyšel poprve ale až teď jsem se dostal k jeho schlednuti... bál jsem se totiž, aby to nebylo pouze o té jedné hlavní postavě - něco ve stylu Trosečníka. Což se naštěstí nepotvrdilo, naopak sympatických vedlejších postav je tam mnoho a pokaždé, když se s nějákou hlavní hrdina loučí, tak je to velice emotivní. Asi každý si občas představuje, že všechno zahodí a prostě někam uteče nerešíc co bude dál.. Tak tady je vidět, jak by to mohlo vypadat. Zezačátku mi přišla příroda, do které se vydal, velice nehostinná a děsivá.. ale postupem času se naopak desivá zdají města, do kterých se občas hrdina vrátí. Ale k hodnocení: v tom si úplně jistý nejsem, asi zůstanu u 90%, což se samozřejmě zaokrouhluje nahoru:) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Poněkud silné kafe, hlavně ten konec.. Trošku filosofické dílko s nádhernými záběry přírody.. Člověku se zavrtá pod kůži a jen tak se ho nezbaví.. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Překrásná cesta do vlastní duše. Idealistický mladík Alex putuje nádhernou americkou přírodou a hledá sám sebe, svoje místo ve společnosti a svoje štěstí. Zpočátku jsem měl problém identifikovat se s hlavním hrdinou, ale postupně se mi to povedlo a film mi zalezl hluboko pod kůži. A to jak díky skvělé hudbě, tak hlavně díky úžasnému výkonu Emila Hirsche. Okouzlující film, napodruhé ještě lepší. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Tak určitě, že je to krásná myšlenka a krásný příběh. Rozhodně je to ojedinělý a velice originální film. Je velmi slušně obsazený. Ovšem není tak strhující a úžasné, jak všichni tvrdí. Strhující a úžasné je to, že se to opravdu stalo. Ano, ten příběh je strhující a úžasný! Ovšem ten film už nikoli. Ten film je příliš dlouhý, příliš utahaný, zbytečně překombinovaný a bohužel nemá prakticky žádný spád. ()

BoncheR 

všechny recenze uživatele

Najprv to trvalo dosť dlho, kým som si našiel sympatie k hlavnému hrdinovi, no oplatilo sa. Ja to krásny film o tom, ako sa jeden týpek vzbúril proti systému akým funguje táto spoločnosť.. Najviac vyzdvihujem, že to nebolo o nejakom hipisákovi čo hľadá svetový mier a absolútnu slobodu ducha, ale o normálnom chlapovi, ktorý mal všetkých 5 pohromade. Som naozaj spokojný a skláňam sa taktiež pred hudbou a... tak akosi všetkým. 8/10 ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

takýto útek by sa občas zišiel v dnešnej dobe asi každému, samozrejme bez fatalistického záveru... výborný film a výborný Emile Hirsch... krásne spoznávanie ameriky z iného pohľadu a zaujímavé príbehy na každom kroku... páčilo sa mi rozprávanie z pohľadu Chrisovej/Alexovej sestry a zobrazenie nefungujúcej rodiny ako hlavného dôvodu úteku do divočiny... nemám v láske Seana Penna ako herca, ale ako režisér sa tu vyznamenal..8/10 ()

Millanium 

všechny recenze uživatele

Příběh o hledání sebe sama a útěku z civilizace. Z počátku jsem obdivně sledoval mladíkovo cestování bez jakýchkoliv prostředků, ovšem ten konec, kdy Christoper uprostřed léta umírá na Aljašce hlady mi také příliš nesedl. Jinak jde o krásný film, který vás donutí se nad celou společností a také sám nad sebou pořádně zamyslet. 90% ()

Tomesh 

všechny recenze uživatele

Obdivuju toho člověka. Dokázal realizovat to, o čem s ní snad skoro každý druhý. Do háje, taky bych sbalil bágl a vypadnul a lá Keraouac nebo tenhle hrdina někam do tajgy a žil jako lovec na severu a celej svět by mi mohl políbit prdel. 29.4. 2008 Po třech letech od shlednutí jsem tento film viděl asi 5x a společně s Tancem s vlky ho řadím na první místo vůbec. Ovlivnil mě natolik, že za pár dní odjíždím na měsíc prozkoumávat Aljašku. Když něco v životě chceš, tak natáhni ruku a vem si to. 5.6. 2011. ()

Allenka 

všechny recenze uživatele

Pokud bych ovšem měla soudit dle první půlky filmu, mé hodnocení by kleslo ještě o něco níž. Samotný závěr mne ale zas velmi zaujal. A titulní píseň od Eddieho Veddera mi celý den zní v hlavě. ()

Všivák 

všechny recenze uživatele

Nejdříve to vypadalo jako slepenec intelektuálních blábolů a jakéhosi moralizování, ale film docela pěkně gradoval a něco ve mě opravdu nechal i když s hlavním hrdinou moc nesympatizuji. Spíš z Kodaňskou dvojičkou:) "Pojď jsi dát hot-dog, máme hot-dogy". ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Jeden by neveril, co vsechno se da v divocine sporadat! ...ted vazne..krasny film, tim jimavejsi, ze je zalozeny na skutecnosti. Chvilemi mi mozna prisel trochu dlouhy (hlavne ve chvilich, kdy v realite bylo neco duleziteho, ale ruseno to bylo prostrihy z minulosti). Sama nevim, jestli bych se nekdy dokazala takhle vseho vzdat. Porad nejak verim tomu, ze clovek je tvor spolecensky, nacez nakonec vlastne prisel i sam Christopher, kdyz psal, ze stesti je prave jedine, kdyz je zdileno. Mam z toho filmu prazvlastni pocit...hlavne proto, ze ne samotny dej anebo vykon Emile Hirsche by na me udelal dojem...ale ten podivny pocit vychazi z prave McCandlessovy fotografie. Ten usmev na ni je tak neuveritelne uprimny a spokojeny, ze jestli je opravdu realita to, jak skoncil...muselo to byt na sklonku jeho zivota silene...... P.S: Toho losa jim ale neodpustim! Greenpeaceaky na vas! :D ()

Mihail123 

všechny recenze uživatele

Zábery prírody sú prekrásne, Emile Hirsch ala Alexander Supertramp so svojím veľmi čudným názorom na hodnoty (samozrejme rozvod rodičov atď. urobí svoje) je perfektný. Fim pôsobí na divákove emócie veľmi silno, za čo vďačí hlavne super nastrihanému, hudbou podfarbenému finále. Dokonale psychologicky rozpytvané dielo. Šokovalo ma, že je to podľa skutočného príbehu. Sean Penn ako režisér zabodoval. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film o ešte zvláštnejšom človeku. Sean Penn natočil tento film s citom a bolo vidno, že si dal záležať aj na exteriérových scénach, ktoré boli ozaj perfektné. K dokonalosti nechýbalo veľa, ale predsalen musím vytknúť trochu slabšiu prvú polovicu filmu, ktorá mi prišla zbytočne zdĺhavá a bez potrebnej šťavy. Záver je naopak skvelý a tým pádom je divák nadmieru uspokojený. Emile Hirsch bola tiež skvelá voľba pre hlavného predstaviteľa (ostatní herci až tak nezaujali). ()

Jolinar 

všechny recenze uživatele

Pomalý, meditativní příběh vyprávěný především úžasnými obrazy a melancholickou hudbu. Musím říct, že kdybych před zhlédnutím nečetla knihu, asi bych to tolik neužila. Kniha vždy řekne víc, než jakýkoli film. A zvláště v tomhle případě, kdy v první řadě nejde o příběh, kdy znáte konec už z obalu knížky, kdy nejde o to co a jak, ale proč, tak mi kniha pomohla užít si film ještě víc. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

myslela som si, že aká to bude hlúposť... ale postupne sa to začalo rozvíjať... a na konci som dúfala v iný koniec, ale realita je občas tvrdá... silný zážitok... a k tomu tá hudba... ()

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama