Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události, vypráví o tvrdém střetu policie s aktivisty, kteří v roce 1999 přijeli do Seattlu aby protestovali proti zasedání Světové obchodní rady WTO... Proti desítkám tisíc demonstrantům, kteří vyšli do ulic, byla nasazena i národní garda a během pěti denní "civilní války" byl vyhlášen vyjímečný stav. (fandalehy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a aktuální film o jednom dramatu, které se stalo na zasedání WTO v Seattlu. Jedná se o jeden dosti zjednodušený pohled, nutno podotknout, že poměrně anarchistický a možná trošku naivní. Věci nefungují tak jednoduše jako v tomto filmu a to je bohužel to, co Vám celý film bude zřejmě vrtat hlavou. O herecké výkony zde nejde, nicméně jsou výborné a nalepený příběh Ch.Theron velmi působivý. Tak jako nelze zisk legitimizovat na úkor hladu či léčiv, tak nelze legitimizovat ani násilí, které se snaží bránit demokratické, rovnostářské a morální hodnoty. Je z podivem, že je zde vedení demonstrantů tak naivní, že si myslí, že se nikdo z nich nebude chovat násilně, tomu snad ani nemůžu uvěřit. Chybí tomu stopáž i hloubka, nicméně pokud to berete jako jeden z možný úhlů pohledu a nejde Vám o celistvé pochopení či zobrazení problému kapitalismu či problému oné domenstrace, tak je to fajnové drama založené na jedné neblahé události, které by si dle mého názoru zasloužila mnohem větší publicitu, recepci a reflexi. Svět se nedá změnit tímto způsobem, na druhou stranu snaží se o to někdo, kdo by mohl? 8/10! ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Nabite kvalitný debut Stuarta Townsenda...vybratie háklivej témy a jej zobrazenie bolo proste syrové, kruté, realistické...s množstvom hviezd, ktoré bez problémov vyťahujú tento film...téma spojená s kvalitou vytvára silný umelecký život, pri ktorom núti diváka zamyslieť sa nad všetkým čo sa zobrazuje vo filme...vynikajúco ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

No, Townsend si napoprvé vzal velké sousto. Pojmout téma (ne)možnosti demokracie a pro obyčejné smrtelníky nepředstavitelné moci nadnárodních korporací by bylo těžké i pro o desítky let zkušenější režiséry. Některé myšlenky Vzpoury v Seattlu jsou hodně zajímavé, ale zabíjí je nudná režie. Příběh zkrátka není tak znepokojující jak by mohl a mělbýt. Navíc mi tenhle film připadá hodně povrchní, v žádném z minipříběhů nejde hlouběji než na konstatování faktů (kromě Harrelsonovy postavy si tu nemusíte žádné motivace domýšlet, hrdinové vám vykecají všechno, na co myslí). Promarněná šance. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Klobúk dole pred Stuartom Townsendom. Zistenie v záverečných titulkov, že tento herec režíroval túto pôsobivú drámu ma príjemne prekvapilo prinajmenšom tak ako film samotný. Charlize Theron ma opäť odrovnala svojím výkonom, i keď tentoraz to je skôr výberom postavy ktorá príde o to najcennejšie pri zásahu policajného komanda, nič to však nemení na tom, že opäť má prsty v najsilnejšej scéne filmu a to napriek minimu priestoru. Skrátka vie si vybrať úlohy. Ešte pochválim jemne vkladanú hudbu do jednotlivých scén v ktorej mali prsty napr. producent a song writer Neil Davidge (Massive Attack) či BT a skladba od The National – Fake Empire, ktorá znie do konca záverečných titulkov, je fantastická. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Silné kafe...Snímek mne zaujal hlavně kvůli tomu, jací jsou lidé...Jední bojují pro to, druzí zase pro tamto...Často pak bojujeme proti sobě...Podepřeno opravdovými záběry a skutečnostmi, vidíme pohled všech představitelů - nevinní lidé, policie, protestující a ti, kteří bojují za úplně jiné věci...Doufám, že podobný příběh z roku 1989 natočí někdo i u nás...To by bylo... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • New York Magazín nazval film triumfem, mezitím co kritik Roger Ebert z Chicago Sun-Times film zkritizoval a prohlásil o něm, že není ani dokumentární ani drama, ale pouze něco podobného a přirovnal ho k politicky laděným filmům, jako je Medium Cool (1969). (Shley)
  • Radnice v Seattlu musela v průběhu příštích několika let čelit téměř 150 žalobám od lidí uvržených do vazby za protesty odehrávající se mimo zakázanou zónu, tedy v oblasti, kde byly demonstrace povoleny. Vyplatila jim na dohodách odškodné v celkové výši přibližně 250 tisíc dolarů. Ve prospěch těchto demonstrantů se v roce 2007 vyjádřila také federální porota, která konstatovala, že městská rada narušila jedno ze základních ústavních práv tím, že protestující zatkla bez udání důvodu či důkazního materiálu. (curfew77)
  • Dramatický průběh protestů znamenal pro městskou pokladnu v Seattlu navýšení nákladů spojených s pořádáním konference. Namísto plánovaných šesti milionů dolarů tak musela radnice vynaložit milionů devět, především na úklid ulic a přesčasy policistů. Škody, které demonstranti napáchali obchodníkům rozbíjením výloh a újmou na zisku kvůli zavřeným provozovnám, odhadli ekonomové na 20 milionů dolarů. (curfew77)

Reklama

Reklama