Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události, vypráví o tvrdém střetu policie s aktivisty, kteří v roce 1999 přijeli do Seattlu aby protestovali proti zasedání Světové obchodní rady WTO... Proti desítkám tisíc demonstrantům, kteří vyšli do ulic, byla nasazena i národní garda a během pěti denní "civilní války" byl vyhlášen vyjímečný stav. (fandalehy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stuart Townsend a jeho rezisersky debut ma prakticky vobec neoslovil. Akasi demonstracia proti WTO uprostred roku 1999 kdesi v Seattlu. Tak to je ultra dementny namet na film, to bez debaty. To uz ja rovno mozem napisat scenar k filmu, v ktorom sa kydal hnoj z mastale uprostred tzv. Vitazneho Februara 1948 v Ceskoslovensku. Wudy Harrelsona neznasam uz od filmu NBK, a nic nepredviedol ani Ray Liotta /Hriste Snu, Kokain, Identita/, ani Martin Henderson /Kruh, Moje velka indicka svatba/ a Ganeshazial ani Charlize Theron /Zruda, legenda o slavnem Navratu, Pravidla Mostarny/. 30 % ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Nabite kvalitný debut Stuarta Townsenda...vybratie háklivej témy a jej zobrazenie bolo proste syrové, kruté, realistické...s množstvom hviezd, ktoré bez problémov vyťahujú tento film...téma spojená s kvalitou vytvára silný umelecký život, pri ktorom núti diváka zamyslieť sa nad všetkým čo sa zobrazuje vo filme...vynikajúco ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Útok na city najprimitívnejším možným spôsobom. Viac sú už len deti s rakovinou. Scéna sledovania správ, ktoré zobrazujú upravenú realitu, v opačnom význame až perverzne ironizuje celý film. Hviezdami narvaný, silno angažovaný, akciou nabitý, mainstreamovo zábavný a hlavne neskonale hlúpy hysterický film, výpovednou hodnotou na úrovni ruskej propagandy. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Žijeme opravdu v Matrixu? Vidíme jen to, co máme vidět, slyšíme jen to, co máme slyšet a víme jen to, co spořádaní občané mají vědět? O co vůbec jde těm pošukům a vandalům, kteří každou chvíli protestují proti té "globulizaci" či co, rozbíjejí výklady a perou se s policisty? Neměli bychom je všechny pozavírat, ať je klid? A co vůbec mají proti Světové obchodní organizaci, OSN, EU a dalším bohulibým celkům. Vždyť to jsou všechno demokratická společenství, která napomáhají svobodnému obchodu, přátelské spolupráci a šíření míru a lásky na celém světě, no ne? Nebo to tak alespoň tvrdí z televize naši politici a ti to s námi vždycky myslí dobře a nikdy nelžou a basta. Problém vyřešen, mámo, přepni na Ordinaci v růžové zahradě. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Dal bych tomuhle filmu i lepší hodnocení,jelikož je natočen velice slušně. Problém je v tom, že Townsend se rozhodl natočit polodokument dost neobjektivním pohledem a jeho propagace demonstrací a "boje" proti nadnárodním společnostem je do nebe volající. Dost mě to znechutilo. Townsend zřejmě netuší,co se na podobných demonstracích objevuje za individua a jen si vycucal příběh a nechal si odvyprávět pár báchorek o tom,jak jsou všichni aktivisti super a hodní a špatní jsou ti ostatní. Možná by se měl na nějakou demonstraci podívat ne jen skrz televizi. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Radnice v Seattlu musela v průběhu příštích několika let čelit téměř 150 žalobám od lidí uvržených do vazby za protesty odehrávající se mimo zakázanou zónu, tedy v oblasti, kde byly demonstrace povoleny. Vyplatila jim na dohodách odškodné v celkové výši přibližně 250 tisíc dolarů. Ve prospěch těchto demonstrantů se v roce 2007 vyjádřila také federální porota, která konstatovala, že městská rada narušila jedno ze základních ústavních práv tím, že protestující zatkla bez udání důvodu či důkazního materiálu. (curfew77)
  • Dramatický průběh protestů znamenal pro městskou pokladnu v Seattlu navýšení nákladů spojených s pořádáním konference. Namísto plánovaných šesti milionů dolarů tak musela radnice vynaložit milionů devět, především na úklid ulic a přesčasy policistů. Škody, které demonstranti napáchali obchodníkům rozbíjením výloh a újmou na zisku kvůli zavřeným provozovnám, odhadli ekonomové na 20 milionů dolarů. (curfew77)
  • Šéfem policie během demonstrací proti konferenci WTO byl v Seattlu Norm Stamper, na základě dramatických událostí ale na svou funkci krátce poté rezignoval. Starosta města Paul Schell opustil své křeslo až v roce 2001 v řádných městských volbách, události kolem konference a nezvládnutá bezpečnostní situace se ale na jeho porážce s Gregem NIckelsem podle odborníků velkou měrou podepsaly. (curfew77)

Reklama

Reklama